Γιατί δε μυρίζουν τα ρούχα μου αφού βάζω μαλακτικό;

|
|

Μικρές συμβουλές για το πως να χρησιμοποιούμε σωστά το μαλακτικό ρούχων σε κάθε πλύση.

- Διαφήμιση -

Συμβουλές χρήσης για το μαλακτικό ρούχων

Είναι ομολογουμένως μανία των γυναικών να θέλουν να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα μετά το πλύσιμο. Οκ, πάω πάσο. Και ποιος δε θέλει να μοσχοβολάει, αρκεί να μην το παρακάνουμε και στην τελική μας φωνάζουν στο γραφείο Cajoline!
Αυτή είναι η μια εκδοχή…

Η φίλη μας η Αντριάνα, μας έστειλε μήνυμα και μας λέει:

“Kαλημερα, θα ηθελα να μου πείτε καμιά συμβουλή για το μαλακτικό ρούχων. Δεν κρατάει ό,τι κι αν έχω κάνει, όποια μάρκα κι αν εχω βάλει. Μήπως φταίει το πλυντήριο…Ευχαριστώ εκ των προτέρων…”

Αγαπητή Αντριάνα,

υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις στις οποίες τα ρούχα μας δε μυρίζουν τη μυρωδιά του μαλακτικού:

  1. Εξασθένηση της όσφρησης: Εδώ γελάμε; Όχι βέβαια, γιατί αν η μύτη μας ταλαιπωρείται καθημερινά από αλλεργιογόνα, σκόνη και έντονες μυρωδιές από χημικά καθαριστικά, υπάρχει η περίπτωση να έχει εξασθενήσει σημαντικά η αίσθηση της όσφρησης.
  2. Συνηθίσαμε τη μυρωδιά του μαλακτικού: Αν χρησιμοποιούμε συνεχώς τα ίδια απορρυπαντικά, είναι φυσικό να συνηθίσει η μυτούλα μας κάποια μυρωδιά και στο τέλος να αισθανόμαστε ότι δεν την αντιλαμβανόμαστε όπως πριν.
  3. Κακή συντήρηση πλυντηρίου: Έχουμε πει και σε πιο παλιό μας άρθρο πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα του πλυντηρίου ρούχων. Σε κάθε πλύση, απελευθερώνονται πολλές ακαθαρσίες και συσσωρευμένες ποσότητες απορρυπαντικού και μαλακτικού αδιάλυτες σε σβώλους. Αυτές βουλώνουν πτυχές και σωληνώσεις του πλυντηρίου με αποτέλεσμα να πιάνει εσωτερικά γλίτσα το πλυντήριο. Δεν ξεχνώ επίσης, να καθαρίσω το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων.
  4. Δεν βγάζουμε εγκαίρως τα ρούχα εκτός πλυντηρίου, όταν ο κύκλος πλύσης τελειώσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ρούχα να μυρίζουν άσχημα, όπως και ο κάδος του πλυντηρίου. Μυρωδιά που δε φεύγει άμεσα. Έτσι πολλές φορές υπερισχύει και εξουδετερώνει τη μυρωδιά του μαλακτικού ρούχων.
  5. Υπερβολική ποσότητα μαλάκτικού σε κάθε πλύση : Λειτουργεί αντίστροφα από το να βάλουμε τη σωστή συνιστώμενη δόση μαλακτικού.

Πάντως ένας καλός καθαρισμός του πλυντηρίου ρούχων σίγουρα θα ενισχύσει τη μυρωδιά του μαλακτικού ρούχων που χρησιμοποιούμε.

- Διαφήμιση -