Καθάρισμα λεκέδων από κολλητική ταινία σε μάρμαρο

Επίμονοι λεκέδες στο μαρμάρινο πάτωμα από κολλητική ταινία; Υπάρχει λύση! Διαβάστε το άρθρο και καθαρίστε το λεκέ!

- Διαφήμιση -

 Αφαίρεση λεκέδων κολλητικής ταινίας από μάρμαρο

Σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους για να αφαιρέστε κολλητική ταινία από μαρμάρινες επιφάνειες. Γιατί να έχει όμως μια μαρμάρινη επιφάνεια υπολλείματα ταινίας;

  • Κολλημένα καλώδια με ταινία σε μαρμάρινο δάπεδο
  • Κολλημένα άκρα μοκέτας στο μάρμαρο με ταινία διπλής όψεως

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από κόλλα ταινίας από μάρμαρο. Συνήθως φθηνά προϊόντα καθαρισμού είναι το μόνο που χρειάζεται για να πετύχετε το στόχο σας.

1.  Με ζεστό νερό και σαπούνι

Είναι η πρώτη κίνηση που πολλές φορές αποτυχαίνει εάν ο λεκές είναι παλιός και πλέον έχει γίνει ένα με το μάρμαρο. Σε χλιαρό προς ζεστό νερό βυθίστε το σφουγγάρι σας και προσθέστε λίγο υγρό σαπούνι. Ανακατέψτε ελαφρά για να γίνει σαπουνάδα. Μουλιάστε το λεκέ με το βρεγμένο σφουγγάρι και μετά τρίψτε με αυτό. Τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα καλά εάν τα σημάδια είναι φρέσκα και δεν είναι ξεραμένα για αρκετό καιρό.

2.  Με οινόπνευμα

Μουλιάστε το λεκέ με οινόπνευμα και μετά τρίψτε το με καθαρό πανί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ειδική σπάτουλα για να ξύσετε τους λεκέδες.

3.  Με αλεύρι, ταλκ και φυτικό λάδι

Ρίξτε στο λεκέ λίγο αλεύρι ή ταλκ και τρίψτε με καθαρό πανί. Εάν ο λεκές επιμένει τότε ρίξτε μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου (πχ ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο), αφήστε να ποτίσει και μετά ξύστε προσεκτικά το λεκέ με σπάτουλα. Στο τέλος καθαρίστε με ζεστό νερό και σαπούνι, σκουπίζοντας με καθαρό πανί.

4.  Με σπρέι λαδιού WD-40

Το σπρέι αυτό υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Μια αναζήτηση στο google με λέξη κλειδί WD-40 θα σας βοηθήσει να το αναγνωρίσετε. Ψεκάστε μικρή ποσότητα πάνω στην κόλλα που έχει μείνει στο μάρμαρο και τρίψτε με καθαρό πανί. Εάν επιθυμείτε χρησιμοποιείστε και πάλι την ειδική σπάτουλα.

5.  Με χρήση ειδικών διαβρωτικών χημικών ουσιών κατάλληλες για μάρμαρο

Δεν απέδωσε καμία από τις παραπάνω συμβουλές. Θα χρειαστείτε τη βοήθεια της “βαριάς χημείας”. Θα πρέπει να προμηθευτείτε ειδικά χημικά καθαριστικά για να φύγει ο λεκές. Εννοείται ότι θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή ειδικού πριν επιχειρήσετε να κάνετε κάτι μόνοι σας, γιατί μπορεί η χρήση του λάθος απορρυπαντικού να φέρει χειρότερα αποτελέσματα για τα μάρμαρά σας. Μια βόλτα σε ένα ειδικό κατάστημα με επαγγελματικά καθαριστικά είναι πλέον απαραίτητη.

Καλή επιτυχία!

- Διαφήμιση -