10 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι συμπιεσμένου αέρα στην κουζίνα σας

Καθώς αρχίζετε να σκέφτεστε τις εργασίες καθαρισμού, υπάρχει ένα εργαλείο που πρέπει να προσθέσετε στο οπλοστάσιο της κουζίνας σας, ένα εργαλείο που συνήθως δεν βρίσκετε στο διάδρομο καθαρισμού. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το σπρέι συμπιεσμένου αέρα. Θα σας παρουσιάσω 10 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι συμπιεσμένου αέρα στην κουζίνα σας!

- Διαφήμιση -

Το κυλινδρικό δοχείο με το μακρύ, λεπτό ακροφύσιο σχεδιάστηκε για να κατευθύνει μια ισχυρή έκρηξη σε πληκτρολόγια υπολογιστών ή πλακέτες κυκλωμάτων, για να απομακρύνει εύκολα τη σκόνη και τη βρωμιά από ευαίσθητα εξαρτήματα. Αλλά αυτή η ίδια πίεση μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη στις δύσκολα προσβάσιμες γωνιές και σχισμές μιας κουζίνας.

τοστιέρα

Μετά από το ψήσιμο ενός τοστ, πάντα μένουν υπολείμματα ψωμιού στην τοστιέρα. Κάποιες φορές τα υπολείμματα του ψωμιού πηγαίνουν σε σημεία όπου δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι συμπιεσμένου αέρα. Βεβαιωθείτε ότι η τοστιέρα είναι αποσυνδεδεμένη, κρατήστε την πάνω από τα σκουπίδια ή τον νεροχύτη και αφαιρέστε αυτά τα κομμάτια με το σπρέι.

πηνία συμπυκνωτή ψυγείου

Οι περισσότεροι άνθρωποι καθαρίζουν αρκετά τακτικά το εσωτερικό του ψυγείου τους αλλά δεν μπαίνουν στη διαδικασία να καθαρίσουν τα πηνία του συμπυκνωτή του ψυγείου τους. Και μάλιστα ο συμπυκνωτής μαζεύει πολλή σκόνη. Το μακρύ ακροφύσιο του σπρέι συμπιεσμένου αέρα είναι τέλειο για αυτό.

ηλεκτρικές πρίζες

Σε αντίθεση με άλλα δωμάτια, οι κουζίνες έχουν σταθερά υπολείμματα φαγητού και μπορούν να μπουν σε ανοιχτές πρίζες. Μια γρήγορη ρουφηξιά αέρα θα διώξει κάθε βρωμιά. Απλώς μην βάζετε το καλαμάκι ή το ακροφύσιο ΜΕΣΑ στην υποδοχή.

μύλος καφέ

Μισώ τη βρωμιά που μαζεύεται μέσα στο γυάλινο μύλο του καφέ μου. Ο συμπιεσμένος αέρας είναι εξαιρετικός για να φυσάει σκόνη από το μύλο όταν αλλάζετε ποικιλίες καφέ.

περσίδες και κουρτίνες

Προσπαθήσατε ποτέ να καθαρίσετε τα στόρια με σφουγγάρι; Απλώς ανακατεύει την σκόνη τριγύρω και κάνει τα πράγματα ακόμα πιο άσχημα. Ο πεπιεσμένος αέρας φυσά την σκόνη από τα πηχάκια. Λειτουργεί επίσης σε κουρτίνες, οπότε δεν χρειάζεται να μπείτε στον κόπο να τις κατεβάζετε και να τις βαζετε στο πλυντήριο κάθε φορά.

ράφια

Η κουζίνα μου έχει υπέροχα ράφια με γυάλινη πρόσοψη, όπου εκθέτω τα κρύσταλλα και τα μπαχαρικά μου. Μερικές εισπνοές με πεπιεσμένο αέρα είναι πολύ πιο εύκολο από το να καθαρίσετε κάθε ράφι, να σκουπίσετε και να επαναλάβετε. Και εμποδίζει τα γυάλινα σκεύη μου να φαίνονται σκονισμένα και θαμπά. Εάν έχετε ανοιχτά ράφια στην κουζίνα σας, σίγουρα θα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

εσωτερικό των συρταριών

Τα συρτάρια σκευών τείνουν να μαζεύουν ψίχουλα, υπολείμματα και άλλα υπολείμματα τροφών. Δυσκολεύομαι να τα αφαιρέσω, ακόμα και ένα σκουπάκι χειρός, αλλά ο πεπιεσμένος αέρας κάνει τη δουλειά.

ράφια ψυγείου

Αυτή μάλλον είναι η αγαπημένη μου χρήση του συμπιεσμένου αέρα. Το ψυγείο μου είναι τοποθετημένο σε έναν τοίχο, ώστε η πόρτα να μην ανοίγει αρκετά ώστε να αφαιρέσω και να τρίψω πλήρως τα συρτάρια που μπαίνουν τα προϊόντα μου. Κατευθύνω λοιπόν πεπιεσμένο αέρα κάτω και ανάμεσα στα συρτάρια για να βγουν όλα τα ψίχουλα, η σκόνη κ.λπ.

ηλεκτρικές σκούπες/φίλτρα

Μην ξεχνάτε ότι και οι ηλεκτρικές σας σκούπες χρειάζονται περιστασιακό καθάρισμα! Οι ηλεκτρικές σκούπες, ακόμη και οι ρομποτικές και οι χειρός, διαθέτουν φίλτρα και κεφαλές βούρτσας που συλλέγουν τη σκόνη και δεν θα λειτουργούν βέλτιστα αν δεν τις καθαρίσετε. Κρατήστε τα φίλτρα πάνω από έναν κάδο σκουπιδιών και αφαιρέστε τα.

χαραμάδα μεταξύ της κουζίνας και του πάγκου

Έχετε σταματήσει ποτέ για να παρατηρήσετε πόσα ψίχουλα μαζεύονται μεταξύ της κουζίνας και του πάγκου σας ή γύρω από το χείλος του νεροχύτη σας; Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να φυσήξετε τα ψίχουλα και μετά σκουπίστε τα.

- Διαφήμιση -