Συμβουλές για να αφαιρέσετε 10 ενοχλητικούς λεκέδες από τα χαλιά

Το χαλί προσφέρει άνεση, απαλότητα και πρόσθετη ζεστασιά κάτω από τα πόδια, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τα δάπεδά σας επιρρεπή στους λεκέδες. Ακόμη και ένα σπίτι χωρίς παιδιά ή κατοικίδια είναι επιρρεπές σε λεκέδες, οι οποίοι μπορούν γρήγορα να εισχωρήσουν στις ίνες και να γίνει λεκές. Το καθάρισμα των λεκέδων από χαλιά μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά με τη σωστή τεχνική και τις κατάλληλες λύσεις καθαρισμού, τα επίμονα σημεία εξαφανίζονται εύκολα. Θα σας δώσω χρήσιμες συμβουλές για να αφαιρέσετε 10 ενοχλητικούς λεκέδες από τα χαλιά!

- Διαφήμιση -

Αφαίρεση λεκέδων λαδιού

Έχει πέσει στο χαλί σας λεκές από λάδι; Η μαγειρική σόδα είναι η ιδανική επιλογή για να απαλλαγείτε από το λεκέ! Καλύψτε το λεκέ με μαγειρική σόδα ώστε να απορροφήσει το λάδι. Αφού περιμένετε 15 λεπτά, σκουπίστε πολύ καλά το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα.

Αφαίρεση λεκέδων μελανιού

Μελάνι στο χαλί; Τρίψτε το λεκέ με αφρό ξυρίσματος και καθαρίστε καλά με ένα καθαρό υγρό σφουγγάρι. Μετά το ξέβγαλμα, προσθέστε λίγο νερό ξανά, αφαιρέστε το λεκέ και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.
Εάν δεν έχετε αφρό ξυρίσματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπρέι μαλλιών. Πιέστε το λεκέ με σπρέι μαλλιών και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί μέχρι να φύγει ο λεκές. Τέλος, σκουπίστε ξανά το χαλί με μια υγρή πετσέτα.

Λεκέδες τσαγιού και καφέ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε αν πέσει τσάι ή καφές στο χαλί είναι να μην το απλώσετε με το τρίψιμο σε μεγαλύτερο σημείο από αυτό που έπεσε. Ανακατέψτε μια κουταλιά σαπούνι πιάτων, μια κουταλιά ξύδι και δύο ποτήρια ζεστό νερό. Βουτήξτε ένα καθαρό σφουγγάρι στο μείγμα και απλώστε στον λεκέ. Καθαρίστε με ένα σφουγγάρι μέχρι να φύγει ο λεκές.

Λεκές αίματος

Καθαρίστε πρώτα το λεκέ αίματος με μια πετσέτα. Καλύψτε καλά τον λεκέ με μαγειρική σόδα και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να το στεγνώσετε ξανά με μια καθαρή πετσέτα. Αυτό είναι όλο.

Λεκέδες λάσπης

Ο πιο συνηθισμένος λεκές στο χαλί είναι η λάσπη…μπαίνουμε με τα παπούτσια μας μέσα στο σπίτι, πατάμε επάνω στο χαλί και η λάσπη κάνει την εμφάνισή της… ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε τη λάσπη είναι να την αφήσετε να στεγνώσει και στη συνέχεια να την καθαρίσετε. Στη συνέχεια, προσθέστε απορρυπαντικό πλυντηρίου σε ένα ποτήρι νερό, ώστε να μην υπάρχει ίχνος λεκέδων και μετά την ανάμιξη εφαρμόστε το καλά στον λεκέ. Τρίψτε το λεκέ με καθαρή πετσέτα. Σκουπίστε ξανά με ηλεκτρική σκούπα και στεγνώστε με μια πετσέτα.

Λεκέδες με ανθρακούχο ποτό και χυμό

Προσπαθήστε να στεγνώσετε το υγρό που χύθηκε στο χαλί με μια χαρτοπετσέτα όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά προσέξτε να μην απλώσετε το λεκέ. Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες είναι να βρέξετε τον λεκέ με νερό και να τον στεγνώσετε. Προσθέστε ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και βρέξτε το λεκέ με σπρέι και στεγνώστε. Δοκιμάστε αυτήν τη διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Ξηρά βαφή χρώματος

Προετοιμάστε ένα μείγμα ζεστού νερού και απορρυπαντικού πλυντηρίου και ρίξτε αυτό πάνω από τον αποξηραμένο λεκέ βαφής και περιμένετε 5-6 λεπτά. Το ξηρό χρώμα θα μαλακώσει. Τώρα ξύστε το χρώμα με μια λεπίδα ή σπάτουλα. Ακολουθήστε αυτήν τη μέθοδο μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς ο λεκές.

Λεκές σοκολάτας

Ρίξτε κρύο νερό πάνω από το λεκέ σοκολάτας στο χαλί και χρησιμοποιήστε λίγο απορρυπαντικό για να τρίψετε απαλά τον λεκέ χρησιμοποιώντας μια πετσέτα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από το λεκέ ξεπλένοντας πολλές φορές το λεκέ με κρύο νερό.

Σημάδια επίπλων στο χαλί

Τοποθετήστε μερικά παγάκια πάνω από τα σημάδια επίπλων στο χαλί. Αφού λιώσει ο πάγος, μπορείτε να το βουρτσίσετε απαλά με ένα πιρούνι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να διαχωρίσετε τις ίνες του χαλιού μεταξύ τους. Το χαλί σας θα έχει τώρα την παλιά του εμφάνιση.

Σάλτσες και λάδια

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό και μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι σε δύο ποτήρια νερό. Απλώστε το μείγμα στο λεκέ και αφαιρέστε το λεκέ με ένα πανί. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες εφαρμόζοντας το μείγμα αρκετές φορές και καθαρίζοντάς το με ένα πανί.​

- Διαφήμιση -