4 αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε το λεκέ της σκουριάς από το χαλί

Τα ανοιχτόχρωμα χαλιά μπορούν να δώσουν στο σπίτι σας μία όμορφη εικόνα και έναν αναζωογονητικό αέρα. Άλλωστε τα χαλιά είναι το πιο όμορφο αξεσουάρ για τα σπίτια μας τον Χειμώνα. Επομένως, η καθαριότητά τους είναι εξίσου σημαντική με την ομορφιά που προσφέρουν. Ένα χρωματισμένο χαλί κάνει το σπίτι να φαίνεται βρώμικο και όχι όμορφο αν δεν το προσέχουμε σωστά. Ωστόσο, δημιουργούν περισσότερο πρόβλημα όσον αφορά τη χρώση. Ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στα χαλιά είναι η σκουριά.

- Διαφήμιση -

Οι λεκέδες σκουριάς γενικά εμφανίζονται όταν τα έπιπλα με βάση το μέταλλο υγραίνονται και τα πόδια τους αφαιρούν λεκέδες. Για να αποφύγετε λεκέδες σκουριάς στο χαλί, προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε τα μεταλλικά σας έπιπλα στο χαλί. Εάν δεν θέλετε να μετεγκαταστήσετε τα έπιπλά σας, τοποθετήστε τα πόδια στα σκούρα μέρη του χαλιού ή χρησιμοποιήστε πλαστικά καπάκια στα πόδια. Εάν έχει περάσει κάποιος χρόνος ή έχει εξαπλωθεί πάρα πολύ η σκουριά, καλό θα ήταν να δώσετε τα χαλιά σας σε έναν ειδικό! Εκτός από αυτό, υπάρχουν μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.

Πως να αφαιρέσετε την σκουριά από το χαλί

Αρχικά αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει σκουριά στο χαλί τότε θα πρέπει να δράσετε ακαριαία! Προσπαθήστε να ξεκολλήσετε τη σκουριά από το χαλί σας με μια λεπίδα ή ένα άλλο εργαλείο το οποίο όμως δεν θα έχει ΄΄δοντάκια΄΄ γιατί μπορεί να κάνουν ζημιά στο χαλί. Προσπαθήσετε να το ξύσετε ελαφρά χωρίς να το καταστρέψετε.

1. απορρυπαντικό πιάτων

Βάλτε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων σε ένα υγρό σφουγγάρι και, στη συνέχεια, πιέστε το λεκέ στο χαλί και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά.

Πιέστε τη σκουριασμένη περιοχή με μια καθαρή ανοιχτόχρωμη πετσέτα βουτηγμένη σε κρύο νερό. Εάν η πετσέτα λερωθεί από την σκουριά, συνεχίστε με αυτήν τη διαδικασία και χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό με τον ίδιο τρόπο.

2. χυμό λεμονιού

Ένας άλλος τρόπος αφαίρεσης της σκουριάς από τα χαλιά είναι με χυμό λεμονιού! Ρίξτε το χυμό λεμονιού στη λεκιασμένη περιοχή του χαλιού σας. Αφού περιμένετε μερικές ώρες, πιέστε το με μια υγρή πετσέτα και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. Σκουπίστε το χαλί σας με ένα καθαρό πανί και η σκουριά θα αποτελεί παρελθόν!

3. ξύδι και καλαμπόκι

Ο συνδυασμός του ξυδιού με το καλαμπόκι είναι μια άλλη αποτελεσματική λύση για να βγάλετε την σκουριά από τα χαλιά! Φτιάξτε μια πάστα αναμειγνύοντας 1 κουταλιά της σούπας ξύδι με μια κουταλιά της σούπας καλαμπόκι. Με τη βοήθεια ενός στεγνού υφάσματος, τρίψτε καλά έτσι ώστε να διεισδύσει στον λεκέ. Αφού περιμένετε με αυτόν τον τρόπο για 2 ημέρες, καθαρίστε το με ηλεκτρική σκούπα.

4. λεμόνι και αλάτι

Βάλτε επάνω στην σκουριά χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και βάλτε το χαλί σας στον ήλιο. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε την σκουριασμένη επιφάνεια με νερό. Η σκουριά θα σας αποχαιρετήσει!

Υπάρχουν επίσης χημικά καθαριστικά για τον καθαρισμό των χαλιών. Τα παράγωγα οξέων χρησιμοποιούνται συνήθως για την απομάκρυνση των λεκέδων σκουριάς. Τα παράγωγα οξέων μειώνουν την κατακράτηση του λεκέ. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πολλά προϊόντα αφαίρεσης σκουριάς που πωλούνται στην αγορά. 

Εάν οι λεκέδες σκουριάς στο χαλί σας παραμένουν παρά αυτές τις διαδικασίες, καλό είναι να δώσετε το χαλί σας σε μια επαγγελματική υπηρεσία πλυσίματος χαλιών χωρίς περαιτέρω προσπάθεια.

- Διαφήμιση -