7 καλοκαιρινά λουλούδια για τον κήπο και την αυλή που μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε από σπόρους

Θέλετε να απολαύσετε έναν όμορφο κήπο με λουλούδια χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα; Είναι εύκολο να το πετύχετε και χωρίς ιδιαίτερο κόστος: μπορείτε να καλλιεργήσετε τα δικά σας λουλούδια από σπόρους αντί να αγοράζετε έτοιμα φυτά. Τα ετήσια λουλούδια που ξεκινούν από σπόρους θα πρέπει να ανθίζουν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής τους περιόδου και μερικά μπορεί ακόμη και να αυτοσποριστούν ως φυτά για το επόμενο έτος.

- Διαφήμιση -

Τα πολυετή λουλούδια που προέρχονται από σπόρους μπορεί να μην ανθίσουν κατά την πρώτη καλλιεργητική τους περίοδο, αλλά θα έχουν ένα προβάδισμα στις παραγωγικές ανθοφορίες κατά το δεύτερο έτος. Θα σας παρουσιάσω 7 καλοκαιρινά λουλούδια για τον κήπο και την αυλή που μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε από σπόρους!

ηλίανθος ή ηλιοτρόπιο

Φυτέψτε απευθείας τους σπόρους από ηλίανθο στο χώμα σε ηλιόλουστο σημείο, 2-3 σπόρους σε κάθε θέση και σε απόσταση 60-90 cm, μόλις ζεσταθεί ο καιρός στα μέσα της Άνοιξης. Ποτίστε τακτικά και υποστηρίξτε μαλακούς βλαστούς για πρώτη φορά.

καλέντουλα

Φυτέψτε τον Μάρτιο-Απρίλιο σε προστατευμένο παρτέρι ή στα τέλη Μαΐου σε εξωτερικό χώρο ή απευθείας στο έδαφος, σε ηλιόλουστη θέση.

βασιλικός

Ο βασιλιάς του καλοκαιριού σε όλη τη Μεσόγειο. Φυτέψτε τους σπόρους σε ένα ανοιξιάτικο παρτέρι σε βάθος 1 cm και προστατευμένο από το κρύο. Τα νεαρά φυτά μπορούν να μετακινηθούν από τα μέσα Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους και ιδανικά για τον βασιλικό είναι τα σημεία που έχουν φως όλη την ημέρα αλλά χωρίς το άμεσο ηλιακό φως του καλοκαιρινού μεσημεριού.

μοσχομπίζελο

Μουλιάστε τους σπόρους σε καθαρό νερό πριν τους φυτέψετε, νωρίς την Άνοιξη ή τέλος Καλοκαιριού, σε ένα ηλιόλουστο σημείο ακριβώς στο έδαφος. Τοποθετούμε 2-3 σπόρους σε κάθε θέση, περίπου 50 εκ. σε ένα αφράτο χώμα. Ιδιαίτερα υψηλές ποικιλίες χρειάζονται υποστήριξη, ειδικά στα αρχικά στάδια ανάπτυξής τους.

κατιφές

Φυτέψτε νωρίς την Άνοιξη σε προστατευμένη περιοχή και μετακινήστε τα μικρά φυτά σε εξωτερικό χώρο ή φυτέψτε τα στο έδαφος όταν ο καιρός είναι αρκετά ζεστός.

ζίνια

Φυτέψτε τους σπόρους Απρίλιο – Ιούνιο σε μικρό βάθος, σε γλάστρες ή απευθείας στο έδαφος. Μην το παρακάνετε με το πότισμα, χρειάζονται νερό 2-3 φορές την εβδομάδα όταν το χώμα τους είναι στεγνό.

ιπομέα

Το εντυπωσιακό «χωνάκι» με ποικιλίες σε διάφορες αποχρώσεις είναι ένα αναρριχώμενο φυτό με πολύ γρήγορη ανάπτυξη! Φυτέψτε τους σπόρους νωρίς την Άνοιξη απευθείας στο έδαφος, σε ημιυγρές περιοχές και προστατευμένες κυρίως από τον καλοκαιρινό μεσημεριανό ήλιο και ποτίζετε αρκετά τακτικά.

- Διαφήμιση -