8 συνταγές με αιθέρια έλαια για να καθαρίσετε το σπίτι σας

Η χρήση αιθέριων ελαίων ως καθαριστικών στην κουζίνα και στο μπάνιο είναι ένας φυσικός και αρωματικός τρόπος για να φροντίσετε το σπίτι σας! Το σπίτι σας όχι μόνο θα είναι καθαρό, αλλά θα μυρίζει και φυσικά αρωματικά από τα πιο τοξικά προϊόντα καθαρισμού που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα. Θα σας παρουσιάσω 8 συνταγές με αιθέρια έλαια για να καθαρίσετε το σπίτι σας!

- Διαφήμιση -

καθαριστικό επιφανειών κουζίνας με αιθέρια έλαια

Υλικά:

115 γραμμάρια λευκό ξύδι
17 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού
18 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
13 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου

Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Σκεπάζουμε και ανακινούμε καλά. Ανακινήστε πριν από κάθε χρήση. Ψεκάστε άφθονα την επιφάνεια της κουζίνας. Σκουπίστε με ένα καθαρό σφουγγάρι ή πανί.

καθημερινό σπρέι μπάνιου με αιθέρια έλαια

Χρησιμοποιήστε το παρακάτω σπρέι μπάνιου για να διατηρήσετε καθαρούς τους νεροχύτες και τις μπανιέρες του μπάνιου σας!

Υλικά:
115 γραμμάρια λευκό ξύδι
17 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
16 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο μπουκάλι ψεκασμού. Σκεπάζουμε και ανακινούμε καλά. Ανακινήστε πριν από κάθε χρήση. Ψεκάστε άφθονα στον νεροχύτη και την μπανιέρα του μπάνιου. Σκουπίστε με ένα καθαρό σφουγγάρι ή πανί.

Προσοχή: Πιθανή ευαισθητοποίηση του δέρματος κατά την επαφή. Αποφύγετε τη χρήση κατά την εγκυμοσύνη, την υψηλή αρτηριακή πίεση και την επιληψία.

σπρέι καθαρισμού παραθύρων με αιθέρια έλαια

Καθαρίστε τα παράθυρά σας με αυτό το απλό σπρέι καθαρισμού τζαμιών για φυσικό και αρωματικό καθαρισμό! Αυτό το σπρέι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε καθρέφτες.

Υλικά:

100 ml λευκό ξύδι
100 ml οινόπνευμα
13 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
25 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο μπουκάλι ψεκασμού. Σκεπάζουμε και ανακινούμε καλά. Ανακινήστε πριν από κάθε χρήση. Ψεκάστε άφθονα σε παράθυρα και καθρέφτες. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.

Προσοχή: Πιθανή ευαισθητοποίηση του δέρματος κατά την επαφή.

καθαριστικό για χαλιά

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό καθαριστικό για χαλιά σε σύγκριση με άλλες επιφάνειες δαπέδου.

Υλικά:

100 ml μαγειρική σόδα
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

Συνδυάστε τα υλικά σε κατάλληλο δοχείο. Ρίξτε λίγο από το μείγμα στο χαλί. Εάν είναι δυνατόν, αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες πριν το σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα.

Προσοχή: ΜΗΝ χρησιμοποιείτε αυτό το μείγμα εάν έχετε κατοικίδια ή μωρά και παιδιά κάτω των 5 ετών στο σπίτι. Εναλλακτικά, εκχυλίστε το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου και χρησιμοποιήστε 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στη συνταγή. Φροντίστε να καθαρίσετε καλά το χαλί του μείγματος πριν επιτρέψετε στα κατοικίδια και τα παιδιά να επιστρέψουν στην περιοχή.

καθαριστικό δαπέδου αιθέριου ελαίου για πλακάκια

Αυτό το καθαριστικό δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες επιφάνειες δαπέδου εκτός από το χαλί και το ξύλο.

Υλικά:

115 γραμμάρια καθαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού οινόπνευμα
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
18 σταγόνες αιθέριο έλαιο γλυκού πορτοκαλιού

Προσθέστε όλα τα συστατικά στο μπουκάλι ψεκασμού. Σκεπάζουμε και ανακινούμε καλά. Ανακινήστε πριν από κάθε χρήση. Ψεκάστε ελαφρά στην επιφάνεια του δαπέδου. Τρίψτε με ένα πανάκι από μικροΐνες.

σαπούνι πιάτων με εσπεριδοειδή

Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το σαπούνι πιάτων εσπεριδοειδών, θα θέλετε πάντα να πλένετε τα πιάτα λόγω του αναζωογονητικού, ήπιου αρώματος του!

Υλικά:

250 ml σαπούνι Καστίλλης
1 κουταλάκι του γλυκού πολυσορβικό
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λάιμ
55 σταγόνες αιθέριο έλαιο γλυκού πορτοκαλιού

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπουκάλι ψεκασμού. Κλείνουμε και ανακινούμε καλά. Ανακινήστε πριν από κάθε χρήση. Προσθέστε λίγο νερό (ή όσο θέλετε) για να τρέξει ζεστό νερό στον νεροχύτη της κουζίνας. Ξεπλύνετε τα πιάτα με κρύο νερό αφού τα πλύνετε.

απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων με αιθέριο έλαιο

Αυτό το απλό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων χρησιμοποιεί μια φυσική βάση και μπορείτε να προσθέσετε ένα μείγμα αιθέριων ελαίων της επιλογής σας.

Θα χρειαστείτε ένα δοχείο 450 ml.

Υλικά:

450 γρ άοσμη σκόνη πλυντηρίου
40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
36 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού

Συνδυάστε όλα τα συστατικά. Προσθέστε ένα δοχείο με το μείγμα απορρυπαντικού πλυντηρίου στο πλυντήριο για κάθε φορτίο, ανάλογα με το μέγεθος του πλυντηρίου σας. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε πρώτα την ποσότητα.

καθαριστικό τουαλέτας και γενικής χρήσης

Όταν πρέπει να καθαρίσετε λίγο πιο βαθιά ή σε σημεία που χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή, δοκιμάστε αυτό το απλό scrub για τουαλέτες, νιπτήρες, ντους και μπανιέρες.

Υλικά:

450 ml. μαγειρική σόδα
50 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού
70 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
40 σταγόνες βασιλικό (αιθέριο έλαιο
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού

Συνδυάστε αιθέρια έλαια και μαγειρική σόδα. Ρίξτε μια κουταλιά από το μείγμα στην τουαλέτα ή πάνω από νιπτήρες, ντους, Προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού και ρίξτε ένα κατάλληλο Scrub με πινέλο. Εναλλακτικά, προσθέστε λευκό ξύδι.

- Διαφήμιση -