7 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο στην καθαριότητα του σπιτιού σας


Μπορεί να έχετε ακούσει για τη χρήση μηλόξυδου για να βοηθήσει στον πόνο στις αρθρώσεις και στην απώλεια βάρους, αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως φυσικό προϊόν καθαρισμού; Για αιώνες, εκτιμάται ιδιαίτερα για την ικανότητά του να θεραπεύει ορισμένους τύπους πόνου και σήμερα είναι ακόμη δημοφιλές ως συμπλήρωμα σε προγράμματα απώλειας βάρους. Το μηλόξυδο είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα βιολογικά προϊόντα για μαγείρεμα καθώς και εναλλακτική λύση για την ιατρική αλλά και τον καθαρισμό του σπιτιού. Έχει υψηλές συγκεντρώσεις φυσικών οξέων και βασικών μετάλλων που το καθιστούν αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριακό και αντιόξινο υγρό. Ανακαλύψτε 7 υπέροχους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο στο σπίτι. Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο στην καθαριότητα του σπιτιού σας!

- Διαφήμιση -

καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Οι αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ενώσεις στο μηλόξυδο το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για την αντικατάσταση των καθαριστικών που αγοράζονται από κάποιο κατάστημα. Βοηθά στον καθαρισμό της σκόνης, των βακτηρίων και άλλων σωματιδίων από αυτά που βρίσκετε στις επιφάνειες του σπιτιού σας.

Διαδικασία

Ανακατέψτε ίση ποσότητα μηλόξυδο και νερό, ρίξτε τα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε στις περιοχές που θέλετε να καθαρίσετε. Εάν η βρωμιά εξακολουθεί να παραμένει κολλημένη, αφήστε το καθαριστικό να καθίσει για 10 λεπτά ή χρησιμοποιήστε το αδιάλυτο.

φυσικό αποσμητικό

Το οξικό οξύ σε αυτό το ξύδι δρα ως αποσμητικός παράγοντας ενάντια στις οσμές του σώματος σε περιοχές όπως οι μασχάλες και τα πόδια σας.

Διαδικασία

Αρχικά αραιώστε το μηλόξυδο με ίση ποσότητα νερού και μετά ψεκάστε στις επιθυμητές περιοχές του σώματός σας. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε στο νερό του μπάνιου σας για να το χρησιμοποιήσετε σε όλο σας το σώμα.

βερνίκι παπουτσιών

Τα δερμάτινα παπούτσια και τα παπούτσια από ευαίσθητα υλικά μπορούν να γυαλιστούν με λίγο μηλόξυδο. Αφαιρεί τη βρωμιά και τους λεκέδες που κάνουν τα παπούτσια να φαίνονται παλιά.

Διαδικασία

Πρώτα, βρέξτε ένα πανί με λίγο μηλόξυδο και στη συνέχεια τρίψτε το στο παπούτσι για λίγα λεπτά. Προαιρετικά, μπορείτε να αναμίξετε λίγο ελαιόλαδο με το ξύδι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

απαλλαγείτε από λεκέδες στα χαλιά

Αυτό το οργανικό συστατικό είναι πολύ χρήσιμο για την αφαίρεση υπολειμμάτων και λεκέδων στα χαλιά. Τα φυσικά οξέα του διαπερνούν τα σημάδια και βοηθούν στην ανύψωσή τους από το χαλί.

Διαδικασία

Πρώτα φτιάξτε μια πάστα χρησιμοποιώντας αλάτι και μηλόξυδο και στη συνέχεια τρίψτε στο λεκιασμένο χαλί. Αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

εξαλείψτε τη συσσώρευση αλάτων στις βρύσες

Διαδικασία

Αρχικά, βάλτε μηλόξυδο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και στη συνέχεια ψεκάστε στις βρύσες και τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Στη συνέχεια, αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά, σκουπίστε με ένα σφουγγάρι και, τέλος, ξεπλύνετε.

εξουδετερώστε τις άσχημες μυρωδιές στα υπνοδωμάτια

Λόγω της αποσμητικής του δράσης, το μηλόξυδο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών που τείνουν να εμφανίζονται στα υπνοδωμάτια και σε άλλους κλειστούς χώρους του σπιτιού σας.

Διαδικασία

Βάλτε το ξύδι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και μετά ψεκάστε γύρω από όλα τα σημεία που θέλετε να αποσμήσετε. Προαιρετικά, βάλτε λίγο ξύδι σε ένα μικρό μπολ και μετά τοποθετήστε σε μια γωνία του δωματίου ή στο ψυγείο.

απολυμάνετε φρούτα και λαχανικά

Αν και τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετικά για την υγεία σας, είναι καλύτερο να τα απολυμάνετε πριν τα φάτε για να αφαιρέσετε τα βακτήρια και τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που μπορεί να κρύβονται στην επιφάνεια. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις δυνάμεις του μηλόξυδου για αυτή τη δουλειά. Δεν επηρεάζει τη γεύση ή τη θρεπτική αξία του φαγητού, καθιστώντας το τέλειο καθαριστικό προϊόντων.

Διαδικασία

Αρχικά, γεμίστε ένα μπολ με νερό, προσθέστε λίγο μηλόξυδο και μουλιάστε τα φρούτα και τα λαχανικά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε τα για ένα λεπτό για να βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό λειτουργεί στο δέρμα των φρούτων και των λαχανικών. Μετά από αυτό, στεγνώστε τα καλά και απολαύστε τα.

Όπως μπορείτε να δείτε, το μηλόξυδο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα φαρμακευτικό και μαγειρικό συστατικό. Είναι επίσης μια μεγάλη βοήθεια γύρω από το σπίτι. Πείτε αντίο στα χημικά και στραφείτε σε αυτό το υπέροχο φυσικό καθαριστικό!

- Διαφήμιση -