10 οικιακά είδη που δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο θέλουν να πιστεύουμε οι κατασκευαστές

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα από διάφορα είδη οικιακής χρήσης που υπόσχονται να αφαιρέσουν λεκέδες, να μας απαλλάξουν από βακτήρια και πολλά άλλα φαινομενικά χρήσιμα πράγματα. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι όλα τόσο χρήσιμα όσο πιστεύουμε. Θα σας παρουσιάσω 10 οικιακά είδη που δεν είναι τόσο χρήσιμα όσο θέλουν να πιστεύουμε οι κατασκευαστές!

- Διαφήμιση -

χαρτί κουζίνας

Το χαρτί κουζίνας μπορείτε να το βρείτε σε κάθε σπίτι! Το χρειαζόμαστε όμως πραγματικά; Πρώτον, δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου από άλλα χάρτινα προϊόντα για το σπίτι. Οι χαρτοπετσέτες, για παράδειγμα, δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές από το χαρτί κουζίνας εάν πρέπει να σκουπίσετε γρήγορα το υπερβολικό λάδι από ένα τηγάνι. Δεύτερον, συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε και υφασμάτινες πετσέτες κουζίνας.

ξεσκονόπανα φτερών

Τα ξεσκονόπανα φτερών διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά, από πολυπροπυλένιο έως φτερά στρουθοκαμήλου. Και όλα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο: τα φτερά προσελκύουν σκόνη λόγω του στατικού ηλεκτρισμού. Ωστόσο, λίγη σκόνη παραμένει ακόμα στις επιφάνειες ή πέφτει στο πάτωμα, επομένως πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα εργαλεία καθαρισμού για να την αφαιρέσετε. Επομένως, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε ένα πανί μικροϊνών αντί για ξεσκονόπανο φτερών.

σακούλες κενού αέρος

Οι σακούλες κενού αέρος είναι μια πολύ δημοφιλής λύση για την αποθήκευση μεγάλων αντικειμένων. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικές όσο διαφημίζονται. Πρώτον, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε πραγματικά μεγάλα πράγματα σε αυτές, όπως πουπουλένια παπλώματα ή φουσκωτά μπουφάν. Δεύτερον, τα ρούχα που αποθηκεύονται σε πλαστική σακούλα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να χάσουν το σχήμα τους και να αποκτήσουν μια δυσάρεστη οσμή. Τρίτον, τα φερμουάρ σε ορισμένες τσάντες είναι αρκετά αδύναμα και αφήνουν τον αέρα να περάσει, έτσι ώστε οι σακούλες να επαναφέρουν τον όγκο τους. Επομένως, μερικές φορές αξίζει να εξετάσετε άλλες μεθόδους αποθήκευσης, όπως καλάθια ρούχων ή υφασμάτινα κουτιά.

ηλεκτρική σκούπα για το πληκτρολόγιο

Μια ηλεκτρική σκούπα USB είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση σε μια συμβατική ηλεκτρική σκούπα για την απαλλαγή από τη βρωμιά του πληκτρολογίου σας. Εάν δώσετε αυτή τη συσκευή σε κάποιον ως δώρο, το άτομο σίγουρα θα εκτιμήσει τη δημιουργικότητά σας, αλλά είναι απίθανο να τη χρησιμοποιεί συχνά. Πρώτον, δεν καθαρίζουμε τα πληκτρολόγιά μας κάθε μέρα και δεύτερον, υπάρχουν πιο οικονομικές εναλλακτικές λύσεις, όπως ένας απλός ανεμιστήρας αέρα ή μαντηλάκια.

αποσμητικά χώρου

Τα αποσμητικά χώρου τείνουν να καλύπτουν τις οσμές αλλά δεν εξαλείφουν την αιτία τους. Επιπλέον, μπορεί να είναι επιβλαβή. Περιέχουν τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα. Εάν υπάρχει μια άσχημη μυρωδιά στο σπίτι σας, αξίζει να ελέγξετε τον κάδο απορριμμάτων ή το ψυγείο σας για υπολείμματα χαλασμένων φαγητών ή ακόμα και τους σωλήνες. Μόνο αφού αφαιρέσετε την αιτία της κακοσμίας, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε αρωματικές ουσίες για να φρεσκάρετε τον αέρα. Αλλά η χρήση χημικών αποσμητικών χώρου δεν είναι η μόνη επιλογή που έχετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα, όπως αιθέρια έλαια ή κατακάθι καφέ.

αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια

Παρά το όνομά τους, τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια μπορούν πραγματικά να μεταδώσουν βακτήρια τριγύρω. Επιπλέον, δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στον καθαρισμό επιφανειών, αφήνουν λεκέδες από σαπούνι και κάνουν τα πάντα κολλώδη. Και μετά τη χρήση τους, συχνά θέλετε να πλύνετε τα χέρια σας με νερό. Μια καλή εναλλακτική για τα μαντηλάκια μπορεί να είναι οι χαρτοπετσέτες ή τα μαντήλια βρεγμένα με νερό. Και αν χρειάζεστε αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα υγρό αντισηπτικό.

καθαριστικά φούρνου

Για να καθαρίσουμε σωστά τον φούρνο, χρησιμοποιούμε συχνά καυστικά χημικά, αλλά μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβή για την υγεία μας. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, μπορεί να αισθανθούμε ερεθισμό στο λαιμό, τη μύτη ή τα μάτια. Και αν δεν αφαιρέσετε σωστά τα υπολείμματα αυτών των χημικών ουσιών από τα τοιχώματα του φούρνου, αυτές οι ουσίες θα αρχίσουν να εξατμίζονται μόλις ανάψετε τον φούρνο, δηλητηριάζοντας τον αέρα και ακόμη και τα τρόφιμα.

Επιπλέον, αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν επίσης να βλάψουν τον ίδιο τον φούρνο. Για παράδειγμα, μπορούν να καταστρέψουν το σμάλτο σε ορισμένα μέρη, γεγονός που θα οδηγήσει σε διάβρωση και θραύση. Για να αποφύγετε περιττούς κινδύνους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σπιτικό φυσικό καθαριστικό: ανακατέψτε μαγειρική σόδα με οξυζενέ και απορρυπαντικό πιάτων και χρησιμοποιήστε το μείγμα που προκύπτει για να καθαρίσετε τον φούρνο. Προσοχή όμως γιατί η λειαντική υφή του καθαριστικού μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια.

μάσκες ματιών

Χρησιμοποιούμε συχνά μάσκες ματιών για καλύτερο ύπνο. Ωστόσο, αυτό το στοιχείο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα όρασης. Και αν η μάσκα είναι πολύ σφιχτή, μπορεί να έχετε θολή όραση μετά το ξύπνημα.

κύλινδροι με χνούδι

Φαίνεται ότι ένας κύλινδρος με χνούδι είναι απαραίτητο οικιακό αντικείμενο, ειδικά αν έχετε κατοικίδια στο σπίτι. Αλλά ένα ρολό κολλώδους χαρτιού τείνει να τελειώνει αρκετά γρήγορα και απαιτεί συχνές αντικαταστάσεις, κάτι που είναι μάλλον δαπανηρό. Οι χρήστες του διαδικτύου συνιστούν τη χρήση κολλητικής ταινίας ή πινέλου με χνούδι Και το πινέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μερικά χρόνια χωρίς επιπλέον έξοδα.

μαχαίρια βουτύρου

Στοιχηματίζουμε ότι πολλοί από εμάς έχουμε μαχαίρια βουτύρου στην κουζίνα που κληρονομήσαμε από τους γονείς ή τους παππούδες μας. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που τα χρησιμοποιήσατε. Και είναι πολύ λογικό, καθώς είναι πολύ πιο απλό να αλείψετε το βούτυρο με ένα κανονικό μαχαίρι, πιρούνι ή κουτάλι.

- Διαφήμιση -