2 αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα βρώμικα πανάκια μικροϊνών

Τα πανιά καθαρισμού από μικροΐνες και οι πετσέτες κάνουν τον καθαρισμό του σπιτιού σας απλό και εύκολο. Περιέχοντας εκατομμύρια ίνες πολυεστέρα και νάιλον, τα πανιά μικροινών καθαρίζουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο που προσελκύουν σκόνη και βρωμιά καλύτερα από τα κοινά πανάκια καθαρισμού. Για να έχετε όμως καλύτερα αποτελέσματα είναι προτιμότερο να τα πλένετε είτε σε ζεστό είτε σε κρύο νερό. Οι πετσέτες και τα πανιά από μικροΐνες θα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μετά από κάθε τρίτη χρήση με ένα ήπιο απορρυπαντικό ρούχων χωρίς άρωμα. Εάν φροντίσετε καλά, ένα πανί από μικροΐνες μπορεί να διαρκέσει έως και 500 πλύσεις. Θα αρχίσει να χάνει μέρος της αποτελεσματικότητάς του, μετά από 150 πλύσεις όμως. Θα σας παρουσιάσω 2 αποτελεσματικούς τρόπους για να πλύνετε τα πανάκια μικροινών!

- Διαφήμιση -

πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων

Καταρχάς πρέπει να βάλετε τε τα πανιά καθαρισμού μικροϊνών σας σε ξεχωριστό φορτίο, τινάζοντας τα πάνω από μια σακούλα σκουπιδιών. Η βρωμιά στα πανιά θα μπορούσε να μεταφερθεί σε άλλα ρούχα στο πλυντήριο ή ακόμη και στο ίδιο το πλυντήριο. Τα πανιά θα προσελκύσουν επίσης τις τρίχες, τη βρωμιά, τη σκόνη και τα χνούδια από άλλα αντικείμενα στα ρούχα. Εάν πλένετε αντικείμενα από μικροΐνες με κανονικό φορτίο ρούχων, όλα τα ρούχα μπορεί να βγουν ακόμα πιο βρώμικα από πριν. Μερικοί άνθρωποι θέλουν ακόμη να διαχωρίζουν τα πιο λερωμένα πανιά μικροϊνών τους από αυτά που είναι ελαφρώς λερωμένα.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε λεκέδες από τα πανιά καθαρισμού σας, πρέπει να τους προεπεξεργαστείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν αφαίρεσης λεκέδων για το πλύσιμο των ρούχων ή απλώς να προσθέσετε λίγο επιπλέον απορρυπαντικό ρούχων στους λεκέδες και να τα ξεπλύνετε πριν από τον κύκλο πλύσης. Στην συνέχεια επιλέξτε τη θερμοκρασία του νερού και πλύνετε πολύ λερωμένα πανιά καθαρισμού με ζεστό νερό στο πλυντήριο. Τα ελαφρώς λερωμένα πανιά μπορούν να πλυθούν σε κρύο νερό. Είναι σημαντικό να αποφύγετε το ζεστό νερό που μπορεί να καταστρέψει ή να διασπάσει τις ίνες με την πάροδο του χρόνου. Κατόπιν προσθέστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού στο πλυντήριο ρούχων (1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού ή τη μισή ποσότητα που θα χρησιμοποιούσατε συνήθως για ένα αντίστοιχο φορτίο) και μετά ξεκινήστε τον κύκλο πλύσης. Η περίσσεια σαπουνιού μπορεί να μην ξεπλυθεί και να συσσωρευτεί στις ίνες, μειώνοντας την ικανότητα καθαρισμού του υφάσματος. Εάν τα πανιά από μικροΐνες μυρίζουν, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι στο νερό πλύσης σας. Μην χρησιμοποιείτε ενισχυτικά αρωμάτων ή χλωρίνη για να εξαλείψετε τις οσμές, καθώς οι ίνες μπορεί να επικαλυφθούν ή να καταστραφούν.

Τέλος στεγνώστε τα πανιά σας από μικροΐνες ξεχωριστά από άλλα ρούχα για να αποτρέψετε την έλξη τριχών και χνουδιών. Οι μικροΐνες στεγνώνουν γρήγορα, επομένως θα πρέπει να είναι σύντομος ο κύκλος. Μπορείτε επίσης να στεγνώσετε γρήγορα τα υφάσματα έξω στον αέρα.

πλύσιμο στο χέρι

Αρχικά γεμίστε τον νεροχύτη σας με ζεστό νερό και 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού απορρυπαντικό ρούχων, προσθέστε τις πετσέτες και τα πανιά σας από μικροΐνες (Μην προσθέτετε άλλα ρούχα!) και αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγα λεπτά για να απορροφήσουν το νερό και το απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακινήσετε το νερό και να απελευθερώσετε τη βρωμιά από τις πετσέτες. Τρίψτε τις ίνες μεταξύ τους για να αντιμετωπίσετε τυχόντες σκληρούς λεκέδες. Στην συνέχεια ξεπλύνετε καλά τις πετσέτες σας κάτω από καθαρό νερό και στίψτε πριν το απλώσετε για να στεγνώσει. Τέλος βάλτε τις πετσέτες και τα πανάκια μικροινών στο στεγνωτήριο ή στεγνώστε τα έξω στο ήλιο!

- Διαφήμιση -