6 τρόποι για να καθαρίσετε τις κουρτίνες εξωτερικού χώρου

Παρά το γεγονός ότι οι κουρτίνες εξωτερικού χώρου είναι συχνά αδιάβροχες, εξακολουθούν να χρειάζονται καθάρισμα. Αυτό γίνεται για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση βρωμιάς που μπορεί να προκύψει από τις καιρικές συνθήκες ή ακόμα και από τη μούχλα, εάν τις έχετε αφήσει έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε τις κουρτίνες εξωτερικού χώρου που δεν απαιτούν πολλή προσπάθεια. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολλά πριν καθαρίσετε τις κουρτίνες εξωτερικού χώρου. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχουν μια ετικέτα φροντίδας, η οποία αφαιρεί μεγάλο μέρος της σκέψης. Θα σας παρουσιάσω 6 τρόπους για να καθαρίσετε τις κουρτίνες εξωτερικού χώρου!

- Διαφήμιση -

υλικό κουρτινών

Γενικά, οι κουρτίνες εξωτερικού χώρου είναι κατασκευασμένες με ένα υλικό με βάση το πλαστικό, αν και μερικές μπορεί να είναι βαμβάκι, λινό ή καμβάς. Θεωρητικά, όλα αυτά τα υλικά μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, αν και ο κύκλος που θα χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από το ύφασμα. Για παράδειγμα, τα πλαστικά υλικά πλένονται καλύτερα σε χαμηλότερη θερμοκρασία, ενώ οι φυσικές ίνες μπορούν να ανεχθούν υψηλότερες θερμοκρασίες.

μέθοδος τοποθέτησης κουρτινών

Εάν οι κουρτίνες εξωτερικών χώρων σας βρίσκονται σε μια τυπική ράγα, το κατέβασμα θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο. Αλλά αν τις έχετε εγκαταστήσει με πιο μόνιμο τρόπο, όπως να τις καρφώσετε σε μια οροφή, θα είστε πιο περιορισμένοι στον τρόπο καθαρισμού τους.

πλύσιμο κουρτίνας εξωτερικού χώρου

Η καλύτερη επιλογή για το πλύσιμο των κουρτινών εξωτερικού χώρου είναι το πλυντήριο ρούχων. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και τη μπανιέρα σας για να τις πλένετε. Γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε κουρτίνες – τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους – στο στεγνωτήριο. Τα περισσότερα υφάσματα κουρτινών είναι πιο ευαίσθητα σε συρρίκνωση και παραμόρφωση όταν εκτίθενται στη θερμότητα. Το στέγνωμα στον ήλιο τις βοηθά επίσης να διατηρήσουν το σχήμα τους, ακόμα κι αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες εξωτερικού χώρου

καθαρισμός σημείου

Ο καθαρισμός σημείων είναι καλύτερος για μικρά σημάδια ή κουρτίνες που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα. Απλώς ανακατέψτε ένα διάλυμα απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων με ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε στις πληγείσες περιοχές. Στην συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί και θα πρέπει να ανασηκώσει τους λεκέδες. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για όλα τα υλικά.

πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων είναι συνήθως η πιο εύκολη επιλογή. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό και χαμηλό κύκλο στυψίματος. Στην ιδανική περίπτωση, πλένετε τα πλαστικά υλικά σε ψυχρό κύκλο, αλλά οι φυσικές ίνες μπορούν να ανεχθούν υψηλότερες θερμοκρασίες. Αλλά έχετε κατά νου ότι το πολύ ζεστό νερό μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες όπως μούχλα ή ωίδιο.

μουλιάστε τις κουρτίνες

Οι περισσότερες συνθετικές και φυσικές κουρτίνες εξωτερικού χώρου θα πρέπει να είναι λεπτές για να εμποτιστούν με νερό, που είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο λευκαντικό οξυγόνου για να αφαιρέσετε λεκέδες, αλλά κάντε πρώτα ένα τεστ σε μια κρυφή περιοχή.

Εάν οι κουρτίνες σας δεν μπορούν να λευκανθούν, ανακατέψτε ένα ισχυρό διάλυμα απορρυπαντικού πλυντηρίου και νερού. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μείγμα απορρυπαντικού με νερό σε αναλογία 1:4 και αφήστε τις κουρτίνες να μουλιάσουν για τουλάχιστον μία ώρα. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι ή τρίβοντας το ύφασμα μεταξύ τους και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

σκουπίστε τες

Μερικές φορές, ένα σκούπισμα θα είναι αρκετό για να αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς. Αυτό θα είναι πιο αποτελεσματικό σε πλαστικά και συνθετικά υλικά, καθώς θα έπρεπε ιδανικά να είναι αδιάβροχα. Απλώς χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε παλιό ύφασμα, αν και ένα πανί από μικροΐνες θα είναι το καλύτερο. Αυτή είναι μια ιδανική επιλογή για κουρτίνες που δεν μπορείτε να κατεβάσετε. Υπό την προϋπόθεση ότι το κάνετε τακτικά, δεν θα πρέπει να υπάρχει ανάγκη για πιο ενδελεχή καθαρισμό.

αφαίρεση μούχλας

Η μούχλα και το ωίδιο απαιτούν περισσότερο καθαρισμό από την τυπική βρωμιά. Θα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σπρέι για μούχλα, αν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας το σε πιο ανοιχτά χρώματα.

ηλεκτρική σκούπα

Μια ηλεκτρική σκούπα μπορεί να κάνει εκπληκτικά καλή δουλειά αφαιρώντας τη χαλαρή βρωμιά από τις κουρτίνες εξωτερικού χώρου σας. Εάν διαθέτετε ηλεκτρική σκούπα φίλτρου HEPA, θα αφαιρέσει επίσης σωστά τους ρύπους και τη γύρη. Φυσικά, αυτό συνήθως δεν θα είναι αρκετό από μόνο του, αλλά θα λειτουργήσει σε όλα τα υφάσματα. Αφού σκουπίσετε τις κουρτίνες, είτε ψεκάστε με λευκό ξίδι και νερό για να αφαιρέσετε τις οσμές ή ακολουθήστε μία από τις παραπάνω συμβουλές.

- Διαφήμιση -