16 συνηθισμένα αντικείμενα που μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο

Ένας μοντέρνος εσωτερικός χώρος δεν εγγυάται ότι θα είναι και άνετος. Όλα έχουν να κάνουν με μικρότερες λεπτομέρειες, οι οποίες είναι πολύ βασικές για την αίσθηση που θα προσδίδει το σπίτι μας. Μερικές φορές, απλά πράγματα όπως κουρτίνες, ταπετσαρίες ή ένα χαλί μπορούν να αλλάξουν τις αναλογίες του σπιτιού μας. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να κάνετε το δωμάτιό σας οπτικά μεγαλύτερο ή μικρότερο και μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον φωτισμό. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές στα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε ένα δωμάτιο, αν δεν θέλουμε να φαίνεται μικρότερο από ότι είναι! Θα σας παρουσιάσω 16 συνηθισμένα διακοσμητικά αντικείμενα που μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο!

- Διαφήμιση -

ταπετσαρία με μεγάλα σχέδια

Τα μεγάλα σχέδια σε μία ταπετσαρία προσελκύουν πάρα πολύ την προσοχή και κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Αν θέλετε να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα, επιλέξτε ταπετσαρία με πιο ανοιχτά χρώματα και μικρά σχέδια. Αντανακλά περισσότερο φως και το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ανοιχτό και ευάερο.

ανοιχτές βιβλιοθήκες

Οι ανοιχτές βιβλιοθήκες φαίνονται πάντα γεμάτες. Αν το δωμάτιό σας είναι μικρό, θα φαίνεται ακόμα πιο μικρό αν έχετε ανοιχτές βιβλιοθήκες. Επιλέξτε μία βιβλιοθήκη με πόρτες, ώστε να μπορείτε να κρύψετε όλα τα πράγματά σας. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε μία τζαμαρία ώστε να βλέπετε τα αγαπημένα σας βιβλία!

γωνιακό καναπές σε σχήμα L

Οι γωνιακές καναπέδες είναι αγαπημένοι στους περισσότερους. Ωστόσο, μπορούν να περιορίσουν τη ροή ενός χώρου και να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται λιγότερο λειτουργικό. Οι καναπέδες σε σχήμα L είναι τέλειοι για τη δημιουργία ζωνών σε μεγάλο ανοιχτό χώρο, αλλά λειτουργούν εναντίον σας όταν ένα δωμάτιο είναι μικρότερο!

διακόσμηση στο ύψος των ματιών

Μπορεί να μην συνειδητοποιείτε ότι το να κρατάτε τα πάντα στο ύψος των ματιών δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μικρότερου χώρου, ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλά είναι τα ταβάνια σας. Αλλά δεν είναι δύσκολο να κάνετε την οροφή να φαίνεται πιο ψηλή, και επομένως, να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Τα ράφια, τα διακοσμητικά, όλα αυτά τα πράγματα, πρέπει να κρέμονται ψηλότερα από το κανονικό. Αυτό τραβά το μάτι προς το ταβάνι και κατά κάποιο τρόπο, προσθέτει περισσότερο χώρο. Επίσης, βάλτε ψηλά βιβλία, ποδήλατα και άλλα αντικείμενα για να δώσετε την ψευδαίσθηση περισσότερου χώρου.

λανθασμένη τοποθέτηση καθρεφτών

Σίγουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη για να κοιτάξετε τον εαυτό σας, αλλά οι ανακλαστικές του ιδιότητες μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελός σας. Αυτό θα συμβεί εάν τοποθετήσετε έναν καθρέφτη μπροστά από ένα παράθυρο. Θα προσθέσει φυσικό φως που θα κάνει το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι σας οπτικά πιο ευρύχωρο.

έπιπλα στην είσοδο ενός δωματίου

Μια καρέκλα που στέκεται δίπλα στην πόρτα μπορεί να γεμίσει ένα σαλόνι, την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο και μπορείτε να έχετε την αίσθηση ότι το δωμάτιο δεν είναι αρκετά ευρύχωρο. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τα μεγάλα έπιπλα σε έναν τοίχο. Αυτό θα βοηθήσει στη μεγέθυνση του χώρου και θα προσθέσει μερικά επιπλέον εκατοστά στο δωμάτιο.

καρέκλες και καναπέδες όπου δεν φαίνονται τα πόδια

Ένας καναπές ή μια καρέκλα που δεν μπορείτε να δείτε τα πόδια φαίνεται πολύ πιο ογκώδης. Το να μπορείτε να βλέπετε τα πόδια των επίπλων σας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το δωμάτιό σας να φαίνεται λιγότερο γεμάτο και ακατάστατο και να αφήνει λίγο περισσότερο ανοιχτό χώρο.

έπιπλα με ψηλή πλάτη

Ένα κρεβάτι, μια καρέκλα ή ένα πουφ που δεν είναι πολύ ψηλό θα κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα χαμηλό κρεβάτι σε ασιατικό στιλ θα είναι κατάλληλο. Για σαλόνι επιλέξτε καρέκλες με όχι πολύ ψηλή (αλλά άνετη) πλάτη καθώς θα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται πιο ανοιχτός.

χοντρές κουρτίνες

Οι χοντρές κουρτίνες από σατέν ή βελούδο κάνουν την οροφή να φαίνεται χαμηλότερη και δημιουργούν οπτικά έναν τοίχο στο δωμάτιο. Επιπλέον, απορροφούν το φως που προέρχεται από το παράθυρο. Τα απαλά, λεία υφάσματα, όπως το λινό, θα κάνουν το εσωτερικό πιο ζωντανό.

σκούρο ή πολύχρωμο κάλυμμα σε έπιπλα

Τα σκούρα χρώματα κάνουν το χώρο οπτικά μικρότερο. Αυτός ο κανόνας λειτουργεί και με καλύμματα για μαλακά έπιπλα (ειδικά με ανοιχτόχρωμες ταπετσαρίες). Ένα σκούρο κάλυμμα θα στερήσει το δωμάτιο από φωτεινότητα και θα το κάνει οπτικά πιο στενό. Ένα πολύχρωμο κάλυμμα θα προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα. Τα ανοιχτά χρώματα θα ενισχύσουν το μέγεθος του δωματίου.

ένα μικρό χαλί κοντά σε καναπέ ή κρεβάτι

Είναι τόσο ωραίο να πατάς σε ένα ζεστό χαλί το πρωί αφού ξυπνήσεις, ειδικά αν ζεις σε ψυχρό κλίμα. Όταν επιλέγετε αυτήν την εσωτερική λεπτομέρεια, είναι σημαντικό να σκεφτείτε το μέγεθός του. Ένα μικρό χαλί περιορίζει και στενεύει το χώρο. Για να αποφύγετε αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα χαλί που θα είναι αρκετά μεγάλο ή να μην έχετε καθόλου χαλί. Ολόκληρο το έπιπλο ή μόνο τα μπροστινά του πόδια, πρέπει να στέκονται πάνω στο χαλί. Τα ανοιχτά χρώματα σε πράγματα όπως ταπετσαρίες ή κουρτίνες θα δημιουργήσουν επίσης την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

μεγάλα παιχνίδια

Τα μεγάλα λούτρινα παιχνίδια, όπως τα αρκουδάκια, προσθέτουν ομορφιά και κομψότητα στο σπίτι σας, αλλά καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο. Τα παιχνίδια προσελκύουν πάρα πολύ την προσοχή και έτσι δεν μπορείτε να δείτε πια το εσωτερικό. Εάν το σπίτι σας δεν είναι πραγματικά μεγάλο, αλλά έχετε παιδιά, κρατήστε παιχνίδια σε καλάθια ή σε κουτιά.

ανεμιστήρες οροφής

Το να διατηρείτε το σπίτι σας δροσερό και να κάνετε τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος, δεν χρειάζεται να αποκλείεται αμοιβαία. Οι ανεμιστήρες οροφής παραμορφώνουν το δωμάτιο πάρα πολύ και δημιουργούν σκιές όπου κι αν βρίσκεστε. Χρησιμοποιήστε έναν λευκό ανεμιστήρα ή έναν φωτισμό εργασίας χαμηλού προφίλ.

φωτιστικά δαπέδου

Τα φωτιστικά δαπέδου από μόνα τους μπορεί να μην είναι αρκετά για να φωτίσουν τον χώρο σας καθώς δημιουργούν ανισορροπία. Ενώ αυτές οι λάμπες μπορεί να φωτίζουν έντονα την οροφή σας, προσφέρουν λίγο φως στο υπόλοιπο δωμάτιο, κάνοντάς το να φαίνεται μικρό και σκοτεινό. Είναι καλύτερα να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους λαμπτήρων που παρέχουν ισομερή φωτισμό.

έπιπλα που ακουμπούν στον τοίχο

Όσοι μένουν σε μικρό σπίτι προσπαθούν συχνά να σπρώξουν τα έπιπλά τους στους τοίχους. Αυτό φαίνεται λογικό, αλλά μπορεί να μην δώσει το αποτέλεσμα που περιμένει κανείς. Εάν τακτοποιήσετε όλα τα έπιπλα στους τοίχους, στο δωμάτιο θα λείπουν στοιχεία που φωτίζουν τον χώρο. Η λύση είναι να τοποθετήσετε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους για να δημιουργήσετε μία καλύτερη αίσθηση ισορροπίας στο χώρο!

ελαστικές οροφές

Οι ελαστικές οροφές είναι ανθεκτικές στη φθορά, τοποθετούνται εύκολα και έχουν επίσης μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Ωστόσο, τέτοιες οροφές έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανακαίνιση ή την αγορά ενός σπιτιού: κάνουν το δωμάτιο μικρότερο, όχι μόνο οπτικά αλλά και πρακτικά.

Κατά την εγκατάσταση, το ύψος του δωματίου μειώνεται κατά περίπου 25-30 εκατοστά, ανάλογα με την τεχνική και το υλικό, κάτι που μπορεί να είναι κρίσιμο για ένα μικρό διαμέρισμα. Εάν η οροφή έχει πολλά επίπεδα, θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ακόμη μικρότερο.

- Διαφήμιση -