6 χρήσιμα κόλπα για το πλυντήριο ρούχων που θα αλλάξουν το καθημερινό σας πλύσιμο

Ίσως αναρωτιέστε τι μπορεί να είναι τόσο δύσκολο στο πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο; Ωστόσο, κάθε τόσο έχουμε όχι και τόσο καλά αποτελέσματα όπως βρώμικα πουκάμισα ή τρύπες στα αγαπημένα μας T-shirt. Επίσης, ένα πλυντήριο τείνει να χαλάσει για άγνωστο λόγο. Έτσι, για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα, καθώς και για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των ρούχων σας, θυμηθείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές. Θα σας παρουσιάσω 6 χρήσιμα κόλπα για το πλυντήριο ρούχων που θα αλλάξουν το καθημερινό σας πλύσιμο!

- Διαφήμιση -

αξιοποιήστε τα οφέλη των μικροϊνών

Το χνούδι είναι γκρι «χνουδάκι» που είναι ιδιαίτερα αισθητό στα σκούρα ρούχα. Ο λόγος που εμφανίζεται είναι μικρές ίνες που χωρίζονται από το ένα ρούχο και επικάθονται στην επιφάνεια ενός άλλου. Ένα μικρό πανί από μικροΐνες θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το χνούδι. Προσθέστε το στον κάδο και ξεκινήστε το πλύσιμο, και κατά τη διαδικασία στεγνώματος το χνούδι θα κολλήσει στο πανί.

ελέγξτε την κατάσταση του κάδου

Το πλυντήριο ρούχων που δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να προκαλέσει τρύπες στα ρούχα σας. Μια νάιλον κάλτσα ή καλτσόν μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν το μηχάνημα είναι ο ένοχος. Περάστε το γύρω από το εσωτερικό του άδειου κάδου. Αν η κάλτσα δεν είναι σκισμένη, το πλυντήριο δεν κάνει τρύπες και δεν σκίζει τα ρούχα. Αν είναι σκισμένο, θα πρέπει να καλέσετε μηχανικό.

βάλτε ένα σφουγγάρι στο πλυντήριο

Οι άνθρωποι που έχουν γάτα ή σκύλο γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι τρίχες των κατοικίδιων τους παραμένουν στα ρούχα ακόμα και μετά το πλύσιμο. Αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να ελαχιστοποιηθεί. Απλώς βάλτε ένα καθαρό σφουγγάρι πιάτων στον κάδο μαζί με τα ρούχα σας και οι τρίχες των ζώων θα κολλήσουν σε αυτό.

βάλτε τα παπούτσια σε ένα δίχτυ πλυντηρίου ρούχων πριν τα ρίξετε στον κάδο

Πολλοί άνθρωποι πλένουν στο πλυντήριο τα αθλητικά τους παπούτσια, κάτι που δεν αποτελεί ασφαλώς πρόβλημα. Αλλά είναι καλύτερο να τα πλένετε σε ένα ειδικό δίχτυ πλυντηρίου. Παρεμπιπτόντως, τα παπούτσια μπορούν να πλυθούν με ρούχα του ίδιου χρώματος και υφής, για παράδειγμα, με χοντρές πετσέτες ή τζιν .

προσθέστε στοματικό διάλυμα στον κάδο

Για να καθαρίσετε τον κάδο από βακτήρια και μικρόβια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό και οικονομικό φάρμακο: το στοματικό διάλυμα. Αυτό το προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την αναπνοή μας φρέσκια μπορεί να αφαιρέσει εύκολα τις δυσάρεστες οσμές από τον κάδο του πλυντηρίου. Απλά πρέπει να ρίξετε το στοματικό διάλυμα στον άδειο κάδο και να εκτελέσετε έναν κύκλο πλύσης.

καθαρίστε το συρτάρι του απορρυπαντικού

Για να καθαρίσετε το συρτάρι του πλυντηρίου από βρωμιά και βακτήρια, πρέπει να ρίξετε 2 φλιτζάνια λευκό ξίδι και περίπου 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο και στη συνέχεια να εκτελέσετε έναν κύκλο πλύσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου που έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες.

- Διαφήμιση -