5 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε στην κουζίνα με μια ελαφρόπετρα

Η ελαφρόπετρα, ένας πορώδης βράχος λάβας, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την προσωπική περιποίηση όπως τα πόδια αλλά αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθαριότητα της κουζίνας με διάφορους τρόπους. Δεν είναι ένα ιδιαίτερα κοινό εργαλείο καθαρισμού σπιτιού και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή γιατί μπορεί να χαράξει και να καταστρέψει πολλούς τύπους επιφανειών. Αλλά για κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, στα οποία δεν είναι εύκολο να βρούμε τη λύση μια ελαφρόπετρα είναι η ιδανική επιλογή. Ας δούμε 5 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε στην κουζίνα με μία ελαφρόπετρα!

- Διαφήμιση -

Καθαρίστε τα γυάλινα πυρέξ

Τα γυάλινα πυρέξ πολύ συχνά μαζεύουν λεκέδες, οι οποίοι δεν είναι εύκολο να βγουν! Η ελαφρόπετρα όμως μπορεί να σας δώσει τη λύση! Σαπουνίστε το πυρέξ σας κανονικά και στην συνέχεια τρίψτε το με μία ελαφρόπετρα…θα γίνει σαν καινούριο!

Καθαρίστε τον φούρνο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν χρησιμοποιήσετε την ελαφρόπετρα για τον καθαρισμό του φούρνου σας είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση της στο εσωτερικό του φούρνου. Εάν όλα πάνε καλά, είστε τυχερές γιατί μια ελαφρόπετρα μπορεί να αντιμετωπίσει τους περισσότερους από τους λεκέδες που δημιουργούνται στο φούρνο! Μουσκέψτε την ελαφρόπετρα και τρίψτε με αυτήν όλες τις βρωμιές και τα καμένα λίπη στο φούρνο. Το αποτέλεσμα θα σας φανεί τόσο εντυπωσιακό που από εδώ και πέρα θα καθαρίζετε το φούρνο σας με ελαφρόπετρα!

Καθαρίστε τις σχάρες του φούρνου

Οι σχάρες του φούρνου είναι ένα σημείο όπου μαζεύονται λίπη τα οποία είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Αν δοκιμάζετε τα κοινά καθαριστικά ή τους τρόπους που γνωρίζετε αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα, τότε η ελαφρόπετρα θα σας δώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μουλιάστε την σχάρα στη μπανιέρα ή σε μία μεγάλη λεκάνη και στη συνέχεια τρίψτε την με την ελαφρόπετρα…Τα λίπη θα εξαφανιστούν άμεσα!

Καθαρίστε τα σκουριασμένα εργαλεία

Αν θεωρείτε ότι τα σκουριασμένα εργαλεία στην κουζίνα όπως μαχαιροπήρουνα και ψαλίδια είναι για πέταμα, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψη σας! Τοποθετήστε μία πετσέτα σε μία επίπεδη, σταθερή επιφάνεια. Στην συνέχεια τρίψτε την ελαφρόπετρα, την οποία πρώτα έχετε βρέξει στις σκουριασμένες επιφάνειες. Η σκουριά θα πέσει στην πετσέτα…Φροντίστε να στεγνώσετε τα εργαλεία σας, αφού καθαρίσετε την σκουριά!

Καθαρίστε λεκέδες από άλατα σε γρανίτη και βρύσες

Εάν έχετε σκληρό νερό, πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τα άλατα που σχηματίζονται γύρω από τη βρύση σας και τις βάσεις των λαβών σας στον πάγκο. Τρίψτε με μία βρεγμένη ελαφρόπετρα και καθαρίστε με μία υγρή πετσέτα και επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειαστεί. Αν και ο γρανίτης είναι πιο σκληρός από την ελαφρόπετρα, φροντίστε να δοκιμάσετε πρώτα σε μια δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι η πέτρα δεν θα χαράξει τους πάγκους σας.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι μια ελαφρόπετρα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα υγρή. Ένας τρόπος για να τη διατηρήσετε αρκετά υγρή είναι να την καθαρίζετε με ένα φλιτζάνι νερό κοντά σας και να την βυθίζετε στο νερό περιοδικά.

- Διαφήμιση -