5 τρόποι για χρησιμοποιήσουμε τη μαγειρική σόδα και το λεμόνι στον καθαρισμό του σπιτιού

Το λεμόνι και η μαγειρική σόδα είναι δύο εξαιρετικά σπιτικά και ταυτόχρονα φυσικά καθαριστικά. Με αυτά τα δύο μπορούμε να απολυμάνουμε πολλές επιφάνειες μέσα στο σπίτι! Η μαγειρική σόδα με τις ιδιότητες της μπορεί να απομακρύνει τη βρωμιά από πολλές επιφάνειες. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε προσεκτικές στο χειρισμό της, καθώς μπορεί να είναι διαβρωτική για ορισμένες επιφάνειες. Από την άλλη ο χυμός λεμονιού είναι αντιβακτηριδιακός και απομακρύνει τα λίπη. Ο συνδυασμός λοιπόν και των δύο μπορεί να κάνει θαύματα! Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα και το λεμόνι στον καθαρισμό του σπιτιού!

- Διαφήμιση -

καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και λεμόνι για να φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Αυτό το καθαριστικό μπορεί να είναι χρήσιμο για την απολύμανση δαπέδων, πλακακίων και μπάνιου. Η άμεση εφαρμογή του μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των μικροβίων που συσσωρεύονται σε αυτές τις επιφάνειες και, με τη σειρά του, να αφαιρέσει τους λεκέδες υγρασίας.

Υλικά

Ο χυμός ενός λεμονιού

1 φλιτζάνι ζεστό νερό (περίπου 250 ml)

2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (περίπου 30 γρ.)

Διαδικασία

Αραιώστε τη μαγειρική σόδα και το χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Ψεκάστε το διάλυμα στην περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε.

απορρυπαντικό για λευκά ρούχα

Μια από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού είναι ως απορρυπαντικό για λευκά ρούχα. Θεωρητικά, αυτό συμβαίνει επειδή συγκεντρώνει λευκαντικά ενεργά συστατικά που θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση των λεκέδων. Σας συνιστούμε να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα μόνο ρούχο. Αν φέρει αποτέλεσμα, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε και στα υπόλοιπα.

Υλικά

Ο χυμός δύο λεμονιών

3 φλιτζάνια ζεστό νερό (περίπου 750 ml)

½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα (περίπου 100 γρ.)

Διαδικασία

Προσθέστε τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό των λεμονιών και το ζεστό νερό. Μουλιάστε τα άσπρα ρούχα για μία ώρα και ξεπλύνετε ως συνήθως στο πλυντήριο. Για επίμονους λεκέδες, τρίψτε το μείγμα μαγειρικής σόδας και λεμονιού πάνω στα ρούχα.

αφαιρέστε τα λίπη από την κουζίνα

Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο χυμό λεμονιού μπορεί να απομακρύνει τα λίπη που συσσωρεύονται σε διάφορες επιφάνειες στην κουζίνα και στο εσωτερικό του φούρνου. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το χυμό λεμονιού σε συνδυασμό με τη μαγειρική σόδα ο καθαρισμός αυτών των λιπών γίνεται πολύ πιο εύκολος!

Υλικά

Ο χυμός ενός λεμονιού

½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα (περίπου 100 γρ.)

3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι (περίπου 30 ml)

Διαδικασία

Για να ξεκινήσετε, ρίξτε τη μαγειρική σόδα σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και περιμένετε να φύγει το αναβράζον αποτέλεσμα. Τέλος, προσθέστε το λευκό ξύδι. Αυτό το μείγμα ψεκάστε το στα λαδωμένα μέρη και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια, τρίψτε με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε καλά.

γυαλίστε τα μέταλλα

Τα μεταλλικά αντικείμενα στο σπίτι συχνά αποκτούν θαμπή όψη λόγω της συσσώρευσης ρύπων και υπολειμμάτων. Χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και λεμόνι, θα μπορέσετε να τους δώσετε ξανά τη φυσική τους λάμψη, ειδικά όταν αφαιρείτε τους λεκέδες από μούχλα.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (περίπου 15 γρ.)

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (περίπου 10 ml)

Διαδικασία

Συνδυάστε τη μαγειρική σόδα με το χυμό λεμονιού για να σχηματίσετε μια πάστα. Τρίψτε το διάλυμα στα μεταλλικά στοιχεία και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Τέλος, γυαλίστε τα με ένα μαλακό πανί.

στο πλύσιμο των πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων σας δεν καθαρίζει τα πιάτα όπως επιθυμείτε; Η θέλετε να καθαρίσετε τα πιάτα και τα ποτήρια σας με έναν φυσικό τρόπο χωρίς χημικά καθαριστικά; Τότε ετοιμάστε ένα διάλυμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι! Λόγω της ικανότητάς του να απολιπαίνει και να απολυμαίνει, αυτό το μείγμα είναι μια καλή εναλλακτική λύση για να έχετε καθαρά πιάτα.

Υλικά

Ο χυμός δύο λεμονιών

½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα (περίπου 100 γρ.)

Διαδικασία

Φτιάξτε μια στερεή πάστα με μαγειρική σόδα και λεμόνι. Ετοιμάστε την σε ένα βαθύ δοχείο για να αποφύγετε τις διαρροές λόγω του αναβράζοντος αποτελέσματος. Τρίψτε το μείγμα στα πιάτα χρησιμοποιώντας το σφουγγάρι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το με άφθονο νερό.

- Διαφήμιση -