10 πράγματα που καθαρίζουμε πολύ συχνά και στην πραγματικότητα τα καταστρέφουμε

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο καθαρισμός μερικές φορές μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να καθαρίζονται πολύ συχνά και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Μαντεμένια τηγάνια, ξύλινα έπιπλα ακόμα και τζιν μπορεί να καταστραφούν αν τα καθαρίσουμε ή τα πλύνουμε πολύ. Θα σας παρουσιάσω 10 πράγματα που καθαρίζουμε πολύ συχνά και στην πραγματικότητα τα καταστρέφουμε!

- Διαφήμιση -

πετσέτες

Δεν χρειάζεται να πλένετε τις πετσέτες σας κάθε φορά που τις χρησιμοποιείτε. Είναι αρκετά ασφαλές να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα για μια εβδομάδα, αρκεί να φροντίσετε να στεγνώσει καλά. Το στέγνωμα των πετσετών σας όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρόνο για να τις πλύνετε, αλλά θα τις διατηρήσει και σε καλή κατάσταση.

ξύλινα έπιπλα

Αποδεικνύεται ότι τα σπρέι με βάση το κερί για το σκούπισμα των ξύλινων επίπλων μπορούν να σχηματίσουν μια λιπαρή συσσώρευση που προσελκύει περισσότερη σκόνη και βρωμιά όταν χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία ή δύο φορές το μήνα. Αν λοιπόν τείνετε να σκουπίζετε τα έπιπλά σας κάθε μέρα, είναι καλύτερο να το κάνετε με ένα στεγνό πανί.

μαντεμένια τηγάνια

Πιθανότατα έχετε πλύνει τα μαντεμένια τηγάνια σας με απορρυπαντικό πιάτων περισσότερες από μία φορές. Ωστόσο, αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος γιατί αυτό το απορρυπαντικό μπορεί να βλάψει το χυτοσίδηρο. Το σωστό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα από χοντρό αλάτι kosher και νερό για να αφαιρέσετε τυχόντα καμένα υπολείμματα. Είναι σημαντικό να αφήνετε το τηγάνι να στεγνώσει μετά το πλύσιμο γιατί ακόμη και μερικές σταγόνες νερό μπορεί να προκαλέσουν σκουριά. Δεν χρειάζεται να πλένετε πολύ συχνά ένα μαντεμένιο τηγάνι. Εάν μπορείτε να καθαρίσετε το τηγάνι απλά σκουπίζοντάς το, σταματήστε εκεί. Η λήψη μικρής ποσότητας λαδιού μετά τον καθαρισμό δεν αποτελεί πρόβλημα.

καθρέφτης

Το να ψεκάζετε ένα καθαριστικό τζαμιών στον καθρέφτη κάθε μέρα μπορεί να τον βλάψει. Μπορεί να εμφανιστούν μαύρες κηλίδες γύρω από τις άκρες ή ακόμα και στη μέση του καθρέφτη. Είναι καλύτερο να καθαρίζετε τον καθρέφτη όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.

κουζίνα

Ακόμα κι αν μαγειρεύετε καθημερινά, δεν υπάρχει λόγος να καθαρίζετε σχολαστικά την κουζίνα κάθε μέρα, εκτός και αν λερωθεί πολύ. Εξάλλου, τα τρόφιμα δεν έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια της εστίας κατά το μαγείρεμα και η υψηλή θερμοκρασία σκοτώνει αποτελεσματικά τα μικρόβια. Είναι ιδανικό να σκουπίζετε την κουζίνα μετά το μαγείρεμα και να την καθαρίζετε μία φορά το μήνα.

πουλόβερ

Είναι απολύτως σωστό να φοράτε ένα πουλόβερ πολλές φορές πριν το πλύνετε: έως και 6 φορές, αν το φοράτε με εσώρουχο. Το πολύ συχνό πλύσιμο των μάλλινων ρούχων μπορεί να τα καταστρέψει και γρήγορα θα χάσουν το σχήμα τους.

τζιν παντελονι

Είναι ιδανικό να πλένετε τα τζιν μετά από 4-5 φορέματα. Είναι ενδιαφέρον ότι οι κατασκευαστές τζιν προτείνουν να τα πλένετε μόνο μία φορά κάθε 6 μήνες. Για να διατηρήσετε το τζιν σας φρέσκο, μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα δροσιστικό σπρέι με 1/4 φλιτζάνι οινόπνευμα, 1/4 φλιτζάνι νερό και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

πιτζάμες

Πλένετε τις πιτζάμες σας περίπου μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 3-4 ημέρες εάν ιδρώνετε στον ύπνο σας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αν φοράτε τις πιτζάμες σας όλη μέρα, θα πρέπει να τις πλένετε πιο συχνά. Κάντε ένα ντους πριν πάτε για ύπνο για να διατηρήσετε τις πιτζάμες σας φρέσκες.

πήλινη τσαγιέρα

Δεν συνιστάται να πλένετε μια πήλινη τσαγιέρα με απορρυπαντικό. Ο πηλός τείνει να απορροφά τη γεύση του τσαγιού σας και βελτιώνει τη γεύση του ροφήματος με κάθε παρασκευή. Αρκεί να πετάξετε τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού και να ξεπλύνετε την τσαγιέρα με ζεστό νερό.

κινητό τηλέφωνο

Όσο κι αν θέλετε να σκουπίζετε το κινητό τηλέφωνό σας κάθε μέρα, δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε. Αντίθετα, κάντε κανόνα να πλένετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε την οθόνη αφής. Είναι καλύτερο να καθαρίζετε το τηλέφωνό σας με ένα αντιβακτηριακό μαντηλάκι μία φορά την εβδομάδα.

- Διαφήμιση -