8 συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό του μπάνιου και πώς να τα αποφύγετε

Πόσο καθαρό είναι το σπίτι σας; Με βάση έρευνες κατά μέσο όρο, κάνουμε γενική καθαριότητα του σπιτιού μας 7 φορές το μήνα! Δεν ξέρω αν σας φαίνονται πολλές ή λίγες αλλά σίγουρα είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός. Δεν είναι βέβαια εύκολο να καθαρίζουμε το σπίτι μας με συνέπεια και ανά τακτά χρονικά διαστήματα! Μία από αυτές τις εργασίες είναι ο καθαρισμός του μπάνιου! Σίγουρα είναι μία εργασία που λίγες από εμάς απολαμβάνουμε, αλλά πρέπει να γίνει για να διατηρήσουμε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι κάνουν κοινά λάθη καθαρισμού όταν καθαρίζουν το μπάνιο, αφήνοντας το μπάνιο το ίδιο βρώμικο όπως πριν. Θα σας παρουσιάσω 8 συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό του μπάνιου και πως να τα αποφύγετε!

- Διαφήμιση -

χρήση λανθασμένων εργαλείων καθαρισμού

Τα λάθος εργαλεία καθαρισμού θα σας αφήσουν το μπάνιο σας λιγότερο από τέλειο. Γι’ αυτό πάντα πρέπει να εξοπλίζεστε με τα σωστά αναλώσιμα καθαρισμού πριν ξεκινήσετε τη δουλειά.

Στη λίστα σας θα πρέπει να είναι τα εξής:

Μια βούρτσα τουαλέτας

Σφουγγαρίστρα για δάπεδα με πλακάκια

Μια βούρτσα για τρίψιμο

Σφουγγάρια

Ένα πανί από μικροΐνες

Διάλυμα καθαρισμού

Λαστιχένια γάντια

Αντικαθιστάτε τακτικά τα εργαλεία καθαρισμού σας εάν αρχίζουν να φαίνονται φθαρμένα.

Θα προσθέσετε παλιά βρωμιά πίσω στο μπάνιο, αν δεν το κάνετε. Και μουλιάστε τα πανιά και τα σφουγγάρια καλά σε ζεστό νερό μετά τη χρήση τους για να εξασφαλίσετε ότι θα καθαρίσετε τυχόντα υπολείμματα καθαριστικών προϊόντων.

δεν καθαρίζετε τακτικά

Εάν δεν καθαρίζετε τακτικά το μπάνιο σας, θα μπορούσε να γίνει έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και μικροβίων, με αποτέλεσμα δυσάρεστες οσμές και ένα ανθυγιεινό περιβάλλον. Επιπλέον, εάν αφεθούν ακαθάριστες για πολύ καιρό, οι επιφάνειες του μπάνιου μπορεί να εμφανίσουν μούχλα και υγρασία, ειδικά σε περιοχές που διατηρούν την υγρασία, όπως γύρω από το νιπτήρα, το ντους και το μπάνιο. Η καλύτερη προσέγγιση για τη ρουτίνα καθαρισμού του μπάνιου σας είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα καθαρισμού και να το τηρήσετε. Αφιερώστε χρόνο μία φορά την εβδομάδα για να καθαρίσετε καλά το μπάνιο, συμπεριλαμβανομένου του σκουπίσματος επιφανειών και του πλυσίματος των νιπτήρων, των ντους και των μπανιέρων. Το να το κάνετε την ίδια ώρα και μέρα κάθε εβδομάδα θα σας βοηθήσει να γίνει συνήθεια.

δεν καθαρίζετε επιμελώς επιφάνειες και εξαρτήματα

Εάν δεν καθαρίζετε σχολαστικά τις επιφάνειες και τα εξαρτήματα του μπάνιου σας, η χρήση κατάλληλων σπρέι καθαρισμού μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση βακτηρίων, μούχλας και βρωμιάς που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στις επιφάνειες και τα φωτιστικά σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον στο μπάνιο σας, καθώς οι ακάθαρτες επιφάνειες και τα εξαρτήματα μπορούν να προσελκύσουν βακτήρια και άλλα μικρόβια. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις επιφάνειες του μπάνιου σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων και ένα καθαρό πανί από μικροΐνες. Ψεκάστε το καθαριστικό στην επιφάνεια και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πανί για να τρίψετε τυχούσα βρωμιά, σκόνη ή υπολείμματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα για να σκουπίσετε την επιφάνεια.

δεν καθαρίζετε σε βάθος την τουαλέτα

Εάν δεν καθαρίσετε σε βάθος την τουαλέτα του μπάνιου σας, θα συσσωρευτούν βακτήρια, μούχλα και βρωμιά. Αυτά τα δυσάρεστα σωματίδια βλάπτουν την υγεία σας και μπορούν να προκαλέσουν μόνιμο λεκέ στην τουαλέτα σας και σε άλλα είδη μπάνιου. Στη χειρότερη περίπτωση, η έλλειψη βαθέος καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει υδραυλικά προβλήματα που μπορεί να είναι δαπανηρή η επισκευή τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ποιοτικό διάλυμα καθαρισμού σχεδιασμένο ειδικά για τουαλέτες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις ασφαλείας πριν από τη χρήση. Ξεκινήστε ρίχνοντας το διάλυμα στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει για δεκαπέντε λεπτά για βαθύ καθαρισμό. Τρίψτε τον πάτο και την πλευρά του μπολ με μια βούρτσα με σκληρές τρίχες. Τέλος, ξεπλύνετε την τουαλέτα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία καθαρισμού.

δεν καθαρίζετε τη ντουζιέρα

Όταν δεν καθαρίζετε τη ντουζιέρα σας, θα συσσωρεύονται μικρόβια και βακτήρια. Αυτό όχι μόνο μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη και αποχρωματισμό της επιφάνειας. Η τακτική χρήση ενός ισχυρού προϊόντος καθαρισμού και υγιεινής είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τη ντουζιέρα σας. Ένας συνδυασμός τρίψιμο, ξέβγαλμα και στέγνωμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την περιοχή καθαρή και απαλλαγμένη από μικρόβια και βακτήρια. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιείται περιστασιακά ένα καθαριστικό μούχλας για την πρόληψη της μούχλας και του ωιδίου.

δεν καθαρίζετε την μπανιέρα

Όταν δεν καθαρίζετε την μπανιέρα σας, τελικά θα γίνει βρώμικη και θα καλυφθεί με υπολείμματα σαπουνιού και βακτήρια, προκαλώντας ανησυχίες για την υγεία και δυσκολεύοντας τον καθαρισμό της. Για να καθαρίσετε σωστά μια μπανιέρα, πρώτα συγκεντρώστε προμήθειες. Θα χρειαστείτε ένα καθαριστικό μπανιέρας, μια βούρτσα καθαρισμού, σφουγγάρια, γάντια και ένα μη λειαντικό πανί. Ψεκάστε ολόκληρη την μπανιέρα με καθαριστικό της επιλογής σας και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Μετά, τρίψτε την μπανιέρα με τη βούρτσα απολέπισης. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε δυσπρόσιτα σημεία ή τυχόντες λεκέδες.

Ψεκάστε ξανά τη μπανιέρα με το καθαριστικό σας, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε με ένα μη λειαντικό πανί. Αδειάστε και γεμίστε ξανά την μπανιέρα με ζεστό νερό για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφήσετε υπολείμματα καθαριστικού στην μπανιέρα. Καθαρίστε τη γύρω περιοχή της μπανιέρας και τις επιφάνειες που μπορεί να έχουν εκτεθεί στο καθαριστικό. Τέλος, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να στεγνώσετε και να γυαλίσετε τη μπανιέρα μόλις τελειώσετε.

δεν συντηρείτε σωστά τα πλακάκια στο δάπεδο

Εάν δεν καθαρίσετε και δεν συντηρήσετε τα πλακάκια του δαπέδου του μπάνιου σας, η βρωμιά και η σκόνη θα συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε αποχρωματισμό και λεκέδες. Αυτό όχι μόνο θα κάνει το μπάνιο να φαίνεται και να μυρίζει δυσάρεστα, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε συσσώρευση μούχλας και υγρασίας, δημιουργώντας ανθυγιεινές συνθήκες. Όταν καθαρίζετε τα δάπεδα του μπάνιου, σκουπίζετε τακτικά, σφουγγαρίζετε και τρίβετε με ένα ήπιο διάλυμα καθαρισμού. Ένα σφραγιστικό είναι επίσης απαραίτητο για την προστασία των πλακιδίων και την αποφυγή της εισροής βρωμιάς και υγρασίας. Τέλος, στεγνώστε καλά τα πλακάκια μετά τον καθαρισμό για να αποφύγετε τα υδατογραφήματα.

δεν καθαρίζετε την κουρτίνα του μπάνιου

Εάν δεν καθαρίσετε την κουρτίνα του μπάνιου σας, μπορεί να καλυφθεί από ωίδιο, μούχλα και αφρό σαπουνιού. Ο καλύτερος τρόπος για να την καθαρίσετε είναι να την αφαιρέσετε και να την πλύνετε με ζεστό σαπουνόνερο και στη συνέχεια να την ξεπλύνετε πριν την επανατοποθετήσετε. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ένα διάλυμα από μισό ξύδι και μισό νερό, να το ψεκάσετε στην κουρτίνα, να το αφήσετε για λίγα λεπτά και μετά να το ξεπλύνετε.

- Διαφήμιση -