10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι σας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή

Η αναπνοή καθαρού αέρα είναι σημαντική ανεξάρτητα από το πού περνάτε το χρόνο σας. Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται πολύ την εγκατάσταση καθαρισμού αέρα στο σπίτι τους αλλά σύμφωνα με την έρευνα της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), ο αέρας των εσωτερικών χώρων είναι συνήθως 2-5 φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Με την EPA να υπολογίζει επίσης ότι οι άνθρωποι περνούν το 90 τοις εκατό του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους κατά μέσο όρο, ο αέρας μπορεί να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

- Διαφήμιση -

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικό μέρος οποιουδήποτε συστήματος καθαρισμού αέρα. Η προσθήκη των κατάλληλων φυτών στο σπίτι ή την επιχείρησή σας μπορεί να μειώσει τις αόρατες τοξίνες προσθέτοντας παράλληλα φυσική ομορφιά. Θα σας παρουσιάσω 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι σας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή!

πώς τα φυτά καθαρίζουν τον αέρα

Τα φυτά χρησιμοποιούν μια διαδικασία που ονομάζεται φωτοσύνθεση για να καθαρίσουν τον περιβάλλοντα αέρα. Ενώ οι άνθρωποι εισπνέουν οξυγόνο και εκπνέουν διοξείδιο του άνθρακα, τα φυτά κάνουν το αντίθετο, παίρνοντας διοξείδιο του άνθρακα ενώ εκπνέουν οξυγόνο.

Αυτό από μόνο του κάνει τα φυτά μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο σπίτι. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι ορισμένα φυτά μπορούν να απορροφήσουν άλλες τοξίνες του αέρα, συμπεριλαμβανομένων κοινών πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs) όπως το βενζόλιο, η φορμαλδεΰδη και η αμμωνία. Αυτά που μπορούν να το κάνουν με χαμηλές ποσότητες φωτός είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για τον καθαρισμό του εσωτερικού αέρα.

Για να είναι αποτελεσματικό, συνιστάται να διατηρείτε τουλάχιστον δύο καλού μεγέθους εγκαταστάσεις καθαρισμού του εσωτερικού αέρα ανά 300 τετραγωνικά μέτρα. Όσο μεγαλύτερο είναι το φυτό, τόσο περισσότερες τοξίνες θα απορροφήσει.

ποια φυτά καθαρίζουν καλύτερα τα δωμάτια

κουζίνα

Η αζαλέα δεν είναι μόνο αισθητικά ωραίο φυτό, αλλά είναι από τα καλύτερα φυτά που βοηθάνε στην απορρόφηση φορμαλδεΰδης και βενζολίου, τα οποία περιέχονται σε καθαριστικά και έπιπλα από κόντρα πλακέ.

παιδικό δωμάτιο

H ζέρμπερα απορροφά πολύ καλά το βενζόλιο, το οποίο απελευθερώνεται από πλαστικά, συνθετικές ίνες, καουτσούκ, μελάνι και άλλα προϊόντα της χημικής βιομηχανίας.

σαλόνι

Ο φίκος μπέντζαμιν εξουδετερώνει τους ατμούς φορμαλδεΰδης, τολουολίου, ξυλολίου και αμμωνίας. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε δίπλα στον εκτυπωτή, το φωτοαντιγραφικό ή άλλο εξοπλισμό γραφείου. Κάνει τον αέρα πολύ πιο δροσερό.

υπνοδωμάτιο

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αλόη παραπάνω από 6000 χρόνια. Στην Αίγυπτο έγινε γνωστό ως το «λουλούδι της αθανασίας». Η αλόη χρησιμοποιείται ως αποτελεσματικό μέσο για την θεραπεία ασθενειών του δέρματος, πληγών και εγκαυμάτων. Η αλόη απορροφά την φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο. Το βράδυ απελευθερώνει οξυγόνο και απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα.

γραφείο

Οι κάκτοι είναι ότι καλύτερο για την απορρόφηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του υπολογιστή.

γκαρνταρόμπα

Το χλωρόφυτο (Chlorophytum comosum) είναι ένα από τα φυτά που μπορεί να επιβιώσει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Αντιμετωπίζει διάφορα χημικά που αποβάλλονται με την εξάτμιση δέρματος, βαμμένων επιφανειών, ταπετσαριών, έντυπων προϊόντων. Είναι ασφαλές για τα κατοικίδια.

χωλ

Το ωραιόφυλλο είναι από τα φυτά που δεν χρειάζεται τακτικές αλλαγές γλάστρας, λίπασμα και αντέχει αρκετά καλά διάφορες ασθένειες. Φιλτράρει υπέροχα και είναι και εμφανισιακά απίστευτα όμορφο.

διάδρομος

Το σπαθίφυλλο δεν χρειάζεται πολύ φωτισμό και είναι από τα κορυφαία φυτά σύμφωνα με την NASA στον καθαρισμό του αέρα από τις 3 πιο κοινές τοξικές ουσίες στον αέρα: φορμαλδεΰδη, βενζόλιο και τριχλωροαιθυλένιο. Επίσης αποτελεσματικά βοηθάει στην αντιμετώπιση του τολουολίου και ξυλολίου.

εργαστήριο

Ο πόθος είναι ανθεκτικό φυτό στις χαμηλές θερμοκρασίες, φυτρώνει εύκολα στη σκιά και καθαρίζει τον αέρα αποτελεσματικά από ουσίες όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, τολουόλιο και βενζόλιο.

παλιά σπίτια

Το γεράνι (Pelargonium) βοηθάει στην απολύμανση και απόσμηση του αέρα, τον καθαρίζει από βακτήρια και βοηθά στην καταπολέμηση του σκόρου. Εκτός από το γεγονός πως γεμίζει τον χώρο με υπέροχο άρωμα, επίσης θα καταπραΰνει το νευρικό σύστημά σας.

- Διαφήμιση -