6 φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τα σαλιγκάρια μακριά από τα φυτά και τον κήπο σας

Τα σαλιγκάρια μπορεί να είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά παράσιτα του κήπου. Εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα, μπορούν να καταστρέψουν εντελώς έναν υγιή κήπο. Αν δείτε πολλές μικρές τρύπες στα φύλλα των φυτών σας, πιθανότατα έχετε πρόβλημα με γυμνοσάλιαγκες. Μην ανησυχείτε, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά χρησιμοποιώντας απλά είδη οικιακής χρήσης που πιθανώς έχετε ήδη στη διάθεσή σας. Θα σας παρουσιάσω 6 φυσικούς τρόπους για να κρατήσετε τα σαλιγκάρια μακριά από τα φυτά και τον κήπο σας!

- Διαφήμιση -

καλαμποκάλευρο

Για κάποιο λόγο, τα σαλιγκάρια δεν είναι πολύ καλά στο να γνωρίζουν τι δεν μπορούν να φάνε. Αγαπούν απόλυτα το καλαμποκάλευρο, αλλά πεθαίνουν λίγο μετά το φαί. Μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική παγίδα για γυμνοσάλιαγκες βάζοντας μερικές κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο σε ένα γυάλινο βάζο. Αφήστε το βάζο δίπλα-δίπλα σε μια μολυσμένη περιοχή το βράδυ. Επιστρέψτε το πρωί και θα βρείτε ένα σωρό νεκρούς γυμνοσάλιαγκες που βρίσκονται μέσα και γύρω από το βάζο. Κάντε το κάθε βράδυ μέχρι ο κήπος σας να είναι απαλλαγμένος από σαλιγκάρια.

μπύρα

Η μπύρα είναι ένα άλλο πράγμα που αγαπούν τα σαλιγκάρια, αλλά δεν μπορούν να διαχειριστούν. Σκάψτε μια τρύπα στο παρτέρι του κήπου σας που είναι αρκετά βαθιά για να τοποθετήσετε ένα πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης και ρίξτε μπύρα σε αυτό. Το πρωί θα δείτε τους νεκρούς γυμνοσάλιαγκες.

καφές και τσόφλια αυγών

Αντί να πετάξετε τα χρησιμοποιημένα κατακάθια καφέ και τα τσόφλια αυγών, ανακατέψτε τα μαζί για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό απωθητικό για τα σαλιγκάρια. Ρίξτε αυτό το μείγμα γύρω από τα φυτά και οι γυμνοσάλιαγκες δεν θα τα πλησιάσουν.

Τα τσόφλια των αυγών κόβουν τις κοιλιές τους και δεν θέλουν να συρθούν μέσα τους. Η μυρωδιά του καφέ είναι ένα φυσικό απωθητικό και μπορείτε να κάνετε τους γυμνοσάλιαγκες να κάνουν μια αναστροφή όταν πλησιάζουν. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, και τα δύο συστατικά θα θρέψουν τα φυτά σας.

άμμος

Ραντίζοντας λίγη άμμο γύρω από τα φυτά σας δημιουργείται ένα φράγμα, όπως ακριβώς κάνουν τα τσόφλια αυγών. Μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα από μικρά, αιχμηρά κομμάτια πέτρας.

αμμωνία

Η αμμωνία είναι αποτελεσματικός δολοφόνος / αποτρεπτικός παράγοντας για τα σαλιγκάρια. Ανακατέψτε λίγη αμμωνία με νερό. Αλλά μην χρησιμοποιείτε πολύ αμμωνία. 1 κουταλάκι της σούπας αμμωνία είναι αρκετό για 6 κουταλάκια της σούπας νερό. Εάν χρησιμοποιήσετε περισσότερο, τόσο οι γυμνοσάλιαγκες όσο και τα φυτά σας θα πεθάνουν. Ψεκάστε γύρω από το φυτό. Η μυρωδιά θα τα κρατήσει μακριά.

σακούλες σκουπιδιών

Μια άλλη απλή παγίδα γυμνοσάλιαγκων μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια σακούλα σκουπιδιών και νερό. Το βράδυ, βάλτε τη σακούλα σκουπιδιών στο παρτέρι του κήπου σας και ρίξτε μερικά ποτήρια νερό σε αυτήν. Οι γυμνοσάλιαγκες που έχουν έρθει σε υγρασία θα μπουν στην τσάντα και θα σας περιμένουν το πρωί. Αυτή η μέθοδος δεν θα τα σκοτώσει, οπότε μόλις τα συλλέξετε, μπορείτε να τα απελευθερώσετε στη φύση.

- Διαφήμιση -