Καθαρίστε και γυαλίστε τον inox νεροχύτη σας και κάντε τον σαν καινούριο

Οι νεροχύτες από ανοξείδωτο ατσάλι (inox) είναι πραγματικά όμορφοι όσο είναι ακόμα γυαλιστεροί. Δυστυχώς, ο ανοξείδωτος χάλυβας χάνει τη λάμψη του πολύ γρήγορα λόγω φθοράς και υπολειμμάτων τροφίμων. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας ανησυχεί… Υπάρχουν πολλά ακριβά προϊόντα για να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τον inox νεροχύτη σας, αλλά εμείς σας έχουμε τα φθηνότερα και πιο αποτελεσματικά. Μάλλον τα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Ας δούμε πώς μπορούμε να επαναφέρουμε τη χαμένη λάμψη σε inox νεροχύτη!

- Διαφήμιση -

Υλικά που χρειάζονται


Υγρό σαπούνι πιάτων

ξύδι

μαγειρική σόδα

αλάτι

λεμόνι ή λάιμ

πάγο

παλιές πετσέτες

οδοντόβουρτσα

μαλακό σφουγγάρι

Διαδικασία


Για τον καθημερινό καθαρισμό του νεροχύτη μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίγο σαπούνι και ένα σφουγγάρι. Μετά το πλύσιμο του νεροχύτη σας σκουπίστε τον με ένα στεγνό πανί, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε τα στίγματα από τις σταγόνες νερού.
Να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεπλένετε το νεροχύτη σας μετά από οποιαδήποτε χρήση και να μην αφήνετε υπολείμματα τροφών μέσα. Το αλάτι και κάποιες άλλες ουσίες σε τρόφιμα μπορούν να καταστρέψουν τον ανοξείδωτο νεροχύτη σας.

Για να κάνετε τον inox νεροχύτη σας να γυαλίζει, αρχικά βρέξτε ολόκληρη την επιφάνεια του και ρίξτε από πάνω μαγειρική σόδα. Στην συνέχεια με μια οδοντόβουρτσα, που της έχετε βάλει μαγειρική σόδα, τρίβετε το σιφόνι του νεροχύτη σας. Τρίψτε ελαφρά με ένα πανί, ξεπλύνετε και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το πανί σας να παραμένει καθαρό.
Έπειτα καλύψτε με χαρτί, που έχετε βρέξει με ξύδι, όλη την επιφάνεια του νεροχύτη σας. Αφήστε το για 20 λεπτά περίπου και απομακρύνετε τα χαρτιά. Κατόπιν με ένα σφουγγάρι και σαπούνι κάντε ένα καλό πλύσιμο στο νεροχύτη σας και ξεβγάλετε καλά.
Για τις βρύσες και τα χερούλια χρησιμοποιήστε τα χαρτιά με το ξύδι και για τα πολύ δύσκολα σημεία, την οδοντόβουρτσα. Ξεπλύνετε και εδώ με άφθονο νερό. Ο νεροχύτης σας θα λάμπει σαν καινούριος!


- Διαφήμιση -