Εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρα σας με λευκό ξύδι

Οι πιο φαινομενικά απλές δουλειές είναι αυτές που πολλές από εμάς κάνουμε λάθος. Μία από αυτές τις δουλειές είναι ο καθαρισμός των παραθύρων! Με την πάροδο του χρόνου, η ρύπανση και η βρωμιά συσσωρεύονται αργά αλλά σταθερά στα παράθυρά σας, τόσο μέσα όσο και έξω, εμποδίζοντας τη θέα σας και εμποδίζοντας το πολύτιμο ηλιακό φως. Μπορεί ο καθαρισμός τους να φαίνεται εύκολος, αλλά στην πραγματικότητα, ακόμη και το πιο καλό καθαριστικό θα μπορούσε να δημιουργήσει ραβδώσεις στα παράθυρα. Τα παράθυρα χωρίς ραβδώσεις αποτελούν προτεραιότητα για όλες τις νοικοκυρές. Υπάρχουν μέθοδοι όπως το σαπούνι και το ξύδι, οι οποίες λειτουργούν απόλυτα και αποτελεσματικά. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας με ένα μόνο υλικό!

- Διαφήμιση -

υλικά

Πανιά από μικροΐνες

Μπουκάλι ψεκασμού

λευκό ξύδι

μπουκάλι ψεκασμού

Βήμα 1

Προσθέστε ένα ποτήρι ξύδι σε 10 ποτήρια ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Τοποθετήστε ετικέτα στο μπουκάλι ψεκασμού ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε με ασφάλεια το μείγμα αργότερα.

Βήμα 2

Σκουπίστε το παράθυρο με ένα στεγνό πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε την υπερβολική σκόνη πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα με το ξύδι!

Βήμα 3

Ψεκάστε το τζάμι του παραθύρου μέχρι να βραχεί με διάλυμα ξυδιού. Αποφύγετε τον ψεκασμό των κουφωμάτων. Το ξύδι μπορεί να βλάψει το fiberglass, το βινύλιο και το ξύλο, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές κατά τον ψεκασμό.

Βήμα 4

Σκουπίστε τα τζάμια με ένα καθαρό πανί από μικροΐνες. Ξεκινήστε από την κορυφή και δουλέψτε προς τα κάτω. Ψεκάστε επιπλέον διάλυμα ξυδιού εάν συναντήσετε επίμονη βρωμιά.

Βήμα 5

Τέλος σκουπίστε με ένα καθαρό, στεγνό πανί από μικροΐνες και ο καθαρισμός των παραθύρων σας τελείωσε!

Επαναλάβετε τα βήματα εάν παραμένουν ραβδώσεις ή βρώμικα σημεία.

- Διαφήμιση -