3 φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας με σπιτικά προϊόντα

Το να διατηρείτε την τουαλέτα σας καθαρή και απαλλαγμένη από βακτήρια είναι απαραίτητο για ένα υγιές σπίτι. Ωστόσο, τα περισσότερα καθαριστικά λεκάνης τουαλέτας του εμπορίου περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι τοξικές για εσάς και το περιβάλλον. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να φτιάξετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας με λίγα μόνο απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας ή στον κήπο σας. Αυτός ο φυσικός και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος καθαρισμού της τουαλέτας είναι πιο ασφαλής και οικονομικός και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μπάνιο σας λαμπερό καθαρό χωρίς να βλάψετε το περιβάλλον. Θα σας παρουσιάσω 3 φυσικούς τρόπους για να καθαρίσετε την λεκάνη της τουαλέτας σας με σπιτικά προϊόντα!

- Διαφήμιση -

πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας

μαγειρική σόδα και αιθέριο έλαιο

Η προετοιμασία του δικού σας καθαριστικού για όλες τις χρήσεις είναι ευκολότερη από όσο νομίζετε! Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο. Ξεκινήστε ανακατεύοντας τα δύο υλικά σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ μέχρι να ενωθούν όλα καλά.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ. Όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε την τουαλέτα σας, ρίξτε ¼ φλιτζάνι από το διάλυμα στο εσωτερικό του μπολ και γύρω από τις πλευρές όπου τείνει να συσσωρευτεί η βρωμιά. Αφήστε το να καθίσει για δέκα λεπτά πριν το τρίψετε και ξεπλύνετε εύκολα.

μπέικιν πάουντερ

Ένα από τα φυσικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας και το οποίο σίγουρα δεν το φαντάζεστε, είναι το μπέικιν πάουντερ. Αφήστε για λίγο κάτω τη συνταγή για κέικ που θέλετε να φτιάξετε και χρησιμοποιήστε λίγο από το μπέικιν πάουντερ για να καθαρίσετε τη λεκάνη σας. Φορέστε γάντια καθαρισμού, ρίξτε λίγο νερό σε ένα μπολ και μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα. Έπειτα πάρτε λίγο χαρτί κουζίνας και βρέξτε το στο μείγμα. Πιέστε το χαρτί στις εσοχές της λεκάνης και αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ώρα. Έπειτα περάστε και πάλι τη λεκάνη με καθαρό χαρτί κουζίνας και θα διαπιστώσετε πως θα έχει λάμψει.

ξίδι

Το ξίδι αποτελεί ένα ιδιαιτέρως όξινο υγρό το οποίο μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Ρίξτε αρκετό ξίδι μέσα στην τουαλέτα πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το να δράσει όλη νύχτα. Το επόμενο πρωί τραβήξτε το καζανάκι και σκουπίστε με τη βούρτσα του πιγκάλ.

- Διαφήμιση -