14 κόλπα διακόσμησης σπιτιού που φαίνονται μοντέρνα αλλά στην πραγματικότητα είναι παλιομοδίτικα

Στον σύγχρονο κόσμο, οι τάσεις αλλάζουν πολύ γρήγορα. Χάρη στα κοινωνικά δίκτυα, τα ιστολόγια, τα περιοδικά και την τηλεόραση, οι καινοτομίες γίνονται δημοφιλείς μέσα σε μια μέρα και χάνουν την ελκυστικότητά τους μετά από μερικούς μήνες. Αυτό συμβαίνει σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τάσεων στον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού. Για να δημιουργήσετε ένα άνετο και πρωτότυπο εσωτερικό που θα απολαύσετε, ακόμη και μετά από μερικά χρόνια, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε να γίνετε θύμα της συνεχώς μεταβαλλόμενης μόδας. Θα σας παρουσιάσω 14 κόλπα διακόσμησης σπιτιού που φαίνονται μοντέρνα αλλά στην πραγματικότητα είναι παλιομοδίτικα!

- Διαφήμιση -

διακόσμηση ολόκληρου του σπιτιού με το ίδιο στυλ

Όταν προσπαθείτε να διακοσμήσετε ολόκληρο το σπίτι σας με ένα μόνο στυλ, όπως σκανδιναβικό, μποέμ ή μινιμαλιστικό στυλ, σίγουρα θα αντιμετωπίσετε αρκετές δυσκολίες. Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε έπιπλα και αξεσουάρ με βάση ένα και μόνο στυλ. Επιπλέον, τι θα κάνετε με όλα αυτά τα υπέροχα μικροπράγματα και τις εσωτερικές λεπτομέρειες που δεν ταιριάζουν με το επιλεγμένο στυλ; Θα τα πετάξετε ή θα τα κρύψετε; Οποιαδήποτε στιλιστική απόφαση αργά ή γρήγορα θα φύγει από τη μόδα ή θα τη βαρεθείτε και θα πρέπει να ανακαινίσετε ξανά το σπίτι σας. Τέτοιοι εσωτερικοί χώροι φαίνονται υπέροχοι σε ένα περιοδικό, αλλά είναι πραγματικά άβολο να ζεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψεις το στυλ που σας αρέσει. Απλά πρέπει να θυμάστε ότι όλα είναι καλά με μέτρο.

ακολουθώντας πάντα τον κανόνα των 3

Υπάρχει μια πολύ κλισέ ιδέα που λέει ότι αν χρησιμοποιείτε ένα ποπ χρώμα σε ένα δωμάτιο, θα πρέπει να εμφανίζεται σε 3 διαφορετικά σημεία, κάτι που είναι πολύ αστείο να προτείνετε! Οι τόνοι είναι υπέροχοι όταν είναι μοναδικοί. Θα αρχίσετε να ζαλίζεστε αναζητώντας ένα μαξιλάρι, χαλί ή πίνακα ζωγραφικής που να ταιριάζουν όλα με αυτό το χρώμα. Ένα χρώμα γίνεται κυρίαρχο όταν υπάρχει πάρα πολύ από αυτό. Ένας φωτεινός μπλε καναπές φαίνεται ωραίος όταν είναι το μόνο αντικείμενο σε αυτό το χρώμα. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε άλλα αξεσουάρ που ταιριάζουν με αυτήν την απόχρωση.

επιλέγοντας παστέλ χρώματα για τους τοίχους

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι τα σκούρα χρώματα κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό. Τα κορεσμένα χρώματα μπορούν να προσθέσουν βάθος σε ένα χώρο εάν χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο. Θα πρέπει να διακοσμήσετε τους τοίχους με ελαφριά στοιχεία διακόσμησης γιατί οι άδειοι σκούροι τοίχοι δεν θα κάνουν το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

οι κουρτίνες είναι απαραίτητες

Οι κουρτίνες είναι ένα καλό εργαλείο για να προστατεύσετε το σπίτι σας από τα βλέμματα ξένων από έξω. Αλλά αν έχετε υπέροχη θέα από το παράθυρο και οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να κοιτάξουν φυσικά μέσα, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από αυτό το αξεσουάρ. Έτσι, το δωμάτιό σας θα φαίνεται πιο ευρύχωρο και θα είναι γεμάτο φως. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κουρτίνες με ξύλινα στόρια. Δεν θα φύγουν από τη μόδα σύντομα. Και σε αντίθεση με τις κουρτίνες, δεν θα χρειαστεί να τις πλύνετε ή να τις σιδερώσετε.

ταπετσαρία

Η ταπετσαρία με σκούρο μοτίβο στο κάτω μέρος και πιο ανοιχτό επάνω μέρος είναι εκτός μόδας εδώ και καιρό. Η ζευγαρωμένη ταπετσαρία ακολουθεί. Ο συνδυασμός διαφορετικών υφών και χρωμάτων μπορεί να δημιουργήσει μια φωτεινή και μοναδική ατμόσφαιρα. Το κύριο πράγμα είναι να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ διαφορετικών στοιχείων.

αγορά σετ επίπλων

Από τη μία, ένα σετ επίπλων είναι μια απλή και γρήγορη λύση για τη διακόσμηση του δωματίου. Από την άλλη, φαίνεται βαρετό και μερικές φορές είναι αρκετά ακριβό. Μπορείτε να συναρμολογήσετε το δικό σας σετ επιλέγοντας στοιχεία διαφορετικών στυλ. Αν έχετε ήδη ένα σετ επίπλων στο σπίτι σας και σας χαλάει κάθε φορά που το κοιτάτε, μην το πετάξετε. Δοκιμάστε να σπάσετε τα κομμάτια και να τα μεταφέρετε σε διαφορετικά δωμάτια. Ο χώρος σας θα φαίνεται πολύ πιο πλούσιος.

συνδυασμός επίπλων

Κομοδίνα, βάζα σε μια συρταριέρα ή πανομοιότυπες καρέκλες, όλα αυτά μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο πραγματικά βαρετό. Είναι πολύ πιο εμπνευσμένο και ενδιαφέρον όταν τα κομμάτια είναι συμπληρωματικά έναντι όταν είναι τέλεια συντονισμένα. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε μια καρέκλα ή ένα σκαμπό με ένα κομοδίνο. Η συμμετρία φαίνεται υπέροχη στις φωτογραφίες, αλλά στην πραγματική ζωή φαίνεται βαρετή. Μπορείτε να συνδέσετε στοιχεία που δεν ταιριάζουν με τη βοήθεια υφασμάτων ή μικρών αξεσουάρ, όπως λουλούδια.

χρησιμοποιήστε μια πιο ανοιχτή απόχρωση στην οροφή σας

Ένα λευκό ταβάνι είναι άλλο ένα κλισέ. Αυτή η επιφάνεια ονομάζεται «πέμπτος τοίχος» για κάποιο λόγο. Με τη βοήθεια ταπετσαρίας ή βαφής, μια βαρετή οροφή μπορεί να γίνει μια φωτεινή εσωτερική λεπτομέρεια. Χρησιμοποιώντας μια πιο ανοιχτή απόχρωση του χρωματικού συνδυασμού του δωματίου, θα κάνετε τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

ταίριασμα με όλα όσα μπορείς

Όταν τα έπιπλα, οι πίνακες ζωγραφικής, οι φωτογραφίες και άλλα αξεσουάρ επιλέγονται ειδικά για να ταιριάζουν μεταξύ τους και όχι επειδή σας αρέσουν, είναι βαρετό. Μπορείτε να βρείτε πολλά παραδείγματα ταιριαστών στοιχείων στο διαδίκτυο ή σε περιοδικά. Αυτό το είδος εσωτερικού φαίνεται να είναι το πιο απλό, αλλά είναι και το πιο θαμπό ταυτόχρονα. Αντί να αγοράζετε σετ στο ίδιο κατάστημα, αξίζει να περιπλανηθείτε και να αναζητήσετε αντικείμενα σε διαφορετικά μέρη. Δεν είναι μόνο φθηνότερο αλλά και πιο ενδιαφέρον. Ένα διαμέρισμα, όταν είναι διακοσμημένο με αυτόν τον τρόπο, θα φαίνεται άνετο και ασυνήθιστο.

αφίσες και πινακίδες στους τοίχους

Δεν είναι καλή ιδέα να διακοσμήσετε το σπίτι σας με πολύχρωμες αφίσες. Μπορείτε να βρείτε τέτοια γραφικά σε διαφορετικά μπαρ ή ξενοδοχεία και είναι τόσο υπερβολικά. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα αποσπάσματα είναι κλισέ και θα πρέπει να τα κοιτάτε κάθε μέρα. Είναι πολύ καλύτερη ιδέα να αγοράσετε έναν καλό πίνακα ή να εκτυπώσετε φωτογραφίες.

χρησιμοποιώντας μόνο ουδέτερα χρώματα

Τα ουδέτερα χρώματα, όπως το μπεζ, το καφέ, το γκρι και το λευκό, είναι δημοφιλή εδώ και χρόνια. Φαίνεται όμως ότι αυτά τα χρώματα μετατρέπονται αργά αλλά σταθερά σε κλισέ. Η χρήση μόνο αυτών των χρωμάτων στο εσωτερικό σας θα σας κάνει να βαρεθείτε. Για να κάνετε το σπίτι σας πιο φωτεινό, προσθέστε στοιχεία από βαθύ μπλε, πράσινο ή ροζ αποχρώσεις. Αυτό δεν ισχύει μόνο για αξεσουάρ αλλά και για έπιπλα.

αυτοκόλλητα τοίχου

Τα αυτοκόλλητα μπορείτε να τα βρείτε παντού, σε εστιατόρια, δωμάτια ξενοδοχείων και σπίτια. Αυτό το στοιχείο φαίνεται υπέροχο στο παιδικό δωμάτιο, αλλά σίγουρα δεν είναι καλό για ένα σαλόνι. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από αυτοκόλλητα διαθέσιμα, γρήγορα ξεφεύγουν από τη μόδα.

χρησιμοποιώντας αντικείμενα που έχουν γίνει πολύ δημοφιλή

Δυστυχώς, μερικά ασυνήθιστα σχέδια γίνονται γρήγορα της μόδας και αρχίζετε να τα βλέπετε σχεδόν παντού. Ωστόσο, τα όμορφα στοιχεία γίνονται κλισέ. Αυτό συνέβη με καθρέφτες σε σχήμα ήλιου, λαμπτήρες Edison, πουφ και επικαλυμμένα προσκέφαλα. Αλλά δεν χρειάζεται να πετάξετε αυτά τα αντικείμενα αν έχουν γίνει κλισέ. Άλλωστε οι τάσεις του σχεδιασμού τείνουν να επανέρχονται. Απλώς αγοράστε πρωτότυπα κομμάτια που ταιριάζουν με το δικό σας γούστο, όχι με τη μόδα.

ακολουθώντας τους κανόνες διακόσμησης

Η τήρηση αυστηρών κανόνων είναι επίσης κλισέ. Διακοσμούμε το εσωτερικό του σπιτιού μας σύμφωνα με το δικό μας γούστο και αίσθηση άνεσης και όχι για χάρη μιας φωτογραφίας σε περιοδικό.

- Διαφήμιση -