Τα 7 πιο περίεργα πράγματα που μπορούν να καθαρίσουν τα ρούχα σας

Το πλύσιμο των ρούχων μας αποτελεί μία ρουτίνα, την οποία ακολουθούμε με ευλάβεια και χωρίς πολλές αλλαγές στη χρήση των καθαριστικών. Υπάρχουν όμως ασυνήθιστα πράγματα, τα οποία μπορούν να μας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα ώστε να και να καθαρίσουμε αλλά και να στεγνώσουμε πιο εύκολα τα ρούχα μας. Και μάλιστα αυτά τα ασυνήθιστα πράγματα υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας! Θα σας παρουσιάσω τα 7 πιο περίεργα πράγματα που μπορούν να καθαρίσουν τα ρούχα σας!

- Διαφήμιση -

λευκό ξύδι

Εάν πλένετε τις πετσέτες μπάνιου όσο συχνά συνιστάται (τουλάχιστον κάθε τρεις χρήσεις), πιθανότατα θα παραμείνουν φρέσκες και καθαρές. Μερικές φορές, ωστόσο, οι πλυμένες πετσέτες αναπτύσσουν μια μυρωδιά μούχλας. Αυτή η μυρωδιά προκαλείται από βακτήρια που έχουν μείνει πίσω μετά το ντους σας ή προσελκύονται από μια συσσώρευση απορρυπαντικού πλυντηρίου. Για να ανανεώσετε τις πετσέτες σας, παραλείψτε το απορρυπαντικό και πλύντε τες με λευκό ξύδι στον πιο ζεστό κύκλο. Για τις πετσέτες που μυρίζουν έντονα, πλύντε τες για δεύτερη φορά με λευκό ξύδι και μετά ξεπλύνετε ξανά με κανονικό απορρυπαντικό.

μπαλάκια του τένις

Τα συνηθισμένα μπαλάκια του τένις είναι ιδανικά για περισσότερα πράγματα από ένα παιχνίδι τένις. Κρατήστε ένα ζευγάρι δίπλα στο στεγνωτήριο ρούχων σας και βάλτε τα στο μηχάνημα όποτε στεγνώνετε σεντόνια, πετσέτες ή βαριά ρούχα. Όχι μόνο τα ρούχα σας θα βγουν αφράτα και απαλά, αλλά επειδή θα στεγνώσουν πιο γρήγορα, το μηχάνημα θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

αλουμινόχαρτο

Εάν θέλετε να μειώσετε το κόστος στο στο στεγνωτήριο, αφήστε τα φύλλα του στεγνωτηρίου και χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου από το ρολό και το πλάθουμε σε σφιχτή μπάλα. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε δύο ή τρεις μπάλες από αλουμινόχαρτο και, στη συνέχεια, ρίξτε τες στο στεγνωτήριο ρούχων όταν θέλετε να αφρατέψετε τα ρούχα ή να εξαλείψετε τον στατικό ηλεκτρισμό. Σε αντίθεση με τα φύλλα στεγνωτηρίου, αυτές οι δημιουργίες DIY μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για μήνες, δεν κοστίζουν σχεδόν καθόλου και δεν απελευθερώνουν δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.

μαγειρική σόδα

Για πιο λευκά και φωτεινότερα χρώματα, προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε μια πρόπλυση με κρύο νερό. Εναλλακτικά, η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προεπεξεργασία των λεκέδων. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα, τρίψτε το στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να καθίσει πριν πλύνετε το ύφασμα κανονικά.

αλάτι

Για φυσική αφαίρεση λεκέδων, δοκιμάστε αλάτι. Είναι ιδιαίτερα καλό για λεκέδες λίπους. Ξεκινήστε καλύπτοντας έναν φρέσκο ​​λεκέ από λίπος με αλάτι και μετά περιμένετε να απορροφηθεί το λίπος. Αλατίστε ξανά το σημείο μέχρι να φύγει ο λεκές και μετά πλύνετε. Στεγνώνετε πάντα λεκιασμένα αντικείμενα στον αέρα γιατί η θερμότητα από το στεγνωτήριο μπορεί να δημιουργήσει τον λεκέ. Εάν ο λεκές παραμένει εκεί μετά το στέγνωμα του αντικειμένου, πλύνετε το ρούχο σας ξανά.

οινόπνευμα

Άλλο ένα απίθανο καθαριστικό λεκέδων είναι το οινόπνευμα. Απλώστε το σε σημάδια από στυλό και λεκέδες μελανιού και, στη συνέχεια, αφήστε το διάλυμα να καθίσει. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου ο λεκές δεν είναι πλέον ορατός και στη συνέχεια ξεπλύνετε και πλύνετε κανονικά.

σαπούνι για τα πιάτα

Αν και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σαπούνι πιάτων ως υποκατάστατο του απορρυπαντικού πλυντηρίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίψιμο από αυτό ως θεραπεία λεκέδων για λιπαρά σημεία. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δώσετε μια σταγόνα στο λεκιασμένο τμήμα του ρούχου και μετά ξεπλύνετε καλά. Βάλτε το αντικείμενο στο πλυντήριο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το ρούχο για να στεγνώσει. Εάν το σημείο είναι ακόμα εκεί, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί.

- Διαφήμιση -