Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να χαλαρώνεις στο σαλόνι σου μετά από μία δύσκολη ημέρα; Και τι καλύτερο από το να κάθεσαι σε ένα τεράστιο πουφ; Άνετο και απαλό, αυτό είναι το στοιχείο που λείπει για να κάνετε τις μέρες σας πιο χαλαρές και, γιατί όχι, λίγο πιο τεμπέλικες. Αλλά πριν αποκτήσετε το δικό σας για το σπίτι σας, ρίξτε μια ματιά στις ιδέες που έχουμε για εσάς εδώ σε αυτήν την ανάρτηση. Θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Θα σας παρουσιάσω 25 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με γιγαντιαία πουφ!

πώς να επιλέξετε ένα γιγάντιο πουφ

μορφή

Το σχήμα του γιγάντιου πουφ λέει πολλά για το πώς σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε και το στυλ της διακόσμησής σας. Ένα γιγάντιο στρογγυλό πουφ, για παράδειγμα, είναι πιο κατάλληλο για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να ξαπλώσουν και να περάσουν περισσότερο χρόνο χαλαρώνοντας, παρακολουθώντας μια ταινία ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Το στρογγυλό πουφ είναι επίσης το πιο κατάλληλο για όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για ύπνο.

Το οβάλ πουφ, γνωστό και ως αχλάδι, έχει πλάτη και επιτρέπει μεγαλύτερη άνεση όταν χρησιμοποιείται. Επομένως, καταλήγει να είναι το προτιμώμενο μοντέλο για αίθουσες τηλεόρασης, αίθουσες παιχνιδιών και παιδικά δωμάτια.

Μοντέλα με ακανόνιστα σχήματα που προσομοιώνουν αντικείμενα και φιγούρες, όπως φρούτα και ζώα, για παράδειγμα, έχουν περισσότερο διακοσμητική παρά λειτουργική αξία, καθώς είναι πολύ κατάλληλα για μεταβατικούς χώρους, όπου οι άνθρωποι μένουν για μικρό χρονικό διάστημα.

Μια άλλη επιλογή είναι τα τετράγωνα ή ορθογώνια μοντέλα. Αυτά χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον ως στήριγμα και συχνά καταλήγουν να παίρνουν τη θέση ενός τραπεζιού σαλονιού στο σαλόνι.

χρώμα

Το χρώμα του πουφ βοηθά στον προσδιορισμό του στυλ διακόσμησης στο οποίο θα είναι κομμάτι. Μια μοντέρνα και χαλαρή διακόσμηση, για παράδειγμα, συνδυάζεται με γιγάντια πουφ σε έντονα και χαρούμενα χρώματα, ενώ μια πιο καθαρή διακόσμηση απαιτεί μοντέλα σε ουδέτερους τόνους όπως λευκό, γκρι και μαύρο.

ΔEITE
25 πανέμορφες Ανοιξιάτικες ιδέες διακόσμησης για το τζάκι σας

μέγεθος

Παρά το όνομά του, ένα γιγάντιο πουφ μπορεί να διαφέρει πολύ σε μέγεθος. Υπάρχουν μικρότερα και πραγματικά μεγάλα και ευρύχωρα.

Και φυσικά το μέγεθος του χώρου είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά στην επιλογή του πουφ. Αν ο χώρος είναι μικρός, προτιμήστε έναν μικρό, με μέγιστη διάμετρο 70 cm. Σε ένα μεγάλο περιβάλλον, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα πιο ισχυρό αναλογικό μοντέλο.

Η χρήση που θα κάνετε στο πουφ βοηθά και στον προσδιορισμό του μεγέθους. Για όσους θέλουν να περάσουν περισσότερο χρόνο ξαπλώνοντας εκεί, αξίζει να επενδύσετε σε ένα μεγαλύτερο μοντέλο.

Αν όμως το πουφ χρησιμοποιείται μόνο για το σαλόνι ή με πιο διακοσμητικό αποτέλεσμα, προτιμήστε μικρότερα, με διάμετρο περίπου 40 cm έως 70 cm.

υλικό

Δείτε καλά το υλικό που χρησιμοποιείται στο κάλυμμα του πουφ, δηλαδή το ύφασμα. Θα πρέπει να είναι άνετο αλλά και εύκολο να καθαριστεί.

Τα σουέτ, πολυεστερικά πουφ είναι απαλά, άνετα και δεν σας ζεσταίνουν το καλοκαίρι. Ωστόσο, καθαρίζονται πιο δύσκολα, καθώς είναι πιο ευαίσθητα στους λεκέδες. Το tip ισχύει και για τα πλεκτά πουφ. Αλλά αν εξακολουθείτε να θέλετε να επενδύσετε σε ένα από αυτά τα υφάσματα για γιγάντια πουφ, τότε προτιμήστε αυτά που έχουν αφαιρούμενο κάλυμμα, οπότε ο καθαρισμός είναι ευκολότερος, καθώς πρέπει απλώς να αφαιρέσετε το κάλυμμα για πλύσιμο.

πώς να χρησιμοποιήσετε τα γιγάντια πουφ στη διακόσμηση

Τα γιγάντια πουφ είναι πολύ ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού χρειάζεται μια επιπλέον πινελιά άνεσης. Και, ενώ ταιριάζει σε κάθε πρόταση διακόσμησης, το γιγάντιο πουφ καταλήγει να ταυτίζεται περισσότερο με μοντέρνες και χαλαρές προτάσεις.