3 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσουμε τις κατσαρόλες εξωτερικά

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι νοικοκυρές είναι ο καθαρισμός της κατσαρόλας εξωτερικά! Το εσωτερικό της κατσαρόλας δεν είναι τόσο δύσκολο να καθαριστεί, αρκεί να την μουλιάσουμε σε ζεστό νερό και να τρίψουμε με σαπούνι και σφουγγάρι. Δεν συμβαίνει το ίδιο με το εξωτερικό της κατσαρόλας. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας δείξουμε 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε το εξωτερικό μιας κατσαρόλας.

- Διαφήμιση -

Οι εξωτερικές επιφάνειες μιας κατσαρόλας συνήθως δεν είναι επικαλυμμένες με αντικολλητικό υλικό, γεγονός που καθιστά εύκολο να κολλήσουν λεκέδες. Ευτυχώς όμως ο καθαρισμός τους μπορεί να γίνει εύκολα με μερικά φθηνά συστατικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Λίγο πολύ, όλες μας γνωρίζουμε τον τρόπο να καθαρίσουμε τα λίπη και τα ξεραμένα τρόφιμα από την κατσαρόλα, όπως είναι το μούλιασμα με ζεστό νερό, ξύδι και άλλα. Με τον καιρό όμως παρουσιάζεται ένα πρόβλημα που όσο δεν αντιμετωπίζεται, η λύση του φαντάζει και δυσκολότερη.

Με τον καιρό παρατηρείτε τα μαγειρικά σκεύη να χάνουν τη λάμψη τους, η βάση τους να μαυρίζει και να μη θυμίζει σε τίποτα το σκεύος που είχατε αγοράσει πριν από κάποια χρόνια.

Εδώ λοιπόν σας έχουμε την λύση για να κάνετε την εξωτερική πλευρά της κατσαρόλας να αστράφτει, χωρίς μεγάλη προσπάθεια και ειδικά προϊόντα.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι βασικό συστατικό της καθαριότητας και δεν λείπει δικαίως από κανένα σπίτι. Ο λόγος είναι απλός. Μας λύνει τα χέρια σε πολλά προβλήματα μέσα στο σπίτι. Η μαγειρική σόδα είναι το πιο ισχυρό ¨υγρό πιάτων¨. Το μόνο που έχετε να κάνετε στο ερώτημα ΄΄πως να καθαρίσω την κατσαρόλα εξωτερικά΄΄, είναι να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Η σόδα μπορεί να συνδυαστεί με το υγρό πιάτων ή για ακόμα πιο ισχυρή δράση με λίγο λεμόνι.

Αφήστε το μείγμα να δράσει πάνω στην κατσαρόλα και η δουλειά θα γίνει μόνη της.

Αλουμινόχαρτο

Μόλις δράσει η μαγειρική σόδα και μουλιάσουν καλά οι λεκέδες, έρχεται η ώρα της χρήσης του αλουμινόχαρτου. Το αλουμινόχαρτο είναι μία πολύ καλή εναλλακτική λύση όταν δεν θέλουμε να γδάρουμε την κατσαρόλα με κάποιο σύρμα.

Πολύ απλά πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τσαλακώστε το και τρίψτε την κατσαρόλα. Θα δείτε την επιφάνεια να καθαρίζει και το εξωτερικό της κατσαρόλας να επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση.

Κέτσαπ

Η κέτσαπ δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Και όμως μπορεί να κάνει θαύματα στον καθαρισμό χάλκινων κατσαρολών. Καλύψτε λοιπόν την επιφάνεια τους με μία λεπτή στρώση και άφησε την να δράσει για 5 με 10 λεπτά. Ξεπλύνετε την και οι κατσαρόλες σας θα έρθουν και πάλι σε πολύ καλή κατάσταση!

- Διαφήμιση -