8 απλοί τρόποι αφαίρεσης μελανιού από τα χέρια

Πόσες φορές δεν ανοίγει το στυλό και χύνεται μελάνι στο χέρι μας; ή κατά λάθος γράφουμε στο χέρι μας; Δεν είναι όμως πολύ εύκολο να απαλλαγούμε από το μελάνι από το στυλό. Ακολουθώντας όμως κάποιες απλές μεθόδους μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το λεκέ μελανιού από τα χέρια σας.

- Διαφήμιση -

Τα μελάνια που δεν βασίζονται στο νερό είναι αδιάλυτα στο νερό και γενικά δεν μπορούν να αφαιρεθούν με πλύσιμο με σαπούνι και νερό. Απαιτούνται ισχυρότερα καθαριστικά για την απομάκρυνση των λεκέδων μελανιού από τα χέρια. Ας δούμε λοιπόν αυτές τις μεθόδους και από εκεί και πέρα επιλέγετε εσείς όποια θέλετε!

Μέθοδος 1: Σαμπουάν

Το σαμπουάν μαλλιών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αφαίρεση λεκέδων μελανιού από τα χέρια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν για να αφαιρέσετε λεκέδες μελανιού με βάση το νερό από χαλιά ή άλλες επιφάνειες.

Απλώστε σαμπουάν στο λεκέ μελανιού στα χέρια σας και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί ή χαρτοπετσέτα για να καθαρίσετε το λεκέ μελανιού από τα χέρια σας. Συνεχίστε να σκουπίζετε μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς ο λεκές.

Μέθοδος 2: Magic spaser sponge (μαγική γόμα)

Η μαγική γόμα είναι ιδανική για να απαλλαγείτε από επίμονους λεκέδες μελανιού στα χέρια σας. Θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το μελάνι χωρίς να χρειάζεται να τρίψετε έντονα τη λεκιασμένη περιοχή.

Βουτήξτε μια γωνία της μαγικής γόμας σε νερό και χρησιμοποιήστε την για να τρίψετε απαλά το λεκέ μελανιού με το χέρι σας. Συνεχίστε να τρίβετε μέχρι να φύγει ο λεκές.

Μέθοδος 3: οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την αφαίρεση λεκέδων μελανιού από τα χέρια.

Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες μελανιού από τα χέρια σας, θα χρειαστείτε οδοντόκρεμα χωρίς τζελ. Τοποθετήστε την οδοντόκρεμα στον λεκέ μελανιού στα χέρια σας και αφήστε την να καθίσει για λίγα λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα πανί ή χαρτοπετσέτα για να καθαρίσετε το μελάνι από το δέρμα σας.

Μέθοδος 4: Μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Οι ελαφρώς λειαντικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας και της ζάχαρης θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των λεκέδων μελανιού.

Σε ένα μπολ, τοποθετήστε ίσες ποσότητες ζάχαρης, μαγειρικής σόδας και ελαιόλαδου. Απλώστε το μείγμα στον λεκέ και τρίψτε το. Το μελάνι θα είναι πλέον παρελθόν!

Μέθοδος 5: Χυμός λεμονιού


Λόγω της περιεκτικότητάς του σε κιτρικό οξύ, ο χυμός λεμονιού δρα ως φυσικός λευκαντικός παράγοντας και καθαρίζει επίσης το λεκέ του μελανιού.

Κόψτε το λεμόνι στη μέση και τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με αυτό. Συνεχίστε να τρίβετε μέχρι ο λεκές να εξαφανιστεί.

Μέθοδος 6: Ασετόν


Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ασετόν που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα νύχια σας για να αφαιρέσετε το μελάνι από τα χέρια σας. Το ασετόν μπορεί εύκολα να φύγει από τα χέρια σας, επιτρέποντας στο μελάνι να σπάσει και να διαλυθεί. Καθώςτο ασετόν μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, προσέξτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα και πλύνετε αμέσως τα χέρια σας.

Βάλτε ασετόν σε βαμβάκι και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε το μελάνι στα χέρια σας. Αφού αφαιρεθεί ο λεκές, πλύνετε τα χέρια σας πάρα πολύ καλά με σαπούνι και νερό. Τελειώστε τοποθετώντας μια ενυδατική λοσιόν χεριών.

Συμβουλές

Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίζετε τους λεκέδες μελανιού στα χέρια, τόσο το καλύτερο. Το στέγνωμα του καθιστά δύσκολο τον καθαρισμό.

Το έλαιο τσαγιού, το σπρέι μαλλιών, το βρεφικό λάδι, το απολυμαντικό χεριών (με βάση το αλκοόλ) και το λευκό ξύδι είναι άλλα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες από το δέρμα.

- Διαφήμιση -