6 λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε τα δάπεδά μας

Ο καθαρισμός των δαπέδων είναι μια πολύ δύσκολη εργασία μέσα στο σπίτι. Αυτό γιατί κάθε τύπος πατώματος είναι διαφορετικός και χρειάζεται ειδική διαχείριση. Θα πρέπει λοιπόν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές στον καθαρισμό των δαπέδων σας. Άλλη διαχείριση για παράδειγμα χρειάζεται το πάτωμα από μάρμαρο, άλλη από laminate και άλλη το πλακάκι. Ταυτόχρονα πρέπει να προσέχετε και τις βούρτσες που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό των δαπέδων σας. Προφανώς και θα πρέπει να μάθετε ποια είναι τα ιδανικά καθαριστικά και οι κατάλληλες σκούπες για το είδος του πατώματος που έχετε στο σπίτι σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε τα δάπεδά σας αποτελεσματικά, αλλά όπως συμβαίνει με κάθε εργασία καθαρισμού, υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε. Θα σας παρουσιάσω 6 λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε τα δάπεδά μας!

- Διαφήμιση -

μην ξεκινάτε ποτέ με τα πατώματα

Όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε την κουζίνα σας, μην ξεκινάτε από τα πατώματα. Το πρώτο πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να σκουπίσετε τους πάγκους, να τρίψετε την κουζίνα και τον φούρνο και να τελειώσετε ό,τι άλλο υπάρχει στη λίστα σας πριν ασχοληθείτε με τα δάπεδα. Αυτές οι εργασίες πιθανότατα θα αναγκάσουν τα ψίχουλα και τις βρωμιές να πέσουν στο πάτωμα, διπλασιάζοντας τελικά τον χρόνο της εργασίας σας.

μην παραλείπετε το σκούπισμα

Τα δάπεδά σας θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστούν αν πρώτα σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιήστε τη σκούπα ή την ηλεκτρική σκούπα σας για να αφαιρέσετε ψίχουλα, τρίχες κατοικίδιων ζώων και βρωμιά πριν ξεκινήσετε με οποιοδήποτε είδος υγρού καθαρισμού. Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα, απλώς θα δυσκολεύσετε να μαζέψετε οποιαδήποτε από τις βρωμιές και τα χνούδια.

μη χρησιμοποιείτε πολύ νερό

Η υπερβολή στο νερό κατά τον καθαρισμό των δαπέδων είναι επικίνδυνη. Το υπερβολικό μούσκεμα των δαπέδων μπορεί να οδηγήσει σε στρέβλωση, επειδή το υπερβολικό νερό μπορεί να διαρρεύσει γύρω από χαραμάδες και σανίδες. Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλα τα δάπεδα, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός για δάπεδα από ξύλο, laminate ή βινύλιο.

μη χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά

Κάθε τύπος δαπέδου είναι διαφορετικός, επομένως δεν υπάρχει πραγματικά ένα προϊόν που να ταιριάζει σε όλους που θα λειτουργεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα. Το κλειδί, ωστόσο, είναι να αποφύγετε οποιοδήποτε καθαριστικό δαπέδου που δεν είναι κατασκευασμένο για τον τύπο δαπέδου σας. Για παράδειγμα, εάν ένα καθαριστικό δεν λέει ότι είναι ασφαλές για σκληρό ξύλο, παραλείψτε το και δοκιμάστε κάτι άλλο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα ενός καθαριστικού που έχετε αγοράσει πριν το χρησιμοποιήσετε. Ακόμη και οι φυσικές επιλογές DIY όπως το ξύδι μπορούν να αφαιρέσουν ή να αποχρωματίσουν το φινίρισμα ορισμένων υλικών. Ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιείτε, η δοκιμή μιας μικρής, δυσδιάκριτης περιοχής πρώτα μπορεί να βοηθήσει πολύ στην αποφυγή καταστροφών κατά τον καθαρισμό.

μην είστε απρόσεκτοι με τις συσκευές

Ανεξάρτητα από τον τύπο καθαριστικού δαπέδου που χρησιμοποιείτε, κρατήστε το στο πάτωμα. Το καθαριστικό δαπέδου που πηγαίνει στο κάτω μέρος των ψυγείων, των φούρνων και των πλυντηρίων πιάτων από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί να αφήσει αντιαισθητικές ραβδώσεις και συσσώρευση.

μην το αναβάλλεις

Αυτή είναι η συμβουλή που πρέπει να λάβετε υπόψη σας: Είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε όσο δεν υπάρχουν συσσωρευμένες βρωμιές και λεκέδες παρά να αντιμετωπίσετε δύσκολους λεκέδες και βρωμιές αργότερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τις κολλώδεις διαρροές, καθώς η σκόνη και οι τρίχες μπορεί να παγιδευτούν σε αυτά, δημιουργώντας ένα χάος που είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί. Αγοράστε μια σφουγγαρίστρα μικροϊνών και να την συνδυάσετε με ένα ήπιο καθαριστικό δαπέδου με ψεκασμό για καλύτερα αποτελέσματα.

- Διαφήμιση -