16 τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το ελαιόλαδο εκτός από το μαγείρεμα

Το ελαιόλαδο θεωρείται συνήθως ως βασικό προϊόν της κουζίνας, αλλά για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται επίσης για κάθε είδους πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα τρόφιμα. Σχεδόν όλοι όσοι μαγειρεύουν ή τρώνε γνωρίζουν την ευελιξία, τη γεύση και τα οφέλη για την υγεία που μπορεί να προσφέρει το ελαιόλαδο στη μαγειρική. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν αμέτρητες χρήσεις για το λάδι σε όλο το σπίτι εκτός από τη μαγειρική; Θα σας παρουσιάσω 16 τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το ελαιόλαδο εκτός από το μαγείρεμα!

- Διαφήμιση -

ξεκολλήστε ένα φερμουάρ

Ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει μπορεί να λιπαίνεται με λίγο ελαιόλαδο. Απλώς βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε μια μπατονέτα και σκουπίστε τα δόντια του φερμουάρ. Στην συνέχεια τραβήξτε απαλά προς τα πάνω ή προς τα κάτω!

διορθώστε τους μεντεσέδες της πόρτας που τρίζουν

Το WD-40 μπορεί να είναι το ιδανικό για τις πόρτες που τρίζουν, αλλά αν δεν έχετε αυτό το εύχρηστο προϊόν στο σπίτι, δοκιμάστε να λιπάνετε τον μεντεσέ της πόρτας με λίγο ελαιόλαδο και το τρίξιμο θα εξαφανιστεί.

καθαρίστε τα εργαλεία κήπου

Η επικάλυψη των εργαλείων κήπου σας με ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη σκουριά και να αφαιρέσετε πιο εύκολα τη βρωμιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο για τις ξύλινες λαβές των εργαλείων σας για να μην σπάσουν και σχιστούν.

καθαρίστε τη μπογιά από το δέρμα σας

Αφού ολοκληρώσετε ένα έργο ζωγραφικής, τρίψτε λίγο ελαιόλαδο στο δέρμα σας για να αφαιρέσετε το χρώμα από τα χέρια σας φυσικά, χωρίς σκληρά χημικά. Αφήστε το λάδι να μουλιάσει για περίπου πέντε λεπτά για να χαλαρώσει το χρώμα και μετά ξεπλύνετε με νερό.

ενυδατώστε τα ξύλινα έπιπλα

Τρίψτε περιοδικά μια λεπτή στρώση ελαιόλαδου στα ξύλινα έπιπλά σας για να διατηρήσετε το φινίρισμα ενυδατωμένο. Σκουπίστε το περίσσευμα με ένα καθαρό, μαλακό πανί και το ξύλο θα φαίνεται κομψό και λαμπερό.

γυαλίστε χάλκινα αντικείμενα

Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο σε χάλκινα αντικείμενα που μόλις γυαλίσατε για να αποτρέψετε την εμφάνιση αμαύρωσης τόσο γρήγορα.

γυαλίστε δερμάτινες επιφάνειες

Είτε καθαρίζετε έναν δερμάτινο καναπέ είτε δερμάτινα αντικείμενα ή παπούτσια μπορείτε να γυαλίσετε το δέρμα με ελαιόλαδο. Απλώς τρίψτε το, αφήστε το να καθίσει για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το περίσσευμα.

αφαιρέστε αυτοκόλλητα και ετικέτες

Τα άδεια γυάλινα βάζα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, μόνο αν μπορείτε να ξεφορτωθείτε αυτές τις ενοχλητικές ετικέτες! Αφαιρέστε τα κολλημένα αυτοκόλλητα και τις ετικέτες με λίγο ελαιόλαδο στην κόλλα. Το λάδι θα βοηθήσει να χαλαρώσει η ετικέτα και να την κάνει να γλιστρήσει.

τρίψτε τις ξύλινες σανίδες κοπής

Οι ξύλινες σανίδες κοπής και οι λαβές των μαχαιριών μπορεί να στεγνώσουν και να ραγίσουν ή να σχιστούν με την πάροδο του χρόνου. Τρίψτε τα τακτικά με ελαιόλαδο για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα και πάντα έτοιμα για χρήση.

αποτρέψτε τη σκουριά από τα ξυραφάκια

Με το πέρασμα του χρόνου τα ξυραφάκια μας σκουριάζουν. Γι’ αυτό το λόγο βάλτε λίγο λάδι στα ξυραφάκια σας μετά τη χρήση για να μην σκουριάσουν!

καθαρίστε τα βρώμικα νύχια

Θα είναι ευκολότερο να καθαρίσετε τη βρωμιά από τα χέρια σας μετά τις εργασίες σας στον κήπο εάν τρίψετε λίγο ελαιόλαδο μέσα και γύρω από τα νύχια σας πριν ξεκινήσετε. Όταν πλένεστε, οποιαδήποτε βρωμιά έχει πιαστεί κάτω από τα νύχια σας θα γλιστρήσει πιο εύκολα.

αφαιρέστε τα σφιχτά δαχτυλίδια

Έχετε ένα δαχτυλίδι που έχει σφηνώσει στο δάχτυλό σας; Η λύση είναι πολύ απλή! Βάλτε στο δάχτυλό σας λίγο ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να πιάσετε το δαχτυλίδι και αφαιρέστε το αργά από το δάχτυλό σας.

μαλακώστε τα πετσάκια και ενυδατώστε το δέρμα σας

Το ελαιόλαδο είναι ένα ιδανικό φυσικό λιπαντικό για τραχιά πετσάκια και ξηρό δέρμα. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε λίγο στο ζεστό μπάνιο σας για να μαλακώσει το δέρμα ενώ λούζεστε.

αναζωογονήστε τα φυτά

Οι φτέρες και οι φοίνικες θα είναι ευτυχισμένες αν προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι στη βάση του φυτού περίπου μία φορά το μήνα.

γυαλίστε inox επιφάνειες

Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε τις συσκευές και τους νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα για να αποφύγετε ραβδώσεις, κηλίδες νερού, αμαύρωση και διάβρωση. Ολοκληρώστε τη διαδικασία τρίβοντας με ένα μαλακό πανί.

αφαιρέστε την τσίχλα από τα μαλλιά

Δεν χρειάζεται να κόψετε τα μαλλιά σας αν έχει κολλήσει τσίχλα! Απλώς τρίψτε λίγο ελαιόλαδο στην τσίχλα και αφήστε τη να καθίσει για λίγο. Τρίψτε τα μαλλιά για να χαλαρώσει η τσίχλα για να μπορείτε να την τραβήξετε έξω.

- Διαφήμιση -