Αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας σε 5 μόλις βήματα

Μια από τις πιο βρώμικες εργασίες στο σπίτι, την οποία πρέπει να κάνουμε πολύ συχνά, είναι ο καθαρισμός της τουαλέτας! Κυρίως είναι θέμα υγιεινής, αλλά ο σωστός καθαρισμός της τουαλέτας μπορεί επίσης να κάνει την τουαλέτα να διαρκέσει περισσότερο, ιδιαίτερα αν ζείτε σε περιοχή με σκληρό νερό. Ενώ οι αυτοκαθαριζόμενες τουαλέτες του αύριο υπόσχονται ότι μια μέρα, θα απαλλαγούμε από αυτό το λιγότερο αγαπημένο καθήκον, είναι —τουλάχιστον προς το παρόν— αναπόφευκτο. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δύσκολο να καθαρίσετε μια τουαλέτα. Θα σας παρουσιάσω έναν αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας σε μόλις 5 βήματα!

- Διαφήμιση -

Υλικά

– Λαστιχένια γάντια
– Απολυμαντικό
– Βούρτσα για τρίψιμο
– Ελαφρόπετρα
– Αντιβακτηριδιακό σπρέι
– Πανιά μικροϊνών (ή καθαρά κουρέλια)

ΒΗΜΑ 1

Πριν ξεκινήσετε, φορέστε προστατευτικό εξοπλισμό. Τα λαστιχένια γάντια είναι απαραίτητα, αλλά μια ποδιά και προστατευτικά γυαλιά μπορεί να είναι επίσης καλή ιδέα, καθώς η διαδικασία περιλαμβάνει ορισμένες σκληρές χημικές ουσίες. Το επόμενο προπαρασκευαστικό βήμα είναι η αποστράγγιση της τουαλέτας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κλείσετε την παροχή νερού και στη συνέχεια να ξεπλύνετε έτσι ώστε μετά το ξέπλυμα, η τουαλέτα να μην ξαναγεμίζει αυτόματα.

ΒΗΜΑ 2

Σηκώστε το κάθισμα της τουαλέτας και ρίξτε απολυμαντικό γύρω από το χείλος και τις πλευρές του μπολ, αφήνοντάς το να τρέχει αργά προς τα κάτω. Εάν ζείτε σε περιοχή με σκληρό νερό, επιλέξτε ένα απολυμαντικό που περιέχει μια χημική ουσία όπως ο βόρακας, ένα που αφαιρεί τα άλατα ασβέστη. Με μια άκαμπτη βούρτσα με πλαστικές τρίχες, τρίψτε το καθαριστικό σε όλο το μπολ και μετά αφήστε το να μείνει για λίγο.

ΒΗΜΑ 3

Για να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες, χρησιμοποιήστε μια υγρή ελαφρόπετρα για να τρίψετε την πληγείσα περιοχή του κεραμικού μπολ. Η ελαφρόπετρα μπορεί επίσης να απομακρύνει εναποθέσεις αλάτων από ασβέστη. Είναι ένα εύχρηστο εργαλείο, ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη αιτία του αποχρωματισμού.

ΒΗΜΑ 4

Με το απολυμαντικό να κάνει τα μαγικά του, κλείστε το κάθισμα και το καπάκι και εστιάστε στο εξωτερικό. Εδώ, χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριακό σπρέι, ακολουθώντας ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας για να τα σκουπίσετε όλα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον μεντεσέ του καθίσματος, που φημίζεται για τη συσσώρευση βρωμιάς. Τέλος, ψεκάστε και σκουπίστε και τις δύο πλευρές του καπακιού και του καθίσματος.

ΒΗΜΑ 5

Τώρα πιάστε τη βούρτσα καθαρισμού για άλλη μια φορά και ξαναπηγαίνετε στη λεκάνη της τουαλέτας. Αυτή τη φορά, ξοδέψτε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σας στην περιοχή κάτω από το χείλος και κάτω στην U-bend της τουαλέτας. Μόλις τελειώσετε, αποκαταστήστε την παροχή νερού. Ξεπλύνετε την τουαλέτα, επιτρέποντας στο νερό να καθαρίσει τυχόν απολυμαντικό που έχει απομείνει. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ξεπλύνετε τη βούρτσα με τρίχες ώστε να τη χρησιμοποιήσετε ξανά!

- Διαφήμιση -