20 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή με ένα ιδιαίτερο φυτό, με αέρινη εμφάνιση και πρωτότυπες ταξιανθίες, την κλεόμη

Η κλεόμη είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ετήσια φυτά. Τα άνθη της αποτελούνται από 4 ροζ- μοβ ή λευκά πέταλα που έχουν μια ιδιαίτερη, αέρινη εμφάνιση λόγω των μακριών στημόνων που προεξέχουν από τα άνθη. Σε κάθε στέλεχος εμφανίζονται πολλά άνθη, σε ταξιανθίες, οπότε η κλεόμη φαίνεται να καλύπτεται από ροζ ή λευκά άνθη, με εντελώς ιδιαίτερη εμφάνιση. Τα λουλούδια της διατηρούνται επίσης στο βάζο για περίπου μια εβδομάδα. Θα σας παρουσιάσω 20 πανέμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και την αυλή με ένα ιδιαίτερο φυτό, με αέρινη εμφάνιση και πρωτότυπες ταξιανθίες, την κλεόμη!

- Διαφήμιση -

Η κλεόμη χρειάζεται άφθονο άμεσο ηλιακό φως και καθώς μεγαλώνει σε ύψος πάνω από 50 εκατοστά, όταν την φυτεύετε να είστε έτοιμοι να προσθέσετε στηρίγματα για να τη δέσετε καθώς μεγαλώνει.

Είναι επίσης φυτό κατάλληλο για χρήση σε παρτέρια, φυτεμένο σε σειρές, αλλά επειδή η βάση του είναι συνήθως γυμνή χωρίς πολλά φύλλα, καλό θα ήταν να το βάλετε στο πίσω μέρος του παρτεριού και να φυτέψετε κάτι πιο χαμηλά μπροστά του.

φροντίδα

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εύκολο φυτό. Ποτίστε το όταν στεγνώσει το χώμα στην επιφάνεια, μην αφήνετε το νερό να λιμνάζει στις γλάστρες αλλά και μην αφήσετε το φυτό να διψάσει. Όταν ποτίζετε, αποφύγετε να βρέξετε τα φύλλα ή τα άνθη του γιατί αυτό θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του. Η κλεόμη χρειάζεται συνεχή λίπανση. Χρησιμοποιήστε λίπασμα για τα ανθοφόρα φυτά κάθε 15 ημέρες περίπου σε όλη την περίοδο ανθοφορίας του, η οποία διαρκεί μέχρι τους πρώτους παγετούς του φθινοπώρου.

Φυτέψτε τους σπόρους, απευθείας στον κήπο ή σε μεγάλες γλάστρες, την άνοιξη αφού ο καιρός αρχίσει να ζεσταίνει. Το έδαφος πρέπει να έχει πολύ καλή στράγγιση και ιδανικά να περιέχει και μεγάλο ποσοστό άμμου.

Η κλεόμη αυτοσπορεύεται στον κήπο, αλλά αν θέλετε να μαζέψετε σπόρους, αφήστε τα λουλούδια της να σπαρθούν στα τέλη του καλοκαιριού, μαζέψτε τα και αποθηκεύστε τα σε ξηρό και δροσερό μέρος μέχρι τον επόμενο χρόνο. Τα λουλούδια με σπόρους μπορούν επίσης να μετατραπούν σε αποξηραμένα στολίδια για τις συνθέσεις σας.

- Διαφήμιση -