5 πράγματα που έχετε στην κατάψυξη και είναι επικίνδυνο να τα φάτε


Η κατάψυξη είναι ένας από τους πιο χρήσιμους χώρους στο σπίτι μας. Αποθηκεύουμε τρόφιμα, τα οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή, τα βγάζουμε, τα ξεπαγώνουμε και τα τρώμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη όλα τα τρόφιμα. Στην κατάψυξη λοιπόν δεν μπορούν να συντηρηθούν όλα τα τρόφιμα, αφού υπάρχουν πέντε κατηγορίες φαγώσιμων προϊόντων που πρέπει να πεταχτούν. Θα σας παρουσιάσω 5 πράγματα που έχετε στην κατάψυξη και είναι επικίνδυνο να τα φάτε!

- Διαφήμιση -

ξαναπαγωμένα τρόφιμα

Κάθε φορά που ξεπαγώνετε και έπειτα ξαναπαγώνετε ένα τρόφιμο, αυξάνετε τις πιθανότητες να αναπτυχθούν βακτήρια. Μην ξαναπαγώνετε φαγητό που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Καλό είναι να χωρίζετε το φαγητό σας σε μερίδες πριν το βάλετε στην κατάψυξη και να αφαιρείτε από αυτή μόνο ότι πρόκειται να καταναλώσετε.

ξεχασμένα περισσεύματα

Δυστυχώς, τα μαγειρεμένα φαγητά θα πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες, σύμφωνα με τους ειδικούς στην ασφάλεια τροφίμων. Αν λοιπόν, υπάρχουν περισσεύματα για περισσότερο από έξι μήνες, είναι καιρός να πεταχτούν από την κατάψυξη.

παγάκια με μυρωδιές

Ο πάγος παίρνει με την πάροδο του χρόνου τις μυρωδιές που έχουν τα τρόφιμα γύρω του. Από τη στιγμή που ο πάγος θα απορροφήσει τις μυρωδιές, δεν υπάρχει τρόπος να τις αποβάλλει. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα πετάξετε και να τα ξαναγεμίσετε. Για να αποφύγετε εντελώς το πρόβλημα επενδύστε σε θήκες με καπάκια.

παλιό παγωτό

Αν καταφέρνετε να φυλάσσετε στην κατάψυξή σας παγωτό για περισσότερο από τρεις μήνες, τότε καλύτερα να μην το καταναλώσετε. Σε γενικές γραμμές, το παγωτό, όπως και άλλα γαλακτοκομικά, διατηρείται φρέσκο για τρεις μήνες. Έχετε το νου σας και στην ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.

γλυκά με γέμιση κρέμας ή τυριού

Τα περισσότερα γλυκά αντέχουν για τρεις με έξι μήνες, αλλά όσα έχουν τυρί ή κρέμα στο εσωτερικό τους, θα πρέπει να αποθηκευτούν στην κατάψυξη και να καταναλωθούν μέσα σε ένα μήνα.

- Διαφήμιση -