Ο καθαρισμός της οθόνης του λάπτοπ δεν είναι δύσκολη υπόθεση αρκεί να γνωρίζετε τις κατάλληλες μεθόδους για να μην δημιουργήσετε κανένα πρόβλημα στον υπολογιστή σας! Σκόνη και υπολείμματα τροφίμων συσσωρεύονται εύκολα στην οθόνη του φορητού κυρίως υπολογιστή. Πώς όμως θα πρέπει να καθαρίζουμε την οθόνη; Και τι πρέπει να προσέχουμε; Θα σας παρουσιάσω 2 αποτελεσματικούς και ασφαλείς τρόπους για να καθαρίσουμε το λάπτοπ!
Κατ’ αρχήν να πούμε ότι κατά τον καθαρισμό της οθόνης του φορητού υπολογιστή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν θα βλάψουν την οθόνη, καθώς η επιφάνεια LCD μπορεί να υποστεί βλάβη πολύ εύκολα. Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα ειδικό καθαριστικό οθόνης, θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μικροϊνών και ένα διάλυμα μείγματος νερού και ξυδιού.
Ας δούμε λοιπόν τις 2 μεθόδους που σας προτείνουμε!
πανί μικροϊνών
Βήμα 1ο
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε φυσικά, είναι να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή, να βγάλετε τον φορτιστή και την μπαταρία. Ο καθαρισμός της οθόνης ενώ έχετε τον υπολογιστή σε λειτουργία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά, οπότε είναι καλύτερο να μην το θέσετε σε κίνδυνο καθόλου και να τα απενεργοποιήσετε.
Προσοχή! Δεν είναι αρκετό να θέσετε το λάπτοπ σε κατάσταση αναστολής.
Πάρτε ένα πανί μικροϊνών. Αυτά τα υφάσματα είναι κατασκευασμένα από ύφασμα χωρίς χνούδι και είναι επίσης πολύ μαλακά. Κάποιοι χρησιμοποιούν ένα απλό πανί, ένα μπλουζάκι ή κάποιο άλλο ύφασμα. Αυτό θα μπορούσε να αφήσει περισσότερα υπολείμματα στην οθόνη σας ή να δημιουργήσει χαρακιές.
Αποφύγετε επίσης τον καθαρισμό της οθόνης με χαρτί. Μη χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ χαρτοπετσέτα, χαρτί υγείας ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν κατεσκευασμένο από χαρτί, καθώς αυτά τα προϊόντα ενδέχεται να γρατζουνίσουν την οθόνη και να την καταστρέψουν.
Βήμα 2ο
Σκουπίστε απαλά την οθόνη με το πανί. Το πανί θα πάρει τη σκόνη και τα ψίχουλα από την οθόνη με τη μία. Σκουπίστε απαλά χωρίς να πιέσετε πάρα πολύ. Εάν ασκήσετε υπερβολική πίεση, ενδέχεται να προκαλέσετε ζημιά στην οθόνη.
Βήμα 3ο
Καθαρίστε το πλαίσιο της οθόνης με μη βλαπτικό διάλυμα καθαρισμού. Εάν η περιοχή γύρω από την οθόνη είναι βρώμικη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τυπική λύση οικιακού καθαρισμού και χαρτοπετσέτες, αλλά προσέξτε να μην αγγίξετε την οθόνη.
διάλυμα καθαρισμού
Βήμα 1ο
Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας, βγάλτε τον φορτιστή και την μπαταρία. Είναι πολύ σημαντικό να απενεργοποιήσετε και να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή, καθώς θα χρησιμοποιείτε υγρό όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο για να καθαρίσετε την οθόνη.
Βήμα 2ο
Προετοιμάστε μια λύση που δεν θα βλάψει την οθόνη. Η καλύτερη λύση είναι απλό απεσταγμένο νερό που δεν περιέχει χημικά και δεν θα βλάψει την οθόνη. Εάν απαιτείται πιο λεπτομερής καθαρισμός, αναμείξτε μισό ποτήρι λευκό ξύδι και μισό ποτήρι αποσταγμένο νερό.
SOS: 1. Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι και όχι ξύδι από μηλίτη ή οποιοδήποτε άλλο είδους ξυδιού.
2. Το απεσταγμένο νερό είναι καλύτερο από το νερό της βρύσης, καθώς δεν περιέχει χημικά.
3. Οι κατασκευαστές δεν συνιστούν πλέον την χρήση οινοπνεύματος ή άλλως ισχυρών διαλυτών σε οθόνες LCD
Βήμα 3ο
Βάλτε το διάλυμα σε μια μικρή ψεκαστήρα. Τοποθετείστε το μείγμα μέσα σε μία μικρή ψεκαστήρα αλλά προσοχή: Δεν ψεκάζουμε το σπρέι απευθείας στην οθόνη.
Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα του διαλύματος στο πανί μικροϊνών. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ύφασμα χωρίς χνούδι που δεν θρυμματίζεται όπως τα πανάκια μικροινών. Μην χρησιμοποιείτε συνηθισμένο πανί γιατί μπορεί να γρατζουνίσει την οθόνη. Το πανί δεν χρειάζεται να στάζει από τα νερά! απλά βρέξτε το λίγο. Αν το πανί σας είναι πολύ υγρό, τότε το διάλυμα μπορεί να διαπεράσει το πλαίσιο της οθόνης και να σας δημιουργήσει μόνιμη βλάβη. Προσπαθήστε λοιπόν να ψεκάζετε μόνο μία γωνία του υφάσματος κάθε φορά για να βεβαιωθείτε ότι δεν βρέχεται πολύ.
Απλώστε το πανί στην οθόνη σε κυκλική κίνηση. Οι γρήγορες κυκλικές κινήσεις αφαιρούν κηλίδες σε σχήμα ράβδου. Απλώστε ομοιόμορφα και ασκήστε ελαφριά πίεση σε όλο το πανί. Χρησιμοποιείστε αρκετή πίεση για να διατηρήσετε το ύφασμα σε επαφή με την οθόνη. Κατά τον καθαρισμό της οθόνης, προσέξτε να μην πιέσετε τα δάχτυλά σας πάνω στο πανί ή την οθόνη, καθώς η υπερβολική πίεση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μήτρα LCD και να καταστήσει την οθόνη άχρηστη.
Κρατήστε την οθόνη στο πάνω και κάτω μέρος για να αποφύγετε τον επαναχρωματισμό καθώς την καθαρίζετε. Ίσως χρειαστεί να περάσετε από την οθόνη μερικές φορές για να αφαιρέσετε όλους τους λεκέδες. Ίσως χρειαστεί επίσης να υγρανθεί ξανά το ύφασμα ανάλογα με το πόσες φορές έχετε περάσει πάνω από την οθόνη.
τι δεν πρέπει να κάνετε
Ποτέ μην βρέχετε την οθόνη απευθείας. Κανένας τρόπος ψεκασμού δεν είναι σωστός απευθείας στην οθόνη του φορητού υπολογιστή. Αυτό αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα εισόδου νερού στο μηχάνημα και θα το βραχυκυκλώσετε.
Μην βυθίζετε το ύφασμα σε νερό. Εάν χρησιμοποιείτε ένα πανί βυθισμένο σε νερό, η περίσσεια νερού είναι πιθανότερο να εισχωρήσει στο μηχάνημα, προκαλώντας σοβαρή ζημιά στον υπολογιστή σας. Εάν κατά λάθος χρησιμοποιήσετε πολύ νερό, πιέστε το καλά μέχρι το ύφασμα να είναι ελαφρώς υγρό.
Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά στην οθόνη σας. Τα καθαριστικά που είναι ασφαλή για την οθόνη είναι ένα μείγμα νερού και ξυδιού ή προϊόντων καθαρισμού που πωλούνται για οθόνες LCD.
Μην τρίβετε ποτέ την οθόνη σας. Εάν ασκήσετε υπερβολική πίεση, μπορείτε να καταστρέψετε μόνιμα τον υπολογιστή σας. Καθώς καθαρίζετε την οθόνη σας, σκουπίστε την με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αποφύγετε τη χρήση οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα πολύ μαλακό πανί ή βούρτσα για να καθαρίσετε την οθόνη σας
Συμβουλές
- Τα μωρομάντηλα, οι χαρτοπετσέτες και άλλα προϊόντα χαρτιού αφήνουν σωματίδια στην οθόνη. Είναι καλύτερο να μην δοκιμάσετε να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να περιέχουν ίνες ξύλου και μπορεί να γρατζουνίσουν ακόμη και γυαλισμένες επιφάνειες.
- Εάν δεν θέλετε λεκέδες στην οθόνη σας, μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης.
- Για δυσπρόσιτα μέρη, χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να ρίξετε το διάλυμα πάνω του.
- Εάν εφαρμόσατε πάρα πολύ διάλυμα και η οθόνη είναι πολύ υγρή ή υγρή, σκουπίστε την υγρασία με ένα μαλακό πανί και εφαρμόστε λιγότερο διάλυμα.
- Καθαρίστε και περιμένετε λίγο για να μαλακώσετε τους λεκέδες και μετά επαναλάβετε. Να είστε υπομονετικοί με σκληρούς λεκέδες.
- Εάν έχετε αμφιβολίες για κάτι, μπορείτε πρώτα να πειραματιστείτε με ένα μικρό τμήμα της οθόνης.