Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα χαλιά χωρίς να τα πλύνετε!

Τα χαλιά αποτελούν εστία για τα ακάρεα αλλά και πηγές λεκέδων και βρωμιάς! Καθημερινά πέφτουν διάφορα πράγματα στα χαλιά, τα οποία αν δεν τα καθαρίσουμε εγκαίρως τότε είναι πολύ πιθανό να μείνουν λεκέδες οι οποίοι θα μας ζορίσουν αρκετά για να τους βγάλουμε. Δεν αποτελεί όμως λύση κάθε φορά που μαζεύονται λεκέδες στα χαλιά να τα μαζεύουμε και να τα πλένουμε. Γι’ αυτό μπορούμε φτιάχνοντας ένα δικό μας μείγμα να καθαρίσουμε τα χαλιά επί τόπου! Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε τα χαλιά χωρίς να τα πλύνετε!

- Διαφήμιση -

Υλικά:

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ ή αλεύρι
1 φλιτζάνι αποξηραμένη μέντα
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο σε σκόνη (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας βόρακα

Η μαγειρική σόδα αυτό που κάνει είναι να μαλακώνει τη βρωμιά. Το κορν φλάουρ από την άλλη απορροφά τη βρωμιά. Η μέντα και το γαρύφαλλο έχουν ιδιότητες εξόντωσης των μικροβίων. Ο βόρακας καθαρίζει και απολυμαίνει επίσης.

Διαδικασία

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα το χαλί. Μπορείτε να βουρτσίσετε το υλικό για να το απορροφήσει καλά το χαλί.

Αφού πασπαλίσετε τα υλικά στο χαλί, αφήστε τα να καθίσουν για τουλάχιστον δύο ώρες και σκουπίστε τα με την ηλεκτρική σκούπα.

Αν περιμένετε μια νύχτα, τα περισσότερα βακτήρια και τα ακάρεα θα εξαφανιστούν.

Αν θέλετε να κάνετε πιο βαθύ καθαρισμό στο χαλί σας και έχετε χρόνο, μπορείτε να συνεχίσετε τον καθαρισμό με ένα μείγμα που θα ετοιμάσετε. Θα βοηθήσει στον καθαρισμό των βαρέων λεκέδων και της βρωμιάς στο χαλί.

Στην συνέχεια βάλτε άφθονο σαπούνι σε ζεστό νερό και σκουπίστε το χαλί. Ειδικότερα, τρίψτε τη βρωμιά και τους λεκέδες. Στη συνέχεια, προσθέστε ξύδι σε ζεστό νερό και σκουπίστε το χαλί για να ξεπλυθεί. Αφαιρέστε την υγρασία από το χαλί με τη βοήθεια ενός στεγνού πανιού. Προσέξτε να μην πατήσετε για λίγη ώρα το χαλί για να στεγνώσει καλά.

- Διαφήμιση -