5 τρόποι για να καθαρίσετε λεκέδες νερού από ξύλινες επιφάνειες

Αφήνετε το ποτήρι σας σε ξύλινη επιφάνεια χωρίς σουβέρ από κάτω; Μένουν σημάδια από το νερό στο ξύλο; Υπάρχουν 5 τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες νερού από το ξύλο. 

- Διαφήμιση -

Το νερό καθαρίζει τα πάντα και γενικά δεν λεκιάζει. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει όταν πρόκειται για ξύλινη επιφάνεια. Ειδικά τα ποτήρια που αφήνονται σε επιφάνειες όπως ξύλινα τραπέζια και τραπεζάκια καφέ προκαλούν λεκέδες νερού

Ας δούμε λοιπόν τις 5 μεθόδους καθαρισμού λεκέδων νερού από ξύλινες επιφάνειες

Μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και φτιάξτε μία πάστα. Τρίψτε απαλά το λεκέ του νερού με την πάστα που φτιάξατε σε κυκλικές κινήσεις.

Προσοχή να μην χρησιμοποιείτε υπερβολικό νερό για να αφαιρέσετε λεκέδες από ξύλινες επιφάνειες!

Βαζελίνη

Μία άλλη μέθοδος καθαρισμού των λεκέδων νερού σε ξύλινη επιφάνεια είναι η χρήση της βαζελίνης. Απλώστε το βράδυ βαζελίνη στον λεκέ και αφήστε την όλη την νύχτα. Το πρωί σκουπίστε με ένα καθαρό πανί και ο λεκές θα αποτελεί παρελθόν!


Οδοντόκρεμα

Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί και τρίψτε την λεκιασμένη επιφάνεια. Στην συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό, μπορείτε να αναμείξετε ίσες ποσότητες οδοντόκρεμας και μαγειρικής σόδας για να καθαρίσετε τον λεκέ του νερού. Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε την επιφάνεια με λεμόνι για να γυαλίσει.

Αλάτι

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βάλτε μερικές σταγόνες νερού ώστε να δημιουργηθεί μία πάστα. Χρησιμοποιήστε την πάστα για να τρίψετε ελαφρώς την λεκιασμένη επιφάνεια με ένα μαλακό πανί ή ένα σφουγγάρι. Στην συνέχεια μπορείτε να γυαλίσετε την επιφάνεια με βερνίκι ξύλου.

Ξύδι

Ανακατέψτε ίση ποσότητα ξυδιού και ελαιόλαδου και ρίξτε το μείγμα επάνω στον λεκέ. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό πανί για να καθαρίσετε τον λεκέ του νερού. Στεγνώστε και καθαρίστε με ένα καθαρό πανί!

- Διαφήμιση -