5 τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες από τοίχους και ταβάνια

Hand cleaning white wall, with copy space

Εκτός από το ότι είναι άσχημοι στην όψη, οι λεκέδες στον τοίχο ή το ταβάνι σας μπορεί να είναι επικίνδυνοι για την υγεία σας. Εάν υποψιάζεστε ότι ο εν λόγω λεκές μπορεί να είναι μούχλα ή ωίδιο, τότε θα πρέπει να δράσετε με διαφορετικό τρόπο και άμεσα. Εάν όμως καθαρίζετε απλώς το σπίτι σας, τότε οι τοίχοι και τα ταβάνια δεν θα πρέπει να μείνουν έξω από τον γενικό καθαρισμό του σπιτιού σας. Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να αφαιρέσετε λεκέδες από τοίχους και ταβάνια!

- Διαφήμιση -

απορρυπαντικό

Ένας τρόπος για να καθαρίσετε τους λεκέδες είναι με ζεστό νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό ή μείγμα σαπουνιού. Απλά ανακατέψτε τα συστατικά μαζί, εφαρμόστε τα σε ένα πανί, σφουγγάρι ή ακόμα και χαρτοπετσέτα και τρίψτε το λεκέ. Βεβαιωθείτε ότι τρίβετε σταθερά αλλά όχι αρκετά για να βλάψετε το χρώμα σας. Για επίμονους λεκέδες, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί ή μαλακό σφουγγάρι. Εάν ο λεκές επιμένει, δοκιμάστε να το τρίψετε ξανά μόλις στεγνώσει. Εάν εξακολουθεί να παραμένει, δοκιμάστε άλλες μεθόδους αφαίρεσης.

αστάρι

Για λεκέδες που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, μπορεί να είναι απαραίτητο ένα αστάρι. Τα αστάρια με βάση το νερό πολλαπλών χρήσεων διαθέτουν αποκλειστές λεκέδων για να καλύπτουν τις ελαφριές ατέλειες. Αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την κάλυψη λεκέδων νερού. Για πιο σκούρους λεκέδες, ένα αστάρι με βάση το shellac μπορεί να είναι απαραίτητο για να καλύψει το λεκέ. Μόλις στεγνώσει, βάψτε πάνω από την περιοχή με το χρώμα της επιλογής σας.

μαγική γόμα

Όταν το σαπούνι και το νερό δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά, δοκιμάστε μια γόμα καθαρισμού. Απλά εφαρμόστε νερό στη μαγική γόμα καθαρισμού και τρίψτε την πάνω από το λεκέ ή τους λεκέδες. Υπάρχει λόγος που αυτές οι γόμες αναφέρονται ως μαγικές γόμες, καθώς μπορούν να πάρουν δύσκολους λεκέδες και να τους αφαιρέσουν με ευκολία. Σύντομα, ο λεκές θα πρέπει να φύγει. Ωστόσο, εάν η γόμα δεν είναι σε θέση να αφαιρέσει το λεκέ, εξετάστε άλλες μεθόδους καθαρισμού των λεκέδων.

Συμβουλή: Πριν χρησιμοποιήσετε τη μαγική γόμα, ανατρέξτε στις οδηγίες της συσκευασίας. Βεβαιωθείτε ότι η γόμα δεν θα βλάψει το χρώμα ή το ξύλο σας.

χρήση καθαριστικών τοίχων

Μερικές φορές, ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσετε τους δύσκολους λεκέδες στους τοίχους είναι χρησιμοποιώντας καθαριστικά γενικής χρήσης. Αυτά τα είδη καθαριστικών μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα και είναι ειδικά κατασκευασμένα για την αφαίρεση λεκέδων που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, όπως μαρκαδόροι, λεκέδες λίπους και γενική βρωμιά. Απλά πάρτε ένα πανί ή μαλακό σφουγγάρι, εφαρμόστε το καθαριστικό στην επιφάνεια του πανιού ή του σφουγγαριού και στη συνέχεια σκουπίστε τον τοίχο.

μαγειρική σόδα

Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα για όλους τους τύπους λεκέδων και τοίχων. Σε ένα μπολ βάλτε 3 μέρη μαγειρική σόδα και 1 μέρος νερό. Ανακατέψτε ώστε να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Η αλοιφή θα πρέπει να έχει κολλώδη υφή, οπότε προσαρμόστε τις αναλογίες. Βουτήξτε ένα βρεγμένο σφουγγάρι στην αλοιφή της μαγειρικής σόδας και απλώστε την στην περιοχή του λεκέ. Αφήστε να παραμείνει για αρκετή ώρα και στη συνέχεια απομακρύνετε την με ένα πανί μικροϊνών ή χαρτί κουζίνας.

Συμβουλή: Τρίψτε τον τοίχο ή την οροφή σας σύμφωνα με τις οδηγίες με τον τύπο της μεθόδου καθαρισμού που χρησιμοποιείτε. Εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό ή σαπούνι και νερό, τρίψτε σταθερά αλλά όχι πολύ τραχιά, ώστε να μην ξεφλουδίσετε το χρώμα.

- Διαφήμιση -