5 εύκολοι τρόποι για να διατηρήσετε τα χαλιά σας πεντακάθαρα!

Κατά τη περίοδο του Χειμώνα, που έχουμε στρωμένα τα χαλιά, κάποιες φορές συνειδητοποιούμε ότι μυρίζουν άσχημα. Η διατήρηση καθαρού του χαλιού είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση πάνω απ’ όλα για την υγιεινή του σπιτιού!

- Διαφήμιση -

Γιατί; Μα γιατί ένα βρώμικο χαλί μπορεί να δημιουργήσει εστία μικροβίων και να επηρεάσει την υγεία σας. Γι’ αυτό λοιπόν, είναι καλό να καθαρίζετε τακτικά το χαλί σας ακόμα και αν δεν σας φαίνεται βρώμικο για να μπορέσετε να απομακρύνετε μικρόβια και μυρωδιές.

Για να δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι 5 τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διατηρήσουμε καθαρά τα χαλιά μας!

Παπούτσια

Καλό είναι να αποφεύγετε τη χρήση παπουτσιών μέσα στο σπίτι. Βγάλτε τα στην είσοδο του σπιτιού και φορέστε ένα ζευγάρι παντόφλες, το οποίο θα το χρησιμοποιείτε μόνο εντός του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να μειώσετε τη λάσπη και τη βρωμιά που μεταφέρουν τα παπούτσια μέσα στο σπίτι. Επιπλέον θα προστατεύσετε το χαλί, καθώς οι σκληρές σόλες των παπουτσιών μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερη φθορά από τις παντόφλες.

Μαγειρική σόδα

Πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα για να σκουπίσετε το χαλί σας ρίξτε επάνω του μαγειρική σόδα. Άφησε την μερικά λεπτά προκειμένου να δράσει και στη συνέχεια σκουπίστε το χαλί. Η μαγειρική σόδα έχει την ιδιότητα να απορροφά τις μυρωδιές και θα βοηθήσει ώστε να μυρίζει το χαλί σας καθαριότητα για περισσότερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον θα αφαιρέσετε και τη μυρωδιά από το κάδο της σκούπας σου με αυτό το κόλπο.

Αποσμητικό με βόριο

Εάν θέλεις κάτι πιο αποτελεσματικό από σκέτη μαγειρική σόδα αναμείξτε μισή κούπα μαγειρικής σόδας με μισή κούπα βόριο. Στο μείγμα αυτό μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού από οποιοδήποτε μυρωδικό σας αρέσει, όπως η κανέλα. Απλώστε το μείγμα πάνω στο χαλί σας και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Στην συνέχεια σκουπίστε καλά το χαλί σας για να το αφαιρέσετε. Το αποσμητικό αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για σπίτια με κατοικίδια καθώς θα αφαιρέσει όλες τις μυρωδιές και θα αφήσει μόνο αυτή του μπαχαρικού.

Ξύδι

Το ξύδι είναι ένας από πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το χαλί σας καθαρό. Μη σας ανησυχεί η μυρωδιά του καθώς μόλις εξατμιστεί πλήρως από το χαλί, θα χαθεί και η μυρωδιά. Ταυτόχρονα θα απορροφήσει όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές από το χαλί σας. Η καλύτερη επιλογή για αυτή τη περίπτωση είναι το λευκό ξύδι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το ξύδι σε ένα σπρέι και να ψεκάσετε όλο το χαλί σας ομοιόμορφα. Προτιμήστε να το κάνετε μια μέρα με καλό καιρό για να το αφήσετε να στεγνώσει έξω ώστε να μη μυρίσει όλο το σπίτι.

Βότκα

Χρησιμοποιήστε τη πιο φθηνή μάρκα βότκας που θα βρείτε στην αγορά. Η βότκα έχει αντισηπτική δράση και θα σκοτώσει όλα τα μικρόβια που μπορεί να έχει το χαλί σας. Επίσης είναι πολύ καλή για την αφαίρεση λεκέδων. Απλώς ρίξτε τη βότκα σε ένα μπουκαλάκι με βαποριζατέρ και ψεκάστε επάνω στο λεκέ που θέλετε να αφαιρέσετε. Αφήστε τη να δράσει για 15 περίπου λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υγρασία που έχει απομείνει.

- Διαφήμιση -