Πετσέτες μπάνιου: απαλλαγείτε από μυρωδιές και μούχλα

Όλοι μας έχει τύχει να βγούμε μετά από ένα χαλαρωτικό και απολαυστικό μπάνιο και η πετσέτα που σκουπιζόμαστε να μυρίζει άσχημα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Εσείς πόσο συχνά αλλάζετε πετσέτες;

- Διαφήμιση -

Κάποιοι απάντησαν ότι αλλάζουν πετσέτες μια φορά την εβδομάδα γιατί θεωρούν πως επειδή βγαίνουνε καθαροί από το μπάνιο είναι καθαρές και οι πετσέτες. Για να πούμε όμως γιατί είναι λάθος αυτό…

  • Η πετσέτα είναι φορέας πολλών μικροβίων, όπως μύκητες που αγαπάνε την υγρασία, και φορέας νεκρών κυττάρων του δέρματος μας.
  • Επίσης, πολλές τουαλέτες είναι κοντά στις πετσέτες μας και κάθε φορά που τραβάμε καζανάκι οι σταγόνες νερού πετάγονται και μεταφέρουν περισσότερα μικρόβια.
  • Και πολλοί από εμάς έχουμε την συνήθεια να αφήνουμε τις πετσέτες ένα κουβάρι χωρίς να τις απλώσουμε.

Οι παραπάνω λόγοι αρκούν για να μυρίσει μούχλα μια πετσέτα. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει:

  1. Nα απλώνετε τις πετσέτες σας κάπου μακριά και να ανοίγετε ένα παράθυρο ή μια πόρτα για να φεύγει η υγρασία από τον χώρο.
  2. μην χρησιμοποιείτε τις πετσέτες σας πάνω από 3 ημέρες.
  3. Να μην τις αφήνετε υγρές στο καλάθι των άπλυτων και να τις πλένετε αμέσως στους 60 βαθμούς.

Tip: Αν βάλετε στην πλύση λίγο ξύδι ή μαγειρική σόδα θα έχετε πεντακάθαρες και αφράτες πετσέτες.

Πηγή: Pinterest

Επίσης, αν θέλετε να μυρίζει όμορφα το μπάνιο σας βάλτε σε ένα βαζάκι μαγειρική σόδα με αποξηραμένα λουλούδια, κανέλα ή λεβάντα. Η σόδα τραβάει τις δυσάρεστες μυρωδιές και αυτό βοηθάει να μένει φρεσκάδα στον χώρο του μπάνιου.

Πηγή: Pinterest
- Διαφήμιση -