10 λόγοι που μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας μετά το πλύσιμο

Οι περισσότεροι άνθρωποι το έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά. Βγάζετε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σου από το πλυντήριο και μια ξινή μυρωδιά απλώνεται στον αέρα. Δεν είναι μόνο δυσάρεστο, αλλά είναι και απίστευτα απογοητευτική. Κάθε φορτίο πλυντηρίου κοστίζει χρόνο, ενέργεια και χρήμα. Το να πλένετε τα ρούχα σας, να βγαίνουν από το πλυντήριο και να μυρίζουν, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και μερικές φορές είναι δύσκολο να λυθεί. Θα σας παρουσιάσω 10 λόγους που μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας μετά το πλύσιμο!

- Διαφήμιση -

το πλυντήριό σας χρειάζεται καθαρισμό

Τα πλυντήρια ρούχων έχουν μια πραγματικά ενοχλητική συνήθεια να συγκρατούν στάσιμο νερό, να φιλοξενούν άλατα, βακτήρια ή μούχλα και να μπλοκάρουν τα φίλτρα. Ευτυχώς, συνήθως δεν χρειάζεται να καλέσετε κάποιον ειδικό. Μπορείτε να καθαρίσετε το πλυντήριό σας σε βάθος πολύ εύκολα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ απορρυπαντικό ρούχων

Μετράτε πιστά την ποσότητα του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε ή απλώς βάζετε και ελπίζετε για το καλύτερο αποτέλεσμα; Η περίσσεια απορρυπαντικού δεν θα ξεπλυθεί σωστά και μπορεί να παραμείνει παγιδευμένη στο ύφασμα, ενθαρρύνοντας την υπερχείλιση και την ανάπτυξη μούχλας. Από την άλλη πλευρά, πολύ λίγο απορρυπαντικό σημαίνει ότι δεν θα καθαρίσετε σωστά τα ρούχα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη συσκευασία ή το μπουκάλι απορρυπαντικού για οδηγίες δοσολογίας. Συχνά εστιάζουν σε φορτίο 6 κιλών ή 7 κιλών, οπότε αν έχετε μεγαλύτερο μηχάνημα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγη περισσότερη σκόνη απορρυπαντικού ή υγρό. Και, αν πλένετε μόνο λίγα ρούχα, μπορεί να μην χρειάζεστε τόσο πολύ απορρυπαντικό. Η επιλογή ενός αρωματικού απορρυπαντικού ή η προσθήκη μαλακτικού για υφάσματα θα σας βοηθήσει επίσης να κάνετε τα ρούχα σας να μυρίζουν πιο φρέσκα για περισσότερο καιρό.

υπερφορτώνετε το πλυντήριο

Τα ρούχα χρειάζονται χώρο για να μετακινηθούν κατά το πλύσιμό τους μέσα στο πλυντήριο, διαφορετικά δεν θα καθαριστούν σωστά. Έτσι, μπορεί να μην είναι ότι το πλυντήριο κάνει τα ρούχα να μυρίζουν, απλά δεν το αφήνετε να κάνει σωστά τη δουλειά του. Γνωρίζουμε ότι είναι δελεαστικό να το γεμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να μειώσουμε τα πλυντήρια, αλλά αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό.

τα ρούχα έχουν μείνει πολύ καιρό στο πλυντήριο μετά το πλύσιμο

Εάν τα ρούχα σας μυρίζουν υγρασία μετά το πλύσιμο, μπορεί απλώς να σημαίνει ότι πρέπει να τα βγάλετε από το πλυντήριο πιο γρήγορα. Όσο περισσότερο τα αφήνετε στο πλυντήριο, τόσο πιο άσχημα θα μυρίζουν. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «καθυστέρηση έναρξης» στο πλυντήριό σας, ώστε το πλύσιμο να τελειώσει σε πιο βολικό χρόνο.

χρειάζεται πολύς χρόνος για να στεγνώσετε τα ρούχα σας

Αναρωτιέστε πώς να αφαιρέσετε αυτή τη μυρωδιά υγρασίας από τα ρούχα; Φροντίστε να τα στεγνώσετε μέσα σε λίγες ώρες. Εάν τα πλυμένα ρούχα αφεθούν να στεγνώσουν φυσικά και δεν υπάρχει αρκετή θερμότητα, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να στεγνώσουν, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να μυρίζουν υγρασία και μούχλα. Εάν τα ρούχα σας μυρίζουν άσχημα μετά το στέγνωμα σε εσωτερικούς χώρους, ίσως να θέλετε να επενδύσετε σε έναν αφυγραντήρα για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Θα σας βοηθήσει επίσης να σταματήσετε όλο αυτό το νερό να καταλήγει στον αέρα του σπιτιού σας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγρασίας και να κάνει το σπίτι σας να είναι πιο κρύο. Και αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο ρούχων, μην το υπερφορτώνετε και προσπαθήστε να στεγνώσετε ρούχα παρόμοιου βάρους μαζί.

δεν αφήνετε τα ρούχα να στεγνώσουν σωστά

Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα είναι εντελώς στεγνά πριν τα βγάλετε από το στεγνωτήριο. Αυτό μπορεί να σημαίνει να επιλέξετε «έξτρα στεγνό» στο στεγνωτήριό σας. Αν προτιμάτε να σιδερώνετε τα ρούχα ενώ είναι ακόμα υγρά, κάντε το αμέσως, αντί να αφήσετε το σωρό σιδερώματος να μαζευτεί.

τα ρούχα σας έχουν αφεθεί υγρά

Και πάλι, αυτό επιστρέφει στην ανάγκη να στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα. Εάν βάζετε σεντόνια, ρούχα και πετσέτες έστω και ελαφρώς υγρά, θα μυρίζουν αρκετά άσχημα μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

τα ρούχα χρειάζονται χώρο για να αναπνεύσουν

Εάν ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει γύρω από τα ρούχα, θα αρχίσουν να μυρίζουν μούχλα πιο γρήγορα. Αν μπορείτε, κρεμάστε τα αντί να τα διπλώσετε. Και αφήστε κενό μεταξύ κάθε ρούχου. Εάν χρειάζεται να τα διπλώσετε, προσπαθήστε να μην γεμίσετε τα συρτάρια σας μέχρι να ξεχειλίσουν.

έχουν αποθηκευτεί για πάρα πολύ καιρό

Αν δεν έχετε φορέσει τα ρούχα για αρκετό καιρό, μπορεί να αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα. Δοκιμάστε να τα κρεμάσετε έξω για μερικές ώρες για να τους δώσετε νέα πνοή. Συχνά, ο συνδυασμός του ηλιακού φωτός και του αέρα θα είναι αρκετός για να άρει τη μυρωδιά του ωιδίου. Ακόμα κι αν δεν έχει ήλιο, λίγος καθαρός αέρας μπορεί να κάνει καλό στα ρούχα. Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, βάλτε τα στο πλυντήριο για ένα γρήγορο ξέπλυμα με λίγο μαλακτικό. Την επόμενη φορά που θα αποθηκεύσετε τα ρούχα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. επειδή μαζεύετε χειμερινά ρούχα το καλοκαίρι), τοποθετήστε μαζί τους μια μικρή αρωματική τσάντα λεβάντας.

τα ρούχα σου χρειάζονται πιο ζεστό πλύσιμο

Εάν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω συμβουλές και εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί τα ρούχα σας μυρίζουν μετά το πλύσιμο, μπορεί να χρειάζονται βαθύ καθαρισμό. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες βοηθούν στην προστασία των υφασμάτων, αλλά δεν είναι τόσο καλές στο να απαλλαγούν από τις μυρωδιές του ιδρώτα. Δοκιμάστε να πλένετε τα ρούχα σας σε πολύωρη πλύση στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπεται από την ετικέτα των ρούχων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά κουταλάκια του γλυκού λευκό ξίδι στο συρτάρι του απορρυπαντικού. Μην ανησυχείτε, βοηθά στην απόσμηση των ρούχων και δεν θα τα αφήσει να μυρίζουν.

- Διαφήμιση -