10 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο σας με ένα λουλούδι με ένα φυτό με μεγάλα λουλούδια: τη ζέρμπερα

Η ζέρμπερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά πολυετή φυτά για χρήση κυρίως σε μπουκέτα-συνθέσεις-στολίδια, λόγω των πολύ όμορφων μεγάλων λουλουδιών που ποικίλουν σε μέγεθος και απόχρωση και για χρήση στην ανθοφορία καλλιεργείται κυρίως σε θερμοκήπια, όπως όλα τα τροπικά λουλούδια. Τα λουλούδια της ζέρμπερας άλλωστε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Το ύψος του φυτού είναι 30-50 cm, τα άνθη του είναι λευκά, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ ή μοβ με τις πιο εντυπωσιακές δίχρωμες ποικιλίες ενώ τα μεγάλα και ελαφρώς βελούδινα φύλλα του φυτρώνουν μόνο στη βάση του φυτού. Θα σας παρουσιάσω 10 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο σας με ένα λουλούδι με ένα φυτό με μεγάλα λουλούδια: τη ζέρμπερα!

- Διαφήμιση -

Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί ως φυτό εσωτερικού χώρου και είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια στα βάζα που μπορεί να σταθεί για αρκετές ημέρες. Προτιμάται η φύτευση σε γλάστρες ακόμη και σε κήπους ώστε να μπορεί να μεταφερθεί σε εσωτερικούς χώρους σε περιόδους παγωνιάς, αν και μπορεί να ευδοκιμήσει και σε ηλιόλουστα παρτέρια τους ήπιους Χειμώνες.

Αν και χρησιμοποιείται συχνά από ερασιτέχνες κηπουρούς, η ζέρμπερα θεωρείται λουλούδι … ένα λουλούδι που είναι εύκολο να αναπτυχθεί σε γλάστρες, η πραγματικότητα είναι ότι είναι ένα μη απαιτητικό φυτό αρκεί να το προστατεύετε από το κρύο και τον λαμπερό ήλιο την καλοκαιρινή του περίοδο. Ως προς το πότισμα απαιτείται κάθε 1-2 ημέρες κατά τους θερμότερους μήνες και αραιότερο τον υπόλοιπο χρόνο.

Το κλάδεμα απαιτεί μόνο την αφαίρεση των ξερών μίσχων των λουλουδιών και ένα λίπασμα σε υγρή ή κοκκώδη μορφή από τις αρχές της Άνοιξης και κάθε 15-20 ημέρες θα βοηθήσει πολύ την ανθοφορία του.

Η ζέρμπερα ανθίζει από τα τέλη της Άνοιξης και όλο το Καλοκαίρι και πολλαπλασιάζεται με σπόρους που βρίσκονται στο κέντρο του άνθους και μπορούν να συλλεχθούν όταν είναι ξηροί.

Απλώστε τους σπόρους σε ζεστό μέρος μέχρι να στεγνώσουν και αποθηκεύστε τους σε σφραγισμένο πουγκί για να τους φυτέψετε σε προστατευμένο παρτέρια ή σε γλάστρα στις αρχές της επόμενης Άνοιξης. Όταν τα νεαρά φυτά φτάσουν σε ύψος περίπου 5-10 cm και στα τέλη της Άνοιξης που ο καιρός είναι αρκετά ζεστός μπορείτε να τα μεταφέρετε σε εξωτερικούς χώρους.

- Διαφήμιση -