12 λάθη στο σπίτι μας που μας κάνουν να χάνουμε πολύ χρόνο στην καθαριότητα

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι άνθρωποι ξοδεύουν περίπου 24 ώρες το μήνα και περισσότερες από 5 ώρες την εβδομάδα στον καθαρισμό. Για να μειώσετε αυτόν τον χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά life hacks και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο εσωτερικού σχεδιασμού που είναι πιο εύκολο να καθαριστεί. Θα σας παρουσιάσω 12 λάθη στο σπίτι μας που μας κάνουν να χάνουμε πολύ χρόνο στην καθαριότητα!

- Διαφήμιση -

επιλέξτε αδιάβροχους και ανθεκτικούς πάγκους

Μετά το πλύσιμο των πιάτων, μπορεί να μείνει πολύ νερό στον πάγκο. Εάν δεν το σκουπίσετε εγκαίρως, η επιφάνεια θα απορροφήσει την υγρασία και μπορεί ακόμη και να καταστραφεί. Για να διαρκέσει περισσότερο η επιφάνεια, μην κάνετε τσιγκουνιές: επιλέξτε μάρμαρο ή γρανίτη. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τέτοια υλικά, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πλακάκια ή κάποια άλλη πραγματικά ανθεκτική επιλογή. Στην ιδανική περίπτωση, ο νεροχύτης και ο πάγκος θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια επιφάνεια χωρίς καμία γραμμή μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πολύ εύκολο για εσάς να σκουπίσετε το νερό και τη βρωμιά στο νεροχύτη.

τοποθετήστε λεία πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικές είστε, το λίπος από το μαγείρεμα του φαγητού θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στους τοίχους. Και αν ο τοίχος της κουζίνας έχει πολλές διαφορετικές βυθίσεις και σχέδια, το λίπος θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε λεία πλακάκια – αυτά χωρίς ραφές είναι ακόμα καλύτερα. Τέτοια πλακάκια καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα. Εάν έχετε ήδη πλακάκια στον τοίχο της κουζίνας σας, μπορείτε να προστατέψετε την επιφάνεια με ειδικό τζάμι.

χρησιμοποιήστε απλές λαβές στα έπιπλα

Εάν τα έπιπλά σας έχουν λαβές με περίπλοκο σχέδιο, θα συσσωρευτεί πάνω τους πολλή σκόνη και βρωμιά. Για να μην ξοδέψετε πολλές ώρες και αρκετά χρήματα για την αντικατάσταση των λαβών, αγοράστε λαβές λείας επιφάνειας απλών χρωμάτων. Επίσης, ενώ βρίσκεστε στο κατάστημα, αγγίξτε όλες τις λαβές εκεί. Επιλέξτε εκείνες όπου είναι ορατοί οι λιγότεροι λεκέδες.

τοποθετήστε σκουπιδοφάγο στο νεροχύτη

Υπάρχει η άποψη ότι ο σκουπιδοφάγος είναι το επόμενο πιο χρήσιμο πράγμα στην κουζίνα μετά το πλυντήριο πιάτων. Και τώρα, υπάρχουν νεροχύτες με ενσωματωμένους σκουπιδοφάγους που μπορείτε να αγοράσετε ή μπορείτε να αποκτήσετε μια ξεχωριστή συσκευή. Θα σας προστατεύσει από τους βουλωμένους σωλήνες και θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

πείτε «όχι» στα ανάγλυφα δάπεδα

Τα δάπεδα με υφή είναι υπέροχα και ελκυστικά — μέχρι τη στιγμή που πρέπει να τα πλύνετε. Η βρωμιά και η σκόνη εισχωρούν στις ραφές, οπότε αντί να σκουπίζετε απλώς την επιφάνεια, θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο στον καθαρισμό κάθε ραφής. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, επιλέξτε λεία δάπεδα. Διαφορετικά δωμάτια απαιτούν διαφορετικές επιφάνειες όσον αφορά την αντοχή στο νερό οπότε μην το ξεχνάτε αυτό.

αγοράστε έπιπλα που φτάνουν μέχρι το ταβάνι

Πόσο συχνά καθαρίζετε τη σκόνη από κάτω και πάνω από τα έπιπλα; Όχι πολύ συχνά, σωστά; Φυσικά, τα έπιπλα που δεν έχουν χώρο κάτω ή πάνω τους δεν θα σας προστατεύσουν από τη σκόνη αλλά θα μειώσουν την ποσότητα που μαζεύεται. Εξάλλου, τέτοια έπιπλα φαίνονται πολύ μοντέρνα σήμερα. Αποφύγετε τα ανοιχτά ράφια, αν είναι δυνατόν.

η ταπετσαρία των τοίχων σας πρέπει να πλένεται

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι βάζουν ταπετσαρία στους τοίχους τους, αλλά δεν μπορούν να πλυθούν όλες. Το θέμα είναι ότι οι περιοχές δίπλα σε πράγματα όπως διακόπτες φώτων λερώνονται πολύ συχνά, γι’ αυτό η ταπετσαρία που μπορεί να πλυθεί είναι η καλύτερη επιλογή.

χρησιμοποιήστε επαγωγικές εστίες

Οι νοικοκυρές συμφωνούν: οι επαγωγικές κουζίνες πλένονται πολύ πιο εύκολα από οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Δεν ζεσταίνονται και γι’ αυτό τα κομμάτια του πεσμένου φαγητού δεν καίγονται. Ακόμα κι αν στάζει γάλα στην επιφάνεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το σκουπίσετε.


μην χρησιμοποιείτε μαύρο χρώμα

Το μαύρο χρώμα φαίνεται σίγουρα υπέροχο, αλλά δεν είναι και τόσο πρακτικό. Οι σκοτεινές επιφάνειες φαίνονται σαν να προσελκύουν περισσότερη σκόνη. Αυτό δεν είναι αλήθεια, φυσικά, αλλά η σκόνη έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο χρώμα, επομένως είναι πραγματικά ορατή. Όταν επιλέγετε τα έπιπλά σας, φροντίστε να επιλέξετε άλλα χρώματα, όπως γκρι ή καφέ.

κρύψτε το καζανάκι στον τοίχο

Εάν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι η τουαλέτα δεν φτάνει καν στο πάτωμα — θα είναι εξαιρετικά εύκολο να καθαρίσετε τη σκόνη γύρω της. Επίσης, κρύψτε τη δεξαμενή στον τοίχο. Είναι απλό: χωρίς δεξαμενή σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόσθετη επιφάνεια για τη συλλογή της σκόνης.

επιλέξτε έπιπλα με αφαιρούμενα μαξιλάρια

Όταν επιλέγετε τα έπιπλά σας, μην ξεχνάτε το γεγονός ότι πρέπει να είναι πρακτικά. Εάν είναι δυνατόν, αγοράστε έπιπλα με αποσπώμενα μαξιλάρια που μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να τα βάλετε στο πλυντήριο για να καθαρίσετε ξανά τον καναπέ. Επίσης, αγοράστε ένα κρεβάτι χωρίς προσκέφαλο. Όσο λιγότερες επίπεδες επιφάνειες έχετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καθαρίσετε τον χώρο σας.

καλύψτε όλα τα ανοιχτά ράφια σας με γυαλί

Τα ανοιχτά ράφια με πολλά μικροαντικείμενα μέσα φαίνονται όμορφα στις φωτογραφίες, αλλά δεν είναι πολύ πρακτικά στην πραγματική ζωή. Εκεί συσσωρεύεται πολλή σκόνη. Οι ειδικοί λένε ότι τα ανοιχτά ράφια για ένα μικρό διαμέρισμα είναι μια τρομερή ιδέα. Αν θέλετε να δείξετε τα πράγματά σας στους καλεσμένους σας, καλύψτε τα ράφια με γυαλί. Θα υπάρχει πολύ λιγότερη σκόνη πίσω από τις διαφανείς γυάλινες πόρτες.

- Διαφήμιση -