6 λόγοι που το πλυντήριο των ρούχων αφήνει σημάδια στα ρούχα

Ένα πλυντήριο ρούχων έχει μια βασική δουλειά: να αφαιρεί σημάδια από τα ρούχα σας. Ωστόσο, όταν όλα τα αγαπημένα σας ρούχα βγαίνουν από τη συσκευή με νέους μυστήριους λεκέδες, αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα. Στην αρχή, μπορεί να πιστεύετε ότι υπήρχε ένας μαρκαδόρος ή κάποιο άλλο αντικείμενο που έμεινε στο πλύσιμο, αλλά επιβεβαιωθεί ότι αυτό δεν συμβαίνει, τότε είναι η συσκευή που αφήνει τους λεκέδες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ένα σταθερό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει το πλυντήριο να αρχίσει να σημαδεύει τα ρούχα σας. Θα χρειαστεί να ελέγξετε πολλές από τις κοινές αιτίες για να κάνετε τη σωστή επισκευή. Θα σας παρουσιάσω 6 λόγους που το πλυντήριο των ρούχων αφήνει σημάδια στα ρούχα!

- Διαφήμιση -

υπερφορτώνετε το πλυντήριο

Μπορεί να υποψιάζεστε ότι αν όντως σφηνώνετε και κάθε τελευταίο κομμάτι ρούχου στο πλυντήριο, μπορεί να μην πλένεται πολύ καλά. Ωστόσο, το θέμα δεν είναι μόνο ότι δεν καθαρίζονται σωστά, αλλά το απορρυπαντικό σας μπορεί να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους λεκέδες στα ρούχα. Αυτό είναι πιο πιθανό εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε σκόνη. Μπορεί να σχηματίσει λεκέδες στα ρούχα όπου δεν διαλύεται πλήρως. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα λευκούς λεκέδες και υπολείμματα στα ρούχα σας.

βάζετε πολύ μαλακτικό

Έχετε πιάσει ποτέ μαλακτικό στα χέρια σας; Δεν είναι ακριβώς η σύστασή του όπως το υγρό απορρυπαντικό. Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο μια κηρώδης σύσταση. Αυτό συμβαίνει επειδή το μαλακτικό υφασμάτων επικαλύπτει τις ίνες των ρούχων σας με ένα προστατευτικό κερί με ωραία οσμή. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαλυθεί σωστά στο νερό. Εάν το πλυντήριο είναι πολύ γεμάτο ή χρησιμοποιείτε πολύ μαλακτικό υφασμάτων, μπορεί να προκληθούν σοβαρά υπολείμματα και λεκέδες στα ρούχα σας.

μούχλα στο λάστιχο του πλυντηρίου

Εάν έχετε ρούχα που βγαίνουν με μαύρες ραβδώσεις και στίγματα πάνω τους, θα θέλετε να πιάσετε μια κορυφή στη φλάντζα του πλυντηρίου σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για να ελέγξετε εάν έχετε πλυντήριο μπροστινού φορτίου. Συχνά αυτό που θα βρείτε όταν εκδηλώνεται αυτό το ζήτημα είναι πάρα πολύ μούχλα. Η μούχλα μεγάλωσε επειδή το νερό δεν στέγνωσε αρκετά γρήγορα από τη φλάντζα. Αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση, απλώς μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και αν τα ρούχα σας τρίβονται πάνω της, έστω και ελαφρά, θα αφήσει λεκέ. Ενώ μπορείτε να καθαρίσετε τη μούχλα με λευκό ξίδι, αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, ίσως είναι καιρός για κάτι πιο δραστικό. Εάν η τσιμούχα λερώνει τα ρούχα, ίσως είναι καλύτερα να την αντικαταστήσετε εντελώς και να ξεκινήσετε από την αρχή.

κατεστραμμένος ιμάντας κίνησης

Ο ιμάντας κίνησης είναι αυτός που περιστρέφει τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων. Όταν είναι σε κίνηση, το απορρυπαντικό και το μαλακτικό υφασμάτων κατανέμονται ομοιόμορφα στα περιστρεφόμενα ρούχα, ώστε να μην λιμνάζουν σε ένα μέρος. Ωστόσο, εάν ο ιμάντας μετάδοσης κίνησης είναι κατεστραμμένος και δεν περιστρέφει τον κάδο, θα προκαλέσει πτώση του απορρυπαντικού και του μαλακτικού υφασμάτων σε ένα σημείο των ρούχων σας. Αυτό είναι το ίδιο με τη χρήση υπερβολικής ποσότητας και θα προκαλέσει λεκέδες.

φθαρμένα ρουλεμάν

Δεν θα πιστεύατε ότι το ρουλεμάν μπορεί να έχει αντίκτυπο στα ρούχα σας εκτός από το κακό πλύσιμο, αλλά μπορεί. Τα ρουλεμάν είναι αυτά που επιτρέπουν στον κάδο να περιστρέφεται ελεύθερα. Εάν αρχίζουν να φθείρονται, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε μαύρα σημάδια ή σκουριά στα ρούχα σας. Ωστόσο, ένα πολύ πιο εμφανές σημάδι αυτού είναι το μεταλλικό τρίξιμο που εκδηλώνουν. Εάν ακούτε αυτό το τρίξιμο και βλέπετε σημάδια, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την αντικατάσταση των ρουλεμάν.

ζητήματα υδραυλικών

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αιτία των λεκέδων των ρούχων δεν είναι στην πραγματικότητα το πλυντήριό σας, αλλά τα υδραυλικά που τροφοδοτούν το πλυντήριό σας. Εάν έχετε παλιούς σωλήνες όπου το νερό μπορεί να βγει σκουριασμένο, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει λεκέδες. Πιο συχνά, έχετε σκληρό νερό και το ίδιο το νερό μπορεί να προκαλέσει λεκέδες. Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση σε σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση που μπορεί να ξεφλουδίσει και να λερώσει τα ρούχα απροσδόκητα.

Συνιστάται ιδιαίτερα να προμηθευτείτε ένα σύστημα αποσκληρυντή νερού για το σπίτι σας εάν έχετε σκληρό νερό και προκαλεί αυτά τα προβλήματα. Δεν είναι απλώς πρόβλημα ότι το σκληρό νερό λερώνει τα ρούχα σας, αλλά είναι απίστευτα σκληρό σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν νερό. Η συσσώρευση σκληρού νερού ουσιαστικά μειώνει τη διάρκεια ζωής των συσκευών στο μισό. Εκτός από αυτό, το τρεχούμενο λευκό ξίδι μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση του σκληρού νερού που συσσωρεύεται στο πλυντήριό σας, ώστε να σταματήσει να λερώνει τα ρούχα σας, τουλάχιστον προσωρινά.

Πολλά από τα ζητήματα που κάνουν το πλυντήριό σας να αφήνει λεκέδες στα ρούχα μπορούν να αντιμετωπιστούν πλήρως από τον ιδιοκτήτη της συσκευής. Ωστόσο, όσο περισσότερες τεχνικές ανησυχίες, όπως ο ιμάντας μετάδοσης κίνησης ή τα ρουλεμάν, θα αφεθούν καλύτερα σε έναν επαγγελματία. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι ιδιοκτήτες συσκευών μπορεί να θέλουν να αφήσουν ακόμη και την αλλαγή της τσιμούχας της πόρτας σε έναν επαγγελματία για να βεβαιωθούν ότι δεν θα υπάρχουν διαρροές μετά την ολοκλήρωσή της. Τέλος, εάν έχετε ελέγξει όλες αυτές τις πηγές και απλά δεν μπορείτε να βρείτε τι το προκαλεί, ένας επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη βασική αιτία καθώς και να το διορθώσετε γρήγορα.

- Διαφήμιση -