7 τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες νερού χωρίς ειδικό καθαριστικό

85048914 - water drops on wooden board closeup

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για ένα άλλο τραπεζάκι σαλονιού, απευθυνθείτε στις συμβουλές μας για την αφαίρεση δαχτυλιδιών νερού από τα έπιπλα του σπιτιού σας. Πριν ξεκινήσετε να αφαιρείτε λεκέδες νερού από ξύλινες επιφάνειες, εξετάστε το χρώμα του δακτυλίου νερού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένοι σκληροί λεκέδες νερού μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα με έναν συνδυασμό τεχνικών καθαρισμού. Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να αφαιρέσετε λεκέδες νερού χωρίς ειδικό καθαριστικό!

- Διαφήμιση -

Λευκοί λεκέδες νερού: Οι λεκέδες με λευκή απόχρωση εμφανίζονται όταν παγιδεύεται υγρασία στο φινίρισμα του ξύλου. Οι μέθοδοι καθαρισμού μας λειτουργούν καλύτερα για αυτούς τους τύπους λεκέδων.

Λεκέδες από σκούρο νερό: Εάν τα δαχτυλίδια νερού σας είναι πιο σκούρα, το υγρό πιθανότατα έχει φτάσει στο ίδιο το ξύλο και μπορεί να χρειαστεί να φινιρίσετε εντελώς την επιφάνεια.

μαγιονέζα

Μια εκπληκτική λύση για τους λεκέδες νερού είναι πιθανώς ήδη στο ψυγείο σας. Το λάδι στη μαγιονέζα εκτοπίζει την υγρασία σε ένα λεκέ νερού και διορθώνει τυχόν θολά υπολείμματα στο φινίρισμα των ξύλινων επίπλων. Χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα, ταμπονάρετε τη μαγιονέζα στον λεκέ. Αφήστε τη να καθίσει για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα με τη χαρτοπετσέτα από πάνω. Σκουπίστε τη μαγιονέζα με ένα καθαρό πανί και τελειώστε γυαλίζοντας. Voila! Βρήκαμε ότι αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους καθαρισμού για την αφαίρεση λεκέδων νερού από ξύλινες επιφάνειες.

ξίδι και ελαιόλαδο

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε ίση ποσότητα ξίδι και ελαιόλαδο. Εφαρμόστε το μείγμα στον λεκέ νερού χρησιμοποιώντας ένα πανί. Σκουπίστε προς την κατεύθυνση του κόκκου του ξύλου μέχρι να φύγει ο λεκές. Το ξίδι θα βοηθήσει στην αφαίρεση του λεκέ ενώ το ελαιόλαδο λειτουργεί ως γυαλιστικό επίπλων. Ολοκληρώστε σκουπίζοντας με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

ηλεκτρικό σίδερο

Για να αφαιρέσετε τους δακτυλίους νερού με ένα σίδερο, ξεκινήστε απλώνοντας ένα καθαρό πανί πάνω από το σημάδι. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό ύφασμα χωρίς στάμπες ή χαλκομανίες για να αποφύγετε τυχόν μεταφορά στην επιφάνειά σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει νερό μέσα στο σίδερο και, στη συνέχεια, ρυθμίστε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετήστε για λίγο το σίδερο στο πανί πάνω από τον λεκέ από νερό. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ανασηκώστε το σίδερο και το πανί για να ελέγξετε τον λεκέ. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει, επαναλάβετε τα βήματα μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές. Αυτή η μέθοδος αφαίρεσης λεκέδων νερού λειτουργεί καλύτερα για λεκέδες που είναι ακόμα υγροί, αντί για λεκέδες νερού, καθώς εξατμίζει αποτελεσματικά την υγρασία στο φινίρισμα της επιφάνειας.

πιστολάκι μαλλιών

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για λεκέδες από γλυκό νερό. Μόλις εμφανιστεί ένας λεκές νερού σε ξύλινη επιφάνεια, κατευθυνθείτε στο μπάνιο σας και πιάστε ένα πιστολάκι μαλλιών. Συνδέστε τη συσκευή και γυρίστε την στην υψηλότερη ρύθμιση. Στρέψτε το πιστολάκι προς τον λεκέ και κρατήστε το μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Ολοκληρώστε γυαλίζοντας το τραπέζι με λάδι επίπλων. Εάν δεν έχετε λάδι επίπλων, το ελαιόλαδο λειτουργεί επίσης.

οδοντόκρεμα

Για αυτή τη διόρθωση λεκέδων από νερό, θα χρειαστείτε λευκή οδοντόκρεμα (παραλείψτε τις ποικιλίες gel και λεύκανσης) και ένα πανί ή χαρτοπετσέτα. Ταμπονάρετε μια γενναιόδωρη ποσότητα από την οδοντόκρεμα σε ένα καθαρό πανί και τρίψτε την οδοντόκρεμα πάνω στον λεκέ. Συνεχίστε να τρίβετε απαλά τον λεκέ μέχρι να αφαιρεθεί τελείως ο λεκές. Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα πανί ή χαρτοπετσέτα.

μαγειρική σόδα

Ανακατέψτε μαζί το νερό και τη μαγειρική σόδα για να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Ξεκινήστε με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και προσθέστε νερό σε μικρές δόσεις μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να εφαρμόσετε την πάστα στον λεκέ από το ξύλο σας, τρίβοντας απαλά την επιφάνεια με αυτό για λίγα λεπτά. Μην χρησιμοποιείτε νερό για να καθαρίσετε τα υπολείμματα μαγειρικής σόδας. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί από μικροΐνες για να σκουπίσετε τυχόν υπολειπόμενη πάστα.

WD-40

Το WD-40 έχει διαφημιστεί ως μέθοδος αφαίρεσης λεκέδων νερού από ξύλο, αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί τις περισσότερες φορές. Το WD-40 είναι λιπαντικό για πράγματα όπως πόρτες που τρίζουν και σκουριασμένοι μεντεσέδες, επομένως είναι κατασκευασμένο με πετρέλαιο. Η χρήση αυτού σε ξύλο μπορεί να σκουρύνει την επιφάνεια – δίνοντας την εμφάνιση ότι έχει αφαιρέσει έναν ελαφρύ λεκέ – αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες από νερό. Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις άλλες μεθόδους χωρίς αποτέλεσμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το WD-40. Ψεκάστε το σε ένα πανί μικροϊνών και απλώστε το απαλά μόνο στις ελαφρύτερες περιοχές του ξύλου. Το προϊόν θα κάνει αυτές τις περιοχές πιο σκούρες, έτσι οι λεκέδες θα είναι λιγότερο ορατοί.

- Διαφήμιση -