Πως πρέπει να καθαρίζουμε την smart τηλεόραση μας χωρίς να βλάψουμε την οθόνη

Μια smart τηλεόραση πλέον υπάρχει σε κάθε σαλόνι και όχι μόνο. Πως όμως πρέπει να καθαρίζουμε αυτή την τόσο ευαίσθητη συσκευή χωρίς να την βλάψουμε; Μάθετε από το άρθρο μας τα σωστά βήματα πριν κάνετε καμιά ζημιά και κλαίτε!

- Διαφήμιση -

1ο Βήμα: Άφησε τη συσκευή να κρυώσει

Αν η τηλεόραση είναι αναμμένη, απενεργοποίησέ την και βγάλτη απ’ την πρίζα για να μην κινδυνεύσει από ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα. Δώσε χρόνο στη συσκευή για να κρυώσει, έτσι θα μπορέσετε να αφαιρέσετε πολύ πιο εύκολα οποιοδήποτε είδους «λεκέ» έχει πάνω της.

2ο Βήμα: Ξεκίνα το καθάρισμα από το πλαίσιο και τα υπόλοιπα πλαστικά τμήματα

Ξεκινήστε σε πρώτη φάση με τα πλαστικά μέρη, καθαρίζοντάς τα με ένα στεγνό, μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν υπάρχει πιο «επίμονη» βρωμιά, τότε μούλιασε το πανί σε μία λεκάνη όπου, εκτός από καθαρό νερό, μπορείς να προσθέσεις και μία μικρή ποσότητα από ένα ήπιο απορρυπαντικό. Μετά, στύψε καλά το πανί, «πέρασε» το πλαίσιο και στη συνέχεια σκούπισέ το με ένα δεύτερο, στεγνό και μαλακό ύφασμα.

Δεν πρέπει ποτέ να ψεκάζεις με υγρό οποιοδήποτε σημείο της τηλεόρασης, επειδή υπάρχει κίνδυνος κάποιες σταγόνες να φτάσουν στο εσωτερικό της και στα ηλεκτρονικά κυκλώματα που βρίσκονται εκεί, καταστρέφοντάς τα.

3ο Βήμα: Η σειρά της οθόνης

Ο καθαρισμός της οθόνης είναι η πιο «λεπτή» φάση της διαδικασίας, καθώς το πάνελ της καλύπτεται από ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση, που είναι ευαίσθητη όχι μόνο σε πολλά χημικά, αλλά και στις γρατζουνιές. Επομένως, ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο πάνελ, όπως την εμφάνιση «καμένων» pixels, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να αλλαχθεί.

Αυτό σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο καθάρισμά της υγρό τζαμιών, ή κάποιο άλλο απ’ τα κοινά καθαριστικά, όπως επίσης και χαρτί κουζίνας, σφουγγαράκι, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που θα μπορούσε να «χαράξει» την οθόνη.

Η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείς προϊόντα ειδικά για τη φροντίδα του πάνελ, όπως ένα πανί μικροϊνών κι ένα ειδικό καθαριστικό.

Όσο «ευγενικά» είναι αυτά τα προϊόντα με την οθόνη σου, τόσο χρειάζεται να είναι και οι κινήσεις σου καθώς την καθαρίζεις. Έτσι, θα πρέπει να «περνάς» το πανί απαλά πάνω της, αφού αν εφαρμόσεις δύναμη, μπορεί και πάλι το αποτέλεσμα να είναι «καμένα» pixels.

4ο Βήμα: Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις και το καλώδιο

Το τελευταίο βήμα είναι να καθαρίσεις το καλώδιο τροφοδοσίας, με ένα πανί ελαφρώς νοτισμένο με νερό, γιατί κι αυτό είναι «μαγνήτης» σκόνης . Στη συνέχεια, θα μπορείς να το συνδέσεις ξανά στην πρίζα του τοίχου, αφού, βέβαια, πρώτα βεβαιωθείς πως έχει στεγνώσει.

Diy φυσικό καθαριστικό τηλεόρασης

Σας έχουμε βρει έναν τρόπο που με υλικό που χρησιμοποιείτε στη μαγειρική μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τόσο την οθόνη της τηλεόρασης όσο και του υπολογιστή. Θα χρειαστείτε μικρή ποσότητα από λευκό ξύδι, μικρή ποσότητα από αποσταγμένο νερό κι ένα καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Αφού ανακατέψετε τα δυο αυτά υλικά και τα τοποθετήσετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε μία μικρή ποσότητα πάνω στο πανάκι και σκουπίστε την οθόνη! Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε.

- Διαφήμιση -