6 διαφορετικές χρήσεις μπύρας που δεν έχετε ξανακούσει

Η παγωμένη μπύρα το καλοκαιράκι είναι απόλαυση! Μπαλκόνι, μεζεδάκι και μπυρίτσα! Γνωρίζατε όμως ότι η μπύρα έχει και άλλες χρήσεις εκτός από αυτήν που όλοι γνωρίζουμε; 6 διαφορετικές χρήσεις μπύρας λοιπόν που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπύρα με διάφορους τρόπους, από την αφαίρεση λεκέδων έως την ομορφιά των μαλλιών, από την απώθηση εντόμων μέχρι να ξεκουράσετε τα κουρασμένα πόδια σας;

- Διαφήμιση -

Πάμε λοιπόν να δούμε τις εναλλακτικές χρήσεις της μπύρας!

Καθαρισμός ξύλινων επίπλων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπύρα για να φωτίσετε το χρώμα των ξύλινων επίπλων σας. Βρέξτε ένα πανί μικροϊνών με μπύρα και σκουπίστε τα ξύλινα έπιπλα σας.

Αφαίρεση λεκέδων ρούχων

Η μπύρα είναι πολύ αποτελεσματική στην αφαίρεση λεκέδων στα ρούχα. Καθαρίστε τη λεκιασμένη περιοχή με μπύρα. Ωστόσο, για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά μπύρας από τα ρούχα σας, πρέπει να πλύνετε στην συνέχεια τα ρούχα στο πλυντήριο.

Φροντίδα ομορφιάς για τα μαλλιά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπύρα για να κάνετε τα μαλλιά σας πιο ογκώδη και λαμπερά. Μετά το λούσιμο των μαλλιών σας, ρίξτε λίγη μπύρα στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε τα μαλλιά σας. Θα σας βοηθήσει επίσης να διαμορφώσετε καλύτερα τα μαλλιά σας. 

Ποδόλουτρο


Για να ανακουφίσετε τα πόδια σας όπου αισθάνεστε την κούραση ολόκληρης της ημέρας. Ετοιμάστε ένα ποδόλουτρο και προσθέστε μπύρα στο νερό. Βάλτε τα πόδια σας στο νερό. Θα νιώσετε ότι τα πόδια σας χαλαρώνουν.

Καθαρισμός κοσμημάτων


Αντί να χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα κοσμήματά σας, βάλτε μπύρα σε ένα μπολ και τοποθετήστε τα κοσμήματά σας στην μπύρα. Αφήστε τα να μείνουν για λίγο και σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί.

Απωθητικό μελισσών

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τις μέλισσες στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, βάλτε μπύρα σε ένα μπολ. Οι μέλισσες και άλλα έντομα δεν θέλουν τη μυρωδιά της μπύρας.

- Διαφήμιση -