14 αλάνθαστα κόλπα για την καθημερινότητα που θα ευχόσασταν να γνωρίζατε νωρίτερα

Ποτέ δεν μπορεί κανείς να μάθει αρκετά life hacks, συνήθειες και συμβουλές. Μπορούμε να ανακαλύψουμε κάτι για ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση και ξαφνικά όλα αρχίζουν να έχουν νόημα. Τα συνηθισμένα πράγματα που έχουμε στην κουζίνα, το γκαράζ ή το γραφείο μας έχουν απροσδόκητες ιστορίες να πούμε, μαζί με ενδιαφέροντα γεγονότα για τα οποία δεν είχαμε ιδέα. Θα σας παρουσιάσω 14 αλάνθαστα κόλπα για την καθημερινότητα που θα ευχόσασταν να γνωρίζατε νωρίτερα!

- Διαφήμιση -

εάν τρώτε το φαγητό σας ωμό, θα έχετε την τάση να χάσετε βάρος. Εάν τρώτε το ίδιο φαγητό μαγειρεμένο, θα έχετε την τάση να παχύνετε.

Υπάρχει διαφορά στις θερμίδες μεταξύ μαγειρεμένων και ωμών τροφίμων. Με βάση κάποιες έρευνες, το μαγειρεμένο φαγητό έχει περισσότερες θερμίδες από το ωμό φαγητό. Έχει εξηγηθεί από το γεγονός ότι το μαγειρεμένο φαγητό διασπάται εκ των προτέρων, γεγονός που διευκολύνει τον οργανισμό να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Από την άλλη πλευρά, το σώμα καίει κάποιες θερμίδες ενώ απορροφά την ωμή τροφή, καθώς η διαδικασία διαρκεί περισσότερο.

διαχωρίστε τα ποπ κορν

Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βρίσκεις μη σκασμένα ποπ κορν στο κάτω μέρος της σακούλας. Αλλά υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για να το αποφύγετε: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε σε μικροκύματα τη σακούλα σας με ποπ κορν, να ανοίξετε την σχισμή πολύ ελαφρά, να ανακινήσετε την σακούλα και να αδειάσετε τα κλειστά ποπ κορν σε ένα μπολ.

μπορείτε να βάλετε παπούτσια στο στεγνωτήριο κρεμώντας τα από τα κορδόνια τους

Τα παπούτσια μπορούν επίσης να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο χωρίς να καταστραφούν ή να κάνουν ενοχλητικούς ήχους χτυπήματος. Η λύση είναι εύκολη και αρκετά πρακτική: ξεκινήστε κρεμώντας τα παπούτσια από τα κορδόνια τους και κλείστε την πόρτα. Βάλτε σε λειτουργία το στεγνωτήριο σας και περιμένετε να στεγνώσουν.

η επιπλέον τρύπα που βρίσκεται στα αθλητικά παπούτσια ονομάζεται «κλείδωμα της φτέρνας» και βοηθά στην πρόληψη των φουσκαλών

Τα αθλητικά παπούτσια έχουν μια επιπλέον τρύπα στο πάνω μέρος και ονομάζεται ” κλείδωμα φτέρνας “. Για να δέσετε το παπούτσι σας με το κούμπωμα της φτέρνας, περάστε το κορδόνι από την επιπλέον τρύπα στην ίδια πλευρά με την προηγούμενη τρύπα, σχηματίζοντας μια θηλιά. Είναι μια εξαιρετική τεχνική για να σταματήσετε τη φτέρνα σας να τρίβεται πάνω-κάτω στο πίσω μέρος του παπουτσιού σας και να κρατάτε τα πόδια σας σφιχτά.

τα πλυντήρια πιάτων έχουν φίλτρα που πρέπει να καθαρίζετε μια φορά το μήνα

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι μερικά από τα πιάτα σας βγαίνουν από το πλυντήριο πιάτων με λίγο φαγητό κολλημένο πάνω τους, είναι πιθανό να χρειάζεται να καθαρίσετε τα φίλτρα σας. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε και να καθαρίσετε τα φίλτρα απαλά χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα υπολείμματα από την περιοχή κοντά στο φίλτρο. Είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα για τον καθαρισμό των φίλτρων σας για να αποφύγετε τα υπολείμματα φαγητού στα πιάτα σας.

τα κατεψυγμένα λαχανικά μπορεί να είναι πιο υγιεινά από τα φρέσκα λαχανικά

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι υγιεινά και μερικές φορές μπορεί να είναι καλύτερα από τα φρέσκα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι τα λαχανικά που προορίζονται να «καταψυχθούν» συλλέγονται σε μια εποχή που η φρεσκάδα και η θρεπτική τους αξία είναι βέλτιστες. Στη συνέχεια, μαγειρεύονται με τρόπο που διατηρεί τη θρεπτική τους αξία, σκοτώνει τυχόντα βακτήρια και εμποδίζει την αλλοίωση, όλα αυτά πριν τα καταψύξουν, σύμφωνα με διατροφολόγους.

εάν ο καφές σας είναι πολύ πικρός, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι

Η προσθήκη αλατιού στον καφέ μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μειώνει την πικρία του καφέ καλύτερα από το γάλα ή ακόμα και τη ζάχαρη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για κάθε φλιτζάνι νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο καφέ, θα πρέπει να προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι για να εξουδετερώσετε την πίκρα του καφέ.

μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κούπα για να αυξήσετε την ένταση του τηλεφώνου σας

Εάν δεν έχετε ηχείο Bluetooth ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε, υπάρχει ένας τρόπος να κάνετε το τηλέφωνό σας λίγο πιο δυνατό. Απλώς βάλτε το τηλέφωνό σας μέσα σε ένα ποτήρι ή μια κούπα για να ενισχύσετε τον ήχο. Αυτή η τεχνική είναι πολύ απλή και αποτελεσματική, απλά βεβαιωθείτε ότι η κούπα σας είναι άδεια χωρίς υγρά μέσα.

ο φούρνος μικροκυμάτων βοηθά στη διατήρηση της θρεπτικής αξίας των συστατικών σας καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μαγειρέματος

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο φούρνος μικροκυμάτων ήταν πολύ χρήσιμος, αλλά πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι σχετικά με τη χρήση του, καθώς ακούμε πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι ο φούρνος μικροκυμάτων κάνει καλύτερη δουλειά στη διατήρηση των βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Αυτό συμβαίνει επειδή η καλύτερη μέθοδος μαγειρέματος είναι αυτή που μαγειρεύει γρήγορα, ζεσταίνει το φαγητό για το συντομότερο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά.

τα καπάκια του στυλό έχουν μια μικρή τρύπα στο επάνω μέρος για να αποφευχθεί ο πνιγμός σε περίπτωση κατάποσης

Οι τρύπες στο επάνω μέρος από το καπάκι του στυλό δεν είναι ένα τυχαίο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό. Στην πραγματικότητα υπάρχουν για να μειώσουν τον κίνδυνο ασφυξίας σε περίπτωση κατάποσης των στυλό κατά λάθος. Έτσι, ακόμα κι αν το στυλό κατέβει κατά λάθος στον λαιμό σας, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να αναπνεύσετε μέσα από αυτή τη μικρή τρύπα στο καπάκι. Αυτός είναι ένας καταπληκτικός, καινοτόμος τρόπος διαχείρισης της ανθρώπινης απροσεξίας.

το μικρό βέλος στο αυτοκίνητο σας λέει σε ποια πλευρά βρίσκεται η τάπα καυσίμου

Στο αυτοκίνητό σας, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη πού βρίσκεται η τάπα καυσίμου, αλλά τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό αυτοκίνητο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε απλώς να ελέγξετε το μετρητή καυσίμου, καθώς θα βρείτε ένα βέλος που δείχνει προς την πλευρά όπου βρίσκεται η τάπα καυσίμου.

εάν παραγγείλετε κινέζικο φαγητό, μπορείτε να ξεδιπλώσετε το κουτί για πιάτο

Όταν παραγγέλνουμε φαγητό από έξω, συνήθως προτιμάμε να τρώμε από το κουτί αντί να ψάχνουμε για ένα πιάτο. Τα δοχεία κινέζικων τροφίμων είναι τέλεια για αυτό το θέμα, καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο διπλώνοντας τις πλευρές του κουτιού σε πακέτο προς τα κάτω και είστε έτοιμοι.

τα ποτήρια Starbucks είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένα για να κάθονται στα καπάκια τους για να αποτρέπουν τους αντιαισθητικούς λεκέδες στο τραπέζι

Υπάρχει ένα υπέροχο hack που αποκάλυψαν οι φανατικοί των Starbucks για να αποφύγουν τα κολλώδη δαχτυλίδια καφέ που συνήθως αφήνονται στα τραπέζια και τα γραφεία. Το κόλπο συνίσταται στο να αφαιρέσετε τα καπάκια του ποτηριού και να τα χρησιμοποιήσετε ως σουβέρ. Με αυτόν τον τρόπο, θα αφήσετε την επιφάνεια καθαρή χωρίς κανένα χάος ενώ απολαμβάνετε τον καφέ σας.

η τρύπα στο εσωτερικό της κουτάλας των ζυμαρικών μετράει μια μερίδα μακαρόνια

Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ξέρουν πώς να μετρήσουν μια μερίδα μακαρονάδας. Αντί να μαγειρέψετε πάρα πολλά μακαρόνια ή όχι αρκετά τέλος πάντων, μπορείτε να πιάσετε την κουτάλα των ζυμαρικών με την τρύπα στη μέση για να σας βοηθήσει να λύσετε το θέμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια χούφτα σπαγγέτι μέσα από αυτό για να μετρήσετε μια μερίδα.

- Διαφήμιση -