14 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας με κάκτους

Ένα από τα χαρακτηριστικά διακόσμησης σε ένα σπίτι που το κάνουν να φαίνεται εντυπωσιακό, είναι τα λουλούδια. Λατρεύω πραγματικά τα λουλούδια μέσα στο σπίτι και ειδικά έχω μια αδυναμία στους κάκτους. Είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, καθώς δεν απαιτούν πολλή φροντίδα. Θα σας παρουσιάσω 14 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας με κάκτους!

- Διαφήμιση -

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι κάκτοι είναι φυτά εξωτερικού χώρου, είναι επίσης δυνατό να τα καλλιεργήσουμε και να τα έχουμε σε εσωτερικούς χώρους. Στην πραγματικότητα, εμφανίζονται όλο και περισσότερο σε σχέδια εσωτερικού χώρου.

διακοσμήστε εσωτερικούς χώρους με κάκτους

Δεν μπορείτε να αρνηθείτε τη γοητεία αυτών των φυτών και την ομορφιά στη διακόσμηση που φέρνουν. Το χωλ είναι από εκείνους τους χώρους του σπιτιού που φαίνονται πολύ όμορφοι και θα δημιουργήσουν ωραία εντύπωση μόλις μπούμε στο σπίτι μας.

Ένα άλλο από τα ιδανικά περιβάλλοντα για να διακοσμήσετε εσωτερικούς χώρους με κάκτους είναι το σαλόνι. Σε αυτή την περίπτωση, ένας μόνο κάκτος θα φαίνεται υπέροχος. Αν πάλι θέλετε να δημιουργήσετε μια σύνθεση με αρκετούς μικρούς κάκτους, σίγουρα θα φαίνεται υπέροχη.

κάκτοι στα παράθυρα

Ένα από τα καλύτερα μέρη όπου θα μπορούσατε να τοποθετήσετε τους κάκτους σας είναι τα παράθυρα. Πρώτα απ ‘όλα, γιατί πρέπει να πούμε ότι αυτά τα φυτά χρειάζονται τον ήλιο, τουλάχιστον μερικές ώρες την ημέρα, και δεύτερον φαίνονται πολύ ωραία εκεί.

προσαρμοσμένες γλάστρες για διακόσμηση με κάκτο

Οι κάκτοι είναι πολύ καλοί με ό,τι είναι χειροποίητο, φυσικές ίνες, γήινες αποχρώσεις, ξύλο κλπ. Μπορείτε να αγοράσετε τα τυπικά κεραμικά δοχεία και να τα εξατομικεύσετε με μπογιά ή να αγοράσετε χειροποίητα δοχεία, πολλά από αυτά φτιαγμένα με τσιμέντο και βαμμένα.

κάκτοι σε καλάθια

Μας αρέσει να διακοσμούμε με καλάθια από φυσικές ίνες, όπως η λυγαριά. Με αυτή την ευκαιρία, μπορούμε να δούμε κάκτους σε ψάθινα καλάθια, ιδανικά για να διακοσμήσετε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού.

Είναι τέτοια η πρόοδος του κάκτου στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων που μπορούμε να τους δούμε και στα υπνοδωμάτια. Σε αυτό είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν συνιστούν να τοποθετήσετε αυτό το είδος φυτών στα υπνοδωμάτια για μια ενεργητική ερώτηση. Αν λοιπόν θέλετε να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρά σας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι ή τουλάχιστον να σεβαστείτε τους κανόνες αυτής της φιλοσοφίας, σας συνιστούμε να το ερευνήσετε λίγο.

- Διαφήμιση -