Πως βγαίνουν οι λεκέδες από μαρκαδόρους και μελάνι

Όλοι μας έχει τύχει να λερωθούμε από μαρκαδόρους ή στυλό. Ακόμη περισσότερο οι μανούλες έχουν βρει τα παιδιά τους μετά το σχολείο με βαμμένα ρούχα ή στο σπίτι να έχουν βάψει τους τοίχους, τους καναπέδες ή οτιδήποτε άλλο σε μια στιγμή που αλλάξαμε βλέφαρο. Μην απογοητεύεστε για όλα υπάρχουν λύσεις.

- Διαφήμιση -
Πηγή: Google

Γι’ αυτό είμαι εδώ, να σας δώσω συμβουλές πως θα βγάλετε αυτούς τους λεκέδες:

  1. Το μελάνι από τον τοίχο βγαίνει με οδοντόκρεμα. Αφήνουμε την οδοντόκρεμα 1-2 λεπτά και ξεπλένουμε με καθαρό πανί. Επίσης η οδοντόκρεμα κάνει και για ξύλινες επιφάνειες,
  2. Επίσης ο λεκές από τον τοίχο βγαίνει και με λακ.
  3. Οι μαρκαδόροι από τα ρούχα βγαίνουν με μαγειρική σόδα. Βάλτε τα ρούχα σας μέσα σε μια σακούλα και ρίξτε ένα διάλυμα ενός λίτρου νερό αναμειγμένο με ένα ποτήρι μαγειρική σοδα. Αφήστε για ένα 24ώρο και μετά πλύντε κανονικά στο πλυντήριο.
  4. Επίσης για λεκέδες ρούχων κάνει το ξύδι ή το οινόπνευμα. Γυρίστε το ρούχο ανάποδα και βάλτε πάνω στο σημείο του λεκέ ένα απορροφητικό χαρτί, ρίξτε λίγο καθαρό οινόπνευμα στο λεκέ και τρίψτε με λίγο σαπούνι. Έπειτα πλύντε κανονικά στο πλυντήριο.
  5. Οι μαρκαδόροι απο τα χαλιά καθαρίζουν με λευκό ξύδι. Ρίχνουμε στο λεκέ και το τρίβουμε καλά.
  6. Το μελάνι απο τα έπιπλα βγαίνει με λίγο χλιαρό γάλα.

Tip: Να ξέρετε ότι οι λεκέδες από μελάνι στα υφάσματα αφαιρούνται με χλιαρό γάλα και από τα βαμβακερά υφάσματα με χυμό λεμονιού.

Πηγή: Google
- Διαφήμιση -