5 λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα σας

Ενώ η οργάνωση εξαρτάται κυρίως από τις προσωπικές προτιμήσεις, υπάρχουν σίγουρα ορισμένοι κανόνες όταν μιλάμε για καθαρισμό. Όχι μόνο θέλετε τα πράγματα να φαίνονται καθαρά, αλλά θέλετε επίσης να είναι καθαρά (και ασφαλή) — ειδικά στην κουζίνα όπου ετοιμάζετε και τρώτε φαγητό! Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ο καθαρισμός της κουζίνας να γίνεται με τον σωστό τρόπο και τη δέουσα προσοχή! Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν λάθη που κάνουμε χωρίς να τα καταλαβαίνουμε πολλές φορές και επηρεάζουν τον σωστό καθαρισμό της κουζίνας μας! Θα σας παρουσιάσω 5 λάθη που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα σας!

- Διαφήμιση -

μη χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για πολλαπλούς σκοπούς

Τα πανιά μικροινών ή οποιαδήποτε άλλα πανάκια χρησιμοποιείτε στον καθαρισμό της κουζίνας συνήθως είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και πλένονται. Αν όμως χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο, μπορούν να μεταδώσουν μικρόβια. Κρατήστε ξεχωριστά πετσέτες για ξεχωριστούς σκοπούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πετσέτα για να σκουπίσετε τα χέρια και τα πρόσωπα των παιδιών, μία για να σκουπίσετε πάγκους και μία άλλη για να πλύνετε τα πιάτα. Η χρωματική κωδικοποίηση των πετσετών σας ή η χρήση διαφορετικών τύπων πανιών για διαφορετικούς σκοπούς βοηθά στη διάκρισή τους.

μη χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι περισσότερο από όσο θα έπρεπε

Τα σφουγγάρια μπορεί να είναι κυριολεκτικά τόπος αναπαραγωγής βακτηρίων. Και όχι, το να βάλετε το σφουγγάρι σας σε φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι η λύση. Για να βεβαιωθείτε ότι το σφουγγάρι σας είναι καθαρό και ασφαλές, αντικαταστήστε το κάθε εβδομάδα ή σκεφτείτε να χρησιμοποιείτε πανάκια και να τα αλλάζετε καθημερινά.

μην αφήνετε τις μικρές δουλειές να γίνονται μεγάλες

Σε έναν χώρο γεμάτο με μεγάλες και μικρές συσκευές, φροντίστε να κάνετε τις δουλειές σας εγκαίρως. Ένας φούρνος μικροκυμάτων που ελέγχεται γρήγορα μετά από κάθε χρήση και σκουπίζεται κάθε φορά που εμφανίζονται πιτσιλίσματα (όταν είναι φρέσκοι!) είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων με ακαταστασία μετά από πολλές χρήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον φούρνο και το ψυγείο. Καθαρίστε τις βρωμιές γρήγορα και δεν θα χρειαστεί να παιδευτείτε αργότερα.

μην ανακατεύετε καθαριστικά

Αυτό δεν αποτελεί επιστήμη. Μπορεί να πιστεύετε ότι ένα δυνατό καθαριστικό συν ένα άλλο ισχυρό καθαριστικό δημιουργούν ένα εξαιρετικά ισχυρό καθαριστικό. Αλλά αυτός ο συνδυασμός θα μπορούσε πραγματικά να είναι αρκετά επικίνδυνος για τον εαυτό σας και την κουζίνα σας. Ένας βασικός κανόνας: Μην αναμιγνύετε ποτέ χλωρίνη με οτιδήποτε άλλο.

μην καθαρίζετε γύρω από την ακαταστασία

Τόσα πολλά πράγματα που δεν σχετίζονται καν με την κουζίνα φαίνεται να καταλήγουν στην κουζίνα, μόνο και μόνο επειδή είμαστε όλοι εκεί μέσα αρκετό χρόνο. Ακόμη και πράγματα που σχετίζονται με την κουζίνα μπορούν να γεμίσουν μια κουζίνα. Όλα αυτά τα πράγματα καθιστούν δύσκολο το καθάρισμα και να είστε σίγουρες ότι κάνετε τη ζωή σας πολύ δυσκολότερη αν απλώς καθαρίζετε γύρω από την ακαταστασία. Αντίθετα, βάλτε τα πράγματα εκεί που ανήκουν και μετά προχωρήστε στον καθαρισμό.

- Διαφήμιση -