5 συμβουλές για να έχετε τις πιο αφράτες και μαλακές πετσέτες μπάνιου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι νοικοκυρές με τις πετσέτες, είναι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χάνουν την απαλότητά τους και σκληραίνουν. Σε ποιον άλλωστε δεν αρέσει να βγαίνει από το μπάνιο και να σκουπίζεται με μια αφράτη και μυρωδάτη πετσέτα; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποιο μαλακτικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούμε στα ρούχα μας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να έχετε μαλακές πετσέτες.

- Διαφήμιση -

Γιατί οι πετσέτες σκληραίνουν;

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πετσέτες μας σκληραίνουν, αλλά δεν έχουμε ιδέα γιατί. Γιατί λοιπόν οι πετσέτες μας σφίγγουν; Επειδή υπάρχουν μέταλλα στο νερό που κάνουν τις ίνες τραχείες. Αυτό σημαίνει ότι οι πετσέτες έχουν διάρκεια ζωής περίπου δύο έως τρία χρόνια πριν φθαρούν. Ωστόσο, μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή τους ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

1. Ποιότητα

Για ορισμένα αντικείμενα στο σπίτι σας, δεν έχει σημασία αν αγοράζετε το ακριβό ή το φθηνό. Η ποιότητα είναι σχεδόν η ίδια. Αυτό δεν ισχύει για τις πετσέτες. Πρέπει να επιλέγετε πολύ καλής ποιότητας πετσέτες. Είναι σημαντικό να είναι εξ ολοκλήρου από βαμβάκι και να είναι ωραία και παχιά.

2. Μαλακτικό

Μπορεί να χρησιμοποιείτε μαλακτικό ρούχων στο πλυντήριο για να κάνετε τις πετσέτες σας να βγαίνουν ωραίες και απαλές. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να κάνετε γιατί έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το μαλακτικό καταστρέφει τις ίνες και δημιουργεί ένα στρώμα που θα εμποδίσει την πετσέτα να απορροφήσει εύκολα το νερό. Σημαίνει επίσης ότι οι πετσέτες σας θα σκληρύνουν πιο γρήγορα καθώς οι ίνες θα είναι κατεστραμμένες.

3. Σίδερο

Το σιδέρωμα μπορεί να κάνει τις πετσέτες σας πιο μαλακές στην αρχή, αλλά πραγματικά καταστρέφετε τις ίνες μακροπρόθεσμα.

4. Χρησιμοποιείστε μείγμα λεμονιού, μηλόξυδου και νερού

Πριν πλύνετε τις πετσέτες σας, βυθίστε τες σε ένα μείγμα χυμού λεμονιού, μηλόξυδου και νερού. Στη συνέχεια, πλύνε τα όπως συνήθως και θα βγουν εντελώς μαλακές. Η ξινή μυρωδιά του ξυδιού και του χυμού λεμονιού θα εξαφανιστεί κατά το πλύσιμο.

5. Στεγνωτήριο

Το στέγνωμα πετσετών στο στεγνωτήριο τις κάνει ωραίες και απαλές, αλλά μειώνει την απορροφητικότητα τους. Με αυτόν τον τρόπο σκληραίνουν πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε καινούργια νωρίτερα. Είναι καλύτερο να τις στεγνώσετε στην απλώστρα. Η ταλαντευόμενη κίνηση στον άνεμο τις κάνει να παραμένουν απαλές. Αν θέλετε πραγματικά να τα στεγνώσετε στο στεγνωτήριο, βάλτε τες στο πιο κρύο πρόγραμμα που έχετε. 

- Διαφήμιση -